Harcjármű újdonságok, Újdonságok

Új cégek a hellén haditechnika kedvelőinek

Régi – jó vagy rossz, döntse el mindenki maga – szokásomhoz híven történelemmel kezdem a mondanivalómat. Ciprus 300 évig állt török fennhatóság alatt, majd a XIX. század végén brit befolyás […]

Régi – jó vagy rossz, döntse el mindenki maga – szokásomhoz híven történelemmel kezdem a mondanivalómat.

Ciprus 300 évig állt török fennhatóság alatt, majd a XIX. század végén brit befolyás alá került. A XX. század közepén a törökök, a görögök és a britek háromhatalmi egyezményt írtak alá, melyet követően Ciprus elnyerte függetlenségét azzal a megkötéssel, hogy továbbra is állomásozhatnak rajta brit csapatok, valamint a ciprusi hatalomban való részvételt 70 % görög, illetve 30 % török arányban határozták meg. Mondanom sem kell, a szerződés megkötésével szinte lehetetlenre vállalkoztak az érintett felek és a felkorbácsolt indulatokat csak tovább fokozták a Görögországban és Törökországban bekövetkezett vallási, gazdasági és politikai változások. Ezek a változások ráadásul soha nem voltak hosszú életűek, mivel a külső segítséggel hatalomra jutott kormányok sűrűn váltogatták egymást. A ciprusra vezényelt ENSZ-csapatok képtelenek voltak a rend helyreállítására. Bár az egyezmény tiltotta a szigetország Görögországgal való egyesítését, ezt később mégis kimondták. Erre válaszul 1974-ben török csapatok szálltak partra Cipruson és elfoglalták a sziget 40 %-át. Az ENSZ elítélte az intervenciót, ennél többre azonban nem futotta, a szigetország a mai napig megosztott, az úgynevezett zöld vonal (Attila-vonal) választja ketté, beleértve a fővárost is. A déli, görögök által lakott rész az EU tagállama, míg a törökök által lakott, 1983-ban kikiáltott Észak-Ciprusi Török Köztársaságot csak Ankara ismeri el (a török oldal EU tagsága fel van függesztve). Ciprus egyesítésére már számos próbálkozás volt az elmúlt évtizedekben, azonban ez a mai napig nem sikerült még senkinek.

A dolog pikantériája, hogy mind Görögország, mint Törökország NATO tagállam, ennek ellenére a mai napig hallani fegyveres összetűzésekről, melyek egyértelmű és kizárólagos oka Ciprus hovatartozása. Amennyiben Törökország is felvételt nyer az EU-ba, a helyzet még érdekesebb lesz és naiv dolog azt hinni, hogy ezáltal minden vitás kérdés rövid időn belül rendezésre kerül.

Ciprus hadserege a 10 ezer fős Ciprusi Nemzeti Gárda, melynek létszáma a tartalékosok és a hadra fogható felnőtt férfi lakosság behívásával növelhető. A modern ciprusi haderő keleti és nyugati haditechnikát is rendszerben tart, azonban ezek csak védelmi célokat szolgálhatnak. A szigetországnak megfelelő szállítókapacitás híján amúgy is nehéz lenne ezeket a csapatokat bárhol is partra tennie és ott agresszorként fellépnie, de azt hiszem, ez nem is nagyon áll szándékában. Ezen kívül görög és brit csapatok állomásoznak még a szigeten.

Konkrétan görög, illetve ciprusi görög jelzéssel ellátott makettekről nem nagyon van tudomásom. Baráti felkérésnek eleget téve kezdtem el keresgélni a neten és ekkor botlottam bele ebbe a két cégbe. A Slingshotmodels az egyszemélyes vállalkozásokra mostanában oly jellemző blog formájában árulja termékeit. Ezek közül a legérdekesebbnek azt találtam, melynek felhasználásával a görögöknél rendszeresített M48A5 saját fejlesztésű MOLF változatát készíthetjük el.  Ez a változat modernizált tűzvezető rendszert és elektronikát kapott. A nagyjából 20 eurós műgyanta átalakító készlet mindent olyan szükséges alkatrészt tartalmaz, ami ennek a változatnak az elkészítéséhez szükséges kimondottan szép kivitelezésben.

Bár a készlethez létezik matrica, én inkább a szintén görög LM Decals cég termékét ajánlom. A készlet, melyből a MOLF változat is elkészíthető a görög és ciprusi görög alkalmazásban álló M48 és M88 harcjárművekhez ad jelzéseket, összesen 16 különféle járműhez. A jelzések pontosak, élesek, a szövegek és ábrák jól kivehetőek, valamint arra is ügyeltek, hogy a kék különböző árnyalatait is visszaadják. A matricaív másik érdekessége az M88A1 műszaki mentő, melyek közül az egyik a németektől származik, így az ottani változat jellegzetességeit viseli magán.

A cég kínálatában konkrét járművekhez való (Mercedes G, LEO1, M60, HEMTT, MLRS, M577, LEO2, M24, M35, M47, M113, M116, GMC, Dodge, Willis stb.), valamint általános jelzések is megtalálhatóak.

A görög polgárháború érdekes téma, akárcsak a Ciprus hovatartozásáért napjainkban is – bár kisebb intenzitással – folyó harc a törökökkel, melynek során az alkalmazott járművek többször is gazdát cseréltek. A modern görög álcázó festésről is sok mindent el lehet mondani, de azt nem, hogy unalmas.

Végül, de nem utolsó sorban megemlíteném az LM Decals X-szériáját is, melyet csak megrendelésre gyártanak. Ezek között számos érdekesség megtalálható a tűzoltó autóktól, a repülőgépeken át, a koreai háborús harcjárművekig. A cég megfelelő referencia mellett egyéni megrendeléseket is teljesít.

http://www.slingshotmodels.com/

http://www.lmdecals.gr/

 

HUJBI

Tudj meg többet róla: Hujber Ádám

A szerzőről nem áll rendelkezésre adat.

A hozzászólás lezárva

A hozzászólás lezárva. Nem tudsz hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.