Közlemények

Felhívás a Magyar Hadtudományi Társaságtól

Felhívás!   Tisztelt Tagtársak és Érdeklődők! A Magyar Hadtudományi Társaság nagy múltú Hadtörténeti, valamint Csata- és Hadszíntérkutató Szakosztályainak munkája megújításra szorul. A két szakosztály vezetése lemondott. A megújulás érdekében tisztújító […]

Felhívás!

 

Tisztelt Tagtársak és Érdeklődők!

A Magyar Hadtudományi Társaság nagy múltú Hadtörténeti, valamint Csata- és Hadszíntérkutató Szakosztályainak munkája megújításra szorul. A két szakosztály vezetése lemondott. A megújulás érdekében tisztújító taggyűlés összehívására van szükség. Ennek során dönteni szükséges a két szakosztály esetleges összevonásáról, majd ennek függvényében a szakosztály(ok) vezetőségének megújításáról.

Jelenleg a szakosztályok munkája szünetel. A munka beindításához a vezetőség(ek) megválasztásán túl programot is össze kell állítani. Az MHTT vezetése által még júniusban a hadtörténeti szakosztálynál összehívott rendkívüli közgyűlésen Dr. B. Stenge Csaba és jómagam (Dr. Lippai Péter) vállaltuk, hogy megszervezzük a nagyobb nyilvánosságú közgyűlést. A szervezői munkába bevontuk Dr. Kaló József urat is. A kitűzött cél érdekében szeretnénk mozgósítani a szakosztályok eddigi tagságát és a potenciális jövőbeni tagokat is.

A vezetőség választása érdekében szeretnénk megkérni minden eddigi tagot, hogy tegyenek javaslatot az összevont és az esetlegesen önállóan működő szakosztályok vezetésére (elnök és titkár), illetve a leendő programok terv(ei)-re is.

A tisztújító közgyűlés időpontjának javasoljuk 2013. november 27-ét, 17.00-kor a NKE Hungária körúti kampuszán (volt ZMNE), 7. épület (IMO).  (További pontosítás még szükséges, amiről legkésőbb a helyszínen tudjuk tájékoztatni az érdeklődőket!)

A javasolt napirendi pontok a következők lennének:

1. A kialakult helyzet rövid ismertetése. Döntés a szakosztályok önállóságáról vagy összeolvadásáról.

2. Vezetőség választása – (egy, vagy két szakosztály esetében).

3. Programtervezet(ek) összeállítása és elfogadása.

4. Egyéb.

Szavazati joggal csak a bejegyzett tagok rendelkeznek, de várunk minden érdeklődőt és javasoljuk, hogy a szavazni kívánók rendezzék idei tagdíjaikat az MHTT-nál. A vezetőség tagjaira történő javaslatokat a szakosztályok egyesüléséről szóló döntés után szünetben kihelyezett urnába kérjük elhelyezni!

Debrecen, 2013. november 16.

Tisztelettel:  a Szervező Bizottság

Dr. B. Stenge Csaba sk. 

                      Dr. Kaló József sk.                         

     Dr. Lippai Péter sk.                                     

Tudj meg többet róla: Schuller Balázs

Schuller Balázsnak hívnak. Szakmám szerint történész vagyok, hét évig muzeológusként dolgoztam. Főként történeti értékű fotográfiákat és dokumentumokat kezeltem, valamint múzeumpedagógiai programokat és létesítményeket terveztem. Jelenleg kisvállalkozásomat, a Black Army Modellst vezetem, mely makettek készítésével, gyártásával, valamint múzeumi kiállítástechnikával és terepasztal építéssel foglalkozik.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .