Könyvajánló újdonságok, Újdonságok

U.S. WW II Tank Recovery Vehicles – Tankograd

Tankograd Technical Manual Series N.6026 – U.S. WW II Tank Recovery Vehicles M32, M32B1, M32B2, M32B3 & Mine Explorer T1E1 A Tankograd TM sorozatának egyik új kiadványa az M32 szériához […]

beolvasás0021

Tankograd Technical Manual Series N.6026 – U.S. WW II Tank Recovery Vehicles M32, M32B1, M32B2, M32B3 & Mine Explorer T1E1

A Tankograd TM sorozatának egyik új kiadványa az M32 szériához kapcsolódik. Kb 10 Euróért egy A4-es formátumú, puhakötésű, 50 oldalas füzetet kapunk fekete fehér képekkel (illetve a borító belső oldalán színesekkel).

A kiadvány az eredeti 1944-es TM-et veszi alapul, de nem teljes mértékben átvéve azt, hanem csak bizonyos részeit, kiegészítve “in action” képekkel.

A közölt képanyag nagy része ismerős lehet máshonnan, sok újdonságot nem találtam benne, viszont ami van, azt nagyon jó minőségben kapjuk, minden részlet kivehető.

Az első pár oldalt egy általános ismertető tölti ki, majd következnek a képek! Második világháborús és koreai képek egyaránt találhatók benne. Ezek alapján az új Tasca kitet remekül fel lehet javítani, ki lehet egészíteni, illetve az egyedi példányok változtatásait el lehet készíteni.

Az eredeti TM-ből átvett képek segítenek megérteni az igazi harckocsi működési elvét, remek részletes ábrákat kapunk!

A kiadvány végén jött az a rész ami igazán tetszett, fejezetenként mutatják be a használt  rádikó bekötését és típusait, a hídvető szerkezet feléíptését, a T1E1 aknamentesítő eszközt, a fegyverzetet, illetve a vízi átkeléshez szükséges levegőző pipák rögzítését.
Hasznos kiadvány, aki szeretné kicsit feljavítani az M32 készletét, vagy egy jó témát keres, annak mindenképpen ajánlom.  Ráadásként feltüntetik a használt referenciákat, így tovább is lehet keresgélni!


Tudj meg többet róla: Bujdosó Antal

Gyerekkorom óta makettezek, kedvenceim a 2. világháborús szövetséges harcjárművek.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .