Szerző Téma: Piactér - Közlemény  (Megtekintve 2077 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Black Army

• Adminisztrátor
  • Felhasználó
  • Schuller Balázs
    • http://www.schuller-figures.moonfruit.com
Piactér - Közlemény
« Dátum: 2010. október 05. - 09:32:15 »
Sziasztok!

Sokan jelezték, hogy a Piactér átláthatatlan. Ezért bevezettük a méretarányos felosztást. A jövőben ne egyénenként írjátok be a feleslegessé vált készleteket, hanem méretarány szerint csoportosítva.

Köszönjük!
Üdv: Schuller Balázs
http://www.blackarmymodells.com

Nem elérhető Teuton

• Felhasználó
  • végvári vitéz
Re:Piactér - Közlemény
« Válasz #1 Dátum: 2010. november 10. - 11:16:25 »

Üdv.
 Lehet, hogy én vagyok a bal...sz, de akkor most hol van a piactér?
 Teuton
"Az alkoholmentes sör az első lépés a guminő felé"
"Nem a bugyi a legjobb dolog a világon, de közel áll hozzá"
" ...továbbá az a tény, hogy másolat van a pisztolyodra vésve, és az, hogy SIVATAGI SAS .050 van az enyémre vésve, sajnos további összehúzódásra készteti a díszes golyóállományodat!"

Nem elérhető Black Army

• Adminisztrátor
  • Felhasználó
  • Schuller Balázs
« Válasz #2 Dátum: 2010. november 10. - 11:24:23 »
Szia!

Nem vagy bal..sz, de más közleményekben már szó volt róla, hogy átmenetileg nincs piactér. Amint véglegesítettük a fórumformát, lesz egy új piactér. Addig javaslom, hogy a Makettinfó csere-bere rovatában próbálj szerencsét.

Megértésed köszönjük!

Nem elérhető Teuton

• Felhasználó
  • végvári vitéz
« Válasz #3 Dátum: 2010. november 10. - 15:52:55 »

Köszi
"Az alkoholmentes sör az első lépés a guminő felé"
"Nem a bugyi a legjobb dolog a világon, de közel áll hozzá"
" ...továbbá az a tény, hogy másolat van a pisztolyodra vésve, és az, hogy SIVATAGI SAS .050 van az enyémre vésve, sajnos további összehúzódásra készteti a díszes golyóállományodat!"

Nem elérhető Csitei Béla

• Felhasználó
« Válasz #4 Dátum: 2011. december 04. - 15:46:12 »
KÖZÉRDEKŰ!!!
Már korábban is volt szó arról, hogy talán érdemes lenne tájékoztatni a makettező társadalmat, hogy sajnos köztünk is vannak olyanok, akikkel talán nem kellene „üzletelnünk”.
Mivel sokunkat érinthet a kérdés, előre is köszönöm az adminisztrátoroknak a lehetőséget, így kezdeném én egy mostani esettel:
Az Eduard viszonteladójaként veszek fel havi rendszerességgel rendeléseket. Nem kérek előre pénzt, hiszen az ember nem gondolja, hogy visszaélhetnek a jóhiszeműségével. Az illetőt két hónappal ezelőtt kiértesítettem, hogy megérkezett a kedvezményes áron is közel 30.000,-Ft értékű rendelése. Jött egy válasz, miszerint kissé túlköltekezte magát, szeretné, ha két hetet csúsztathatná a rendelése átvételét, amire igent mondtam. Egy hónap múlva szintén kerestem, amire ismételt ígéret volt a válasz. Azóta még három héten keresztül küldtem egy-egy értesítést, amiket már válaszra sem méltatott. A gondot elsősorban nem nekem okozza, hanem esetleg azoknak a megrendelőimnek, akiket nem ismerek személyesen, és egy ember inkorrekt magatartása miatt a jövőben tőlük előre fizetést kérjek?

Törölve

Mielőtt esetleg bárkinek ferdítené a tényeket, természetesen az érdeklődők rendelkezésére tudom bocsátani a teljes levelezést. Amennyiben a nyilvánosság hatására rendezné az adósságát, természetesen azt is közzé fogom tenni.
Elnézéseteket kérem a hosszadalmas levélért, én köszönettel venném, ha hasonló figyelmeztetéseket kaphatnék.

Üdvözlettel
Csitei Béla
Mosonmagyaróvár

Kedves Béla!

Jogilag rendkívül aggályos nyílt felületen leközölni egy vádolt személy nevét és személyes adatait – akár csak részben is –. Akár bírósági keresetet is eredményezhet a felület biztosítójának, s nem kevésbé az adat nyilvánosságra hozójának.

A jogi etikát akkor is be kell tartanunk, ha hiszünk az igazadban.

Schuller Balázs

« Utoljára szerkesztve: 2011. december 04. - 18:03:22 írta Black Army »

Nem elérhető Béláim az Úrban

• Figura
  • Felhasználó
    • the body
« Válasz #5 Dátum: 2011. december 04. - 16:00:38 »
Ha jól értelmezem az úriember nem vette át a rendelt készletet. A probléma akkor lenne, ha átvette volna és nem fizetné ki. Mint viszont eladónak nehézséget okoz 30 ezer péz kiesés?
Bódi Krisztián

Nem elérhető Vadász

• Globális moderátor
  • Felhasználó
    • http://www.vadaszlakasberendezes.hu/.
« Válasz #6 Dátum: 2011. december 04. - 16:17:36 »
Ha jól értelmezem az úriember nem vette át a rendelt készletet. A probléma akkor lenne, ha átvette volna és nem fizetné ki. Mint viszont eladónak nehézséget okoz 30 ezer péz kiesés?

Rendelt áruról van szó nem raktárkészletről. Ezt nem biztos, hogy egyáltalán el lehet adni másnak.

Nem elérhető Béláim az Úrban

• Figura
  • Felhasználó
    • the body
« Válasz #7 Dátum: 2011. december 04. - 16:26:15 »
Nekünk is vannak beragadt készleteink, sokszorosan magasabb értékben. Viszont másra hárítani a tőkehiányból adódó problémákat, kissé visszás.
Bódi Krisztián

Nem elérhető Roland (Bf-109)

• Felhasználó
« Válasz #8 Dátum: 2011. december 04. - 16:45:45 »
Én teljesen megértem Csitei Bélát!
Nem tudom, de számomra természetesen, hogy előre utalom a pénzt.
Sőt aki ettől eltekint azt nagyon megjegyzem magamnak, mivel ilyen rendes emberekkel ritkán találkozik az ember.
Vannak ilyenek is és attól undorítóbb nincs, aki ez ilyen jó szándékú ember bizalmával visszaél!!!

Szóval tessék nyugodtan előre kérni a pénzt, aki ezen besértődik, az menjen be a boltba, rakja tele a kosarát és a pénztárnál mondja azt, hogy majd visszajön 2 hét múlva fizetni.

Én is sok mindent szeretnék venni, de nincs rá keret.
Nagyon egyszerű a megoldás: nem rendelek.
Azt meg nem hiszem, hogy az utolsó párezer Ft-ból rendel valaki makettet.
Aki ezt teszi, az valószínűleg egyedülálló, nincs családja, egyben felelőtlen is!

Nem elérhető Sokolka

• Figura
  • Felhasználó
« Válasz #9 Dátum: 2011. december 04. - 17:15:36 »
Azért akadnak olyanok is ám akiknek 30.000 nagy pénz  :-X
Aki megrendel valamit, vegye is át!
Szemétség ilyet művelni bárkivel. Függetlenül attól, hogy kerekedő/forgalmazó, gyártó, vagy éppen ügyfél.

Viszont szeretném kérni, és felhívni a figyelmet arra, hogy a hatályos jogszabályoknak megfelelően inkább PM-ben (Dühöngő?), vagy egyéb úton jelezzük egymás felé a hasonló információkat.
Együtt érzek, de más aspektusból nézve ez a fajta nyilvánosság nem vállalhatja fel a harmadik személy adatainak tárolását, közlését!!!
Páli Miklós

Quod fuimus, estis; quod sumus eritis!

Nem elérhető Csitei Béla

• Felhasználó
« Válasz #10 Dátum: 2011. december 04. - 17:44:05 »
Nem általam gyártott termékről van szó, hanem olyan áruról, amit valaki megrendelt, és én fizettem érte. Tehát az aspektus, miszerint beragadt áruról van szó, kissé téves. Lehet, hogy én fogalmaztam russzul, de úgy gondolom, nem az anyagiasság szűrődött le a soraimból, mivel nem is ez volt a cél.
Természetesen lehetett volna az illető megnevezése nélkül is véleményt alkotnom. Az eredménye, hogy mással is megtehetné ugyanezt, lehet, hogy éppen valamelyik hozzászólónkkal.
Talán emlékeztek arra, hogy a tavalyi egerszegi verseny után valaki sérelmezte, hogy nem kapott díjat, bár ő előre jelezte az igényét. Akkor mindenki nehezményezte, hogy miért nem nevezték meg az illetőt...
Köszönöm a véleményeteket, tiszteletben tartva megjegyzem, hogy soraimat nem vitaindítónak szántam.
Üdv.Béla

Nem elérhető Black Army

• Adminisztrátor
  • Felhasználó
  • Schuller Balázs
« Válasz #11 Dátum: 2011. december 04. - 18:08:29 »
Most szóltak nekem, hogy itt munka adódott. Moderáltam és utána olvastam el a hozzászólásokat.

Sokolka, utólag is köszi. Látom Te is felszólaltál a jogi probléma miatt.

Béla, visszagondolva a tavalyi egerszegi esetre, akkor is törölnünk kellett volna a nevet, ha valaki beírja.

Magánemberként annyit tennék hozzá, hogy én is követtem el hibát oly módon, hogy valaki megrendelt tőlem egy nagy értékű mesterdarabot és nem kértem előleget. Többet én sem engedem meg magamnak ezt a luxust... Sajna ilyen a világ.

Nem elérhető Csitei Béla

• Felhasználó
« Válasz #12 Dátum: 2011. december 04. - 18:13:55 »
Kedves Balázs!

Több, mint 20 éves köztisztviselői múlttal a hátam mögött tisztában vagyok az adatvédelmi törvénnyel. Tudom, hogy milyen esetekben kiről mit lehet állítani. Megértem az álláspontotokat, hogy a fórum a makettezésről szóljon, de talán ennyi még belefért. A témát részemről lezártnak tekintem.

Üdv.Béla

Nem elérhető Varjú bácsi

• Felhasználó
« Válasz #13 Dátum: 2011. december 04. - 18:20:00 »
Sajnos Béla azt kell hogy mondjam, hogy bármennyire is kellemetlen, de bizony az ilyen f@szkalapok miatt előre kell kérni a vételárat. Én is elég sok makettezőnek segítek beszerezni külföldről különféle dolgokat, de mindig előre kérem az árát. Nem volt ez mindig így, de miután bebuktam két alkalommal összesen 42000.-Ft-ot, óvatosabb lettem. A mostani katasztrófális forint árfolyam miatt én még azt is megadnám, hogy az általad adott ár milyen forint/usd váltásig érvényes.
Two beer or not two beer ?!

Nem elérhető Csitei Béla

• Felhasználó
« Válasz #14 Dátum: 2011. december 04. - 18:38:40 »
Szia András!

Sajnos teljesen igazad van. Persze a legutóbbi rendelés leadása előtt is mindenkinek visszajeleztem, hogy milyen Ft/Euro árfolyammal számolhatnak. A lényeg, hogy ez az eset egyedi volt, és senki mással nem volt probléma. Ez azt mutatja, hogy nem csak az üzleti, hanem az emberi kapcsolatok is értékek sokunk számára. Mindenesetre jó tudni, hogy egy hozzászólástól eltekintve talán nem az én értékszemléletemmel van probléma.

Üdv.Béla