Repülő ujdonság, Újdonságok

Új Spitfire Mk. IX…

…azaz ringbe száll az Eduard! A remek 1:144-es kit után sejteni lehetett, hogy valami készül -a korábbi MiG-21 és F6F széria gyártástörténete alapján mindenképpen-, mert az Eduard újabban friss típust […]

A fontos “gull-wing”.

…azaz ringbe száll az Eduard! A remek 1:144-es kit után sejteni lehetett, hogy valami készül -a korábbi MiG-21 és F6F széria gyártástörténete alapján mindenképpen-, mert az Eduard újabban friss típust nem csak egy méretarányban ad ki.

Teszi ezt most a híres Spitfire Mk. IX-el, azon belül is az univerzális  “C” szárnnyal szerelt alváltozattal. A legelterjedtebb, az Mk. V mellett leggyakoribb altípus remek választás, lehetőségek széles tárházát nyitva meg a Spitfire-rajongók előtt. Talán nem lövök bakot azzal, ha sok-sok Brassin és réz kiegészítőt előlegezek meg a remélhetőleg családdá terebélyesedő első Eduard Spitnek: Merlin-motor, fegyvertér, kabin-, és rádiótér, mind esélyes feljavítók lehetnek majd.

Fotó a keretekről még kevés van, érdemes megfigyelni a az alsó centroplán részen a jellegzetes “gull-wing” hajlatot. E nélkül nem Spit a Spit, én reménykedem a sikeres folytatásban!

http://www.eduard.com/blog/spitfire-mk-ixc-late-version-148-wing-test-sprues-photos/

 

Tudj meg többet róla: István Havril

A szerzőről nem áll rendelkezésre adat.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .