Könyvajánló újdonságok, Újdonságok

A Magyar Királyi Testőrség képes krónikája

Szerző: Gőgh Gábor Monostori Péter Kiadó: magánkiadás Megjelenés: 2011 Egy éve jelezték itt a fórumon, hogy megjelent egy, a Magyar Királyi Testőrséggel foglalkozó könyv. Amikor sikerült személyesen is szemügyre vennem, […]

A Magyar Királyi Testőrség képes krónikájaSzerző: Gőgh Gábor Monostori Péter
Kiadó: magánkiadás
Megjelenés: 2011

Egy éve jelezték itt a fórumon, hogy megjelent egy, a Magyar Királyi Testőrséggel foglalkozó könyv. Amikor sikerült személyesen is szemügyre vennem, első gondolatom az volt te jó ég, mekkora. Ehhez megfelelő ár is társult, így a beszerzését egészen 2012. karácsonyáig halogattam.
Sajnos idő hiányában csak átfutni tudtam eddig, de már most úgy érzem életem legjobb befektetése lett volna a rá kiadott összeg, ha nem ajándékba kapom…

A kötet címéhez hűen egyszerre nevezhető monográfiának és albumnak is, hiszen a hihetetlen mennyiségű információt több száz tűéles fénykép is kíséri.

A kötet időrendben dolgozza fel a Magyar Királyi Testőrség történetét, kezdve az elődszervezetektől, a Testőrség megalakulásán majd bővülésén át, egészen 1945-ös feloszlatásukig.
Számomra a mű igazi különlegességét a veteránok visszaemlékezései adják, amelyek számos eddig ismeretlen részleteit világítják meg (a szerzőket idézve “alulnézetből”) olyan történelmi eseményeknek, mint a Budai Vár 1944. októberi elfoglalása vagy ifjabb Horthy Miklós elrablása.
A könyv képanyagában számos, eddig publikálatlan fénykép mellett természetesen a Várban készült német haditudósító sorozat is feltűnik, tűéles és a lehetőségekhez képest „hatalmas” képeken.

A kötet 20 000 forint körüli áron az Alexandra hálózatában és az interneten érhető el.

Tudj meg többet róla: Romsits Adam

A szerzőről nem áll rendelkezésre adat.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .