KÖZÉRDEKŰ!!!
Már korábban is volt szó arról, hogy talán érdemes lenne tájékoztatni a makettező társadalmat, hogy sajnos köztünk is vannak olyanok, akikkel talán nem kellene „üzletelnünk”.
Mivel sokunkat érinthet a kérdés, előre is köszönöm az adminisztrátoroknak a lehetőséget, így kezdeném én egy mostani esettel:
Az Eduard viszonteladójaként veszek fel havi rendszerességgel rendeléseket. Nem kérek előre pénzt, hiszen az ember nem gondolja, hogy visszaélhetnek a jóhiszeműségével. Az illetőt két hónappal ezelőtt kiértesítettem, hogy megérkezett a kedvezményes áron is közel 30.000,-Ft értékű rendelése. Jött egy válasz, miszerint kissé túlköltekezte magát, szeretné, ha két hetet csúsztathatná a rendelése átvételét, amire igent mondtam. Egy hónap múlva szintén kerestem, amire ismételt ígéret volt a válasz. Azóta még három héten keresztül küldtem egy-egy értesítést, amiket már válaszra sem méltatott. A gondot elsősorban nem nekem okozza, hanem esetleg azoknak a megrendelőimnek, akiket nem ismerek személyesen, és egy ember inkorrekt magatartása miatt a jövőben tőlük előre fizetést kérjek?
Törölve
Mielőtt esetleg bárkinek ferdítené a tényeket, természetesen az érdeklődők rendelkezésére tudom bocsátani a teljes levelezést. Amennyiben a nyilvánosság hatására rendezné az adósságát, természetesen azt is közzé fogom tenni.
Elnézéseteket kérem a hosszadalmas levélért, én köszönettel venném, ha hasonló figyelmeztetéseket kaphatnék.
Üdvözlettel
Csitei Béla
Mosonmagyaróvár
Kedves Béla!
Jogilag rendkívül aggályos nyílt felületen leközölni egy vádolt személy nevét és személyes adatait – akár csak részben is –. Akár bírósági keresetet is eredményezhet a felület biztosítójának, s nem kevésbé az adat nyilvánosságra hozójának.
A jogi etikát akkor is be kell tartanunk, ha hiszünk az igazadban.
Schuller Balázs