Harcjármű újdonságok, Újdonságok

Tasca 35026 – M32B1 Tank Recovery Vehicle

Őszintén szólva nem tudtam, hogy sírjak, vagy nevessek, mikor kiderült, hogy a Tasca Sherman sorozatának új tagja az M32. Évek óta küzködtem a sajátommal, sok buktató jött szembe, erre a Tasca […]

TAS35026

Őszintén szólva nem tudtam, hogy sírjak, vagy nevessek, mikor kiderült, hogy a Tasca Sherman sorozatának új tagja az M32. Évek óta küzködtem a sajátommal, sok buktató jött szembe, erre a Tasca kiadja a komplett makettet, ráadásul azzal a festéssel, amit én is terveztem. Sokat vacilláltam, hogy kell-e ez nekem, de végül úgy döntöttem, hogy igen. Egy két alkatrészt és a matricát kölcsönveszem belőle, és még mindig marad egy komplett M32 makettem.

A makett dobozában közel 800 alkatrész lapul, maratás, gumi részek, és egy kötél, a csörlőhöz. Nagyon szép és pontos az alkatrészek öntése. A legapróbb részletek is kidolgozottak, minden a helyén van. (időközben siekrült megszerezni a Tankograd Technical Manual sorozat ide vonatkozó részét is, látni, hogy a tervezők előszteretettel vették ezt alapul a részletek kidolgozásához).

A futómű a szokásos precíz Tasca, állítható teljes mértékben. Odafigyeltek arra is, hogy az M32-nél az első és a hátsó futómű bakokon kis módosítások voltak.

A belső tér sem rossz, bár ezt egy két aprósággal fel lehet javítani. Kívül ugyanez a helyzet, sok sok apróság van. Érdemes fotó alapján dolgozni, nem nagyon volt két egyforma jármű, mindegyikről hiányzott ez vagy az, vagy volt rajtuk valami plusz. A Tankograd könyvben rengeteg jó ötlet van!

A dobozban két fajta festés van. Az egyik, amit én is szeretnék, a 612th TDB egyik járműve. Itt sok apróságot kell változtatni egy, a fényképeken szereplő jármű eléréshez. A másik gép egy ardenneki jármű, ez sem építhető meg a dobozból maradéktalanul, másik lánc (T51 + duckbill) szükséges hozzá.

Összességében nagyon jó makett, ha van turpisság benne, az majd az építés során derül ki. A kiegészítő gyártók már lecsaptak rá, lehet hozzá kapni maratást, másik tornyot, pótkerék tartót.

Tudj meg többet róla: Bujdosó Antal

Gyerekkorom óta makettezek, kedvenceim a 2. világháborús szövetséges harcjárművek.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .