Figura újdonságok, Újdonságok

10 éves az Alpine Miniatures

Tíz év hosszú idő és ez Taesung Harms cégének kínálatán meg is látszik. Seregnyi második világháborús (és néhány modern) témájú figura – főként német – kínálja magát, hogy egy-egy jármű, […]

Tíz év hosszú idő és ez Taesung Harms cégének kínálatán meg is látszik. Seregnyi második világháborús (és néhány modern) témájú figura – főként német – kínálja magát, hogy egy-egy jármű, vagy akár egy egész dioráma váljon élettel telivé általuk. A kínálatban kezdetben csak a standard 1:35-ös méretarány szerepelt, mára már az 1:16, avagy 120 mm is megszokottá vált. A magas minőség töretlenül védjegye a cégnek. A tulajdonos csak profikkal dolgozik, és tényleg dolgozik. Az Alpine figurák felismerhetőek, stílusjegyeik visszatérőek. Ha egy megrendelt – és amúgy jó – figurát Harms úr nem talál saját mércéje szerint megfelelőnek, akkor gondolkodás nélkül átalakítja azt. Emiatt tehető egymás mellé bármelyik azonos méretarányú termék és e magas minőségi korlát okán van akkora vásárlóköre a cégnek. Hogy utóbbi tényleges nagyságát érzékelni tudjuk, elég ha csak az évfordulóra kiadott 4 figurás készletet vesszük, mely limitálva, 200 példányban jelenik meg:

S0003 “Winter Patrol” Set (4 Figures) Sculpted by Taesung Harmms Boxart Painted by Man-Jin Kim & Sang-Eon Lee

Egy kicsi cégnek 200 db eladása egy ilyen megközelítőleg 12 ezer Ft -os készletből (még ha ebből a gyártóhoz csak az összeg fele ha eljut) igazán jó eredménynek számítana, főleg azért mert maga a készlet már korábban kiadott figurákat tartalmaz. Azonban az Alpine ténylegesen nagy vállalkozásnak számít ebben a szférában és ezres darabszámban adja el termékeit, ami igen csak figyelemre méltó!

Lehet persze irigykedni, vagy csodálkozni, de ha vissza vetítjük az élet más – általunk is ismert – területeire ezeket az összegeket, akkor rögtön láthatjuk ez nem is olyan sok pénz. Nem is beszélve arról, hogy a hibát nem tartalmazó öntvényeknek, a gyönyörű faragásnak és a magas, sőt művészi színvonalú “boxart” festéseknek megvan az ára. Sang-Eon Lee és a ma bemutatott termékek mindegyikén dolgozó Dr. Man-Jin Kim, sem filozófiából doktorált, mindketten hivatásos képzőművészek. Festőtudásuk bámulatos.

35168 WSS Infantry Set (2 figs)
Sculpture by Taesung Harmms
Boxart by Man-Jin Kim

A fenti SS páros tagjai szokás szerint külön-külön is megvásárolhatóak.

Sokan örvendeztek, amikor ez év elején az Alpine egy nagyobb méretű (120 mm) figurával rukkolt elő, mégpedig a nagy John Rosengranttól (ő faragta anno a Kirin 200 mm-es páncélgránátosát MG42-es géppuskával, aki nem ismeri keressen rá a Googleban, megéri).

16020
WSS MG Ammo Carrier
Sculpture by John Rosengrant / Boxart by Man-Jin Kim

Biztosra lehetett venni, hogy a lőszert cipelő úriembernek lesz egy fegyveres társa. Most ez a pillanat is eljött, megvásárolható a géppuskás:


16023 WSS MG42 Gunner
Sculpture by John Rosengrant
Boxart by Dr. Jin Kim

 

Tudj meg többet róla: Schuller Balázs

Schuller Balázsnak hívnak. Szakmám szerint történész vagyok, hét évig muzeológusként dolgoztam. Főként történeti értékű fotográfiákat és dokumentumokat kezeltem, valamint múzeumpedagógiai programokat és létesítményeket terveztem. Jelenleg kisvállalkozásomat, a Black Army Modellst vezetem, mely makettek készítésével, gyártásával, valamint múzeumi kiállítástechnikával és terepasztal építéssel foglalkozik.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .