Figura újdonságok, Újdonságok

Masterclub – Steyr Mannlicher M95 Austro-Hungarian rifle (1/35)

A Masterclub nevével először az általuk gyártott szegecsek és egyéb rögzítőelemek kapcsán találkoztam, azonban az orosz manufaktúra palettáján számos más 1/35-ös termék is szerepel.

A címben is szereplő – méretei miatt gyakorta dióverőnek is hívott – fegyver  az Osztrák-Magyar Monarchia alapvető puskája volt az első világháborúban. Bár addigra közel sem számított korszerűnek, de a második világégés során is szerephez jutott, sőt a korabeli felvételek alapján még a demokratikus rendőrség tagjainak is jutott néhány muzeális példány.

Magyar gyártású fegyverek nem hemzsegnek a gyártók kínálatában, így amikor megláttam, egyből lecsaptam a Masterclub eme készletre.

Az MCA 35303 katalógusszámú szett – a gyártó többi készletéhez hasonlóan – egyszerű visszazárható műanyagzacskóban érkezik, így kicsit izgultam, hogy épségben kibírják-e a filigrán fegyverek a szállítást. Szerencsére a készletben található mind a 6 db puska hiánytalanul és hibátlanul érkezett meg hozzám.

Az eredeti fegyverről készül fényképekkel összehasonlítva ki lehet mondani, hogy a zacskóban az M95 tökéletes 1/35-ös replikái lapulnak. Mivel találkoztam már korábban is a cég termékeivel, volt egy elképzelésem arról, hogy mit fogok kapni a pénzemért, de ezt a Masterclubnak sikerült túlszárnyalnia.

Gyakorlatilag nincs olyan alkatrésze a fegyvernek amit ne kicsinyítettek volna le, mindezt a részletek  egyszerűsítése nélkül.

A hat puska 1500 forinttal könnyítette pénztárcámat, így ár-érték arányban meglátásom szerint verhetetlen.

A beszerzése interneten keresztül lehetséges.

mca 35303l

 

 

 

 

Kép forrása: www.masterclub.ru

Tudj meg többet róla: Romsits Adam

A szerzőről nem áll rendelkezésre adat.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .