akkor tisztázzunk valamit.
Melyik típushoz kell?
a Dragon 250/251 es lánca működőképes ahhoz nem kell ilyen trükk simán összerakod lefested azt mehet a helyére.
Viszont a pz 3/4 nél a láncot a meghajtó és a feszítő kerékkel együtt veszed le azokat ha sima műanyag ragasztót használsz (én gunze üveges ragasztóját használom, pillanatragasztó ehhez nem jó mert rideg és bármilyen hajlításnál elpattan) összefogja annyira hogy le tudd szedni majd kiveszed a meghajtókereket és a feszítőt.
párducnál és a tigrisnél macerásabb mert ott belelóg a meghajtó illetve a feszítő az első ás az utolsó görgőbe az átlapolás miatt, ott 2 félből érdemesebb dolgozni (alsó felső), nagyjából a meghajtó illetve a feszítő kerék közepénél érdemes felezni.
Tudom hogy nem olcsó de a friult érdemes használni mert sokkal kényelmesebb vele dolgozni.
A másik ami miatt lehet hogy páran megköveznek az hogy így összeállítod az egészet görgőstül mindenestül aztán megfested a láncot meg a kerekeket koptatod porozod ahol tudod a többit meg eltakarod sárral vagy porral. (mert alapvetően minden tank koszos.) Ez egy kicsit slendrián megoldás de a spanyolok alkalmazzák és egész szépen mutat a kész makettjeiken.
Remélem tudtam segíteni.
Igen, most épp az aktuális projekt a 251/22-es lánctalpán gondolkodom, azért is ehhez tartozó képet linkeltem. Mondjuk igaz, hogy nem mondtam így konkrétan.

Bocsi...
A probléma akkor abból adódott nálam, hogy pillanatragacsot használtam eddig. Volt régebben Revell csőrősöm, de az elfogyott, így maradtam a Loctite Gel-nél. Ami sokmindenre jó, de akkor erre nem....