Szerző Téma: Szerszámok , gépek  (Megtekintve 4364 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Szele István ~ EGO

• Vendég
Szerszámok , gépek
« Dátum: 2010. november 01. - 11:17:09 »
Sziasztok !

Mivel nem mindenki engedheti meg magának a márkás ( és drága )
gépek beszerzését ezért ajánlom figyelmetekbe :

http://www.lidl.hu/cps/rde/xchg/lidl_hu/hs.xsl/index_13230.htm

http://www.lidl.hu/cps/rde/xchg/lidl_hu/hs.xsl/index_13229.htm

Én vettem egyet kipróbálás címszóval .

Tapasztalataim :

Előnyök :
- ár ( a proxxonhoz képest )
- 3 év garancia ( meghibásodás esetén az árát fizetik vissza , megkérdeztem )
- a trafó teljesen kompatibilis a proxxonnal .
- fordulatszám szabályzás ( ez általában nem jellemző az olcsó gépekre )
- méreteiben , súlyban , színben szinte azonos a proxxonnal

Hátrány:
- a tokmány rész mérete sajnos csak a hozzá adott befogók cseréjével
  oldható meg ( alapban a proxxon is ilyen , külön azonban kapható állítható
  befogó hozzá , sajnos nem csere szabatosak egymással )

Nem elérhető pince honvéd

• Felhasználó
Re:Szerszámok , gépek
« Válasz #1 Dátum: 2010. november 01. - 11:41:22 »
csak kérdés: a fordulatszámot hogyan tudod lecsökkenteni, hogy ne égesse szét a műanyagot?

Nekem is hasonló gépem van ,ezért ha jól sejtem akkor azt a piros gombot kell  jobbra-balra,,le-fel,, tekergetni a kivánt fordulatszám érdekében.
Üdv:Pince Attila

És mondja,maga volt Oroszországban?
Igen,voltam.
És a Neckermann-al?
Nem, én még a Wehrmact-al.

Szele István ~ EGO

• Vendég
« Válasz #2 Dátum: 2010. november 01. - 11:55:31 »
Jól mondja a kolléga !

Tekergetni kell a piros kütyüt ( mint a proxxonnál ) !  ;D

Nem elérhető Vadász

• Globális moderátor
  • Felhasználó
    • http://www.vadaszlakasberendezes.hu/.
« Válasz #3 Dátum: 2010. november 01. - 11:56:59 »
Én egy kicsit még mindig soknak tartom a min. 5000-es fordulatot.

Nem elérhető Vadász

• Globális moderátor
  • Felhasználó
« Válasz #4 Dátum: 2010. november 08. - 18:36:25 »
Mindig találok valami érdekes szerszámot.
Azt nem mondom, hogy mindegyik hasznos, de ötletet mindegyik adhat.

Kerék befogó a palást megmonkálásához:
http://www.aeroscale.co.uk/modules.php?op=modload&name=Reviews&file=index&req=showcontent&id=5701

Apró alkatrészek ragasztásához:
http://www.aeroscale.co.uk/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=7859

Nem elérhető Z63

• Felhasználó
  • alfőmérnök
« Válasz #5 Dátum: 2010. november 08. - 19:11:36 »
Sziasztok!
Huszon-harminc év múlva végre tavaly beruháztam egy fordulatszámszabályzós Proxxonra a Berke Andrisnál és nem bántam meg! Szinte megállítható a forgás! A tengely csapágyazott, ezért gyönyörű sima a járása, szóval azt a 11 papírt simán megérte, életem végéig hű segítségem lesz.
Előtte Miniplex fúrógépem, majd annak kópiája volt, amelyek huszönöt éve szolgálnak. Ezek a gépek nem voltak csapágyazva, ennek ellenére lehetett dolgozni velük. Tápegységként a régi villanyvasutakhoz használatos PIKO Fz-1-es trafót használtam, ami ma is hibátlanul működik. 0-tól 15 ezerig lehet vele szabályozni a fordulatszámot és két irányban forgatható. Bolhapiacokon lehet kifogni olcsón, de általában 5és 7 papír között kapható.
Üdv,Z63

Nem elérhető szittyah

• Felhasználó
« Válasz #6 Dátum: 2011. január 04. - 11:42:28 »
nekem is valami "obis" csoda gépem van. szerencsére sok villamosságis kollegám van, beleraktak valami kis alkatrészt a nyákra, és azóta nulláig leszabályozható. igaz, arányosan veszít a nyomatékból is. valami olyasmit csinál az a bigyó, hogy levágja a sinusok csúcsait, ha jól értettem :) ez a 100 forintos megoldás. vagy régi varrógépből kiszuperálni a szabályzót, és akkor ráadásul lábbal tudod állítani a sebességet. vagy venni gyári tápfesz szabályzót, de akkor már ugyanott jársz, mintha vennél egy proxxont.
nekem szerencsére a proxxon tokmány simán felszerelhető az obis gépemre, ez egy 1000 forintos tétel, és többet nem kellett a kis fúrókat körbeszigszalagozni, és hasonlók. ráadásul esztergáltattam egy kézi fúrót is hozzá, amire ugyanúgy rá lehet tekerni a proxxon tokmányt. (alu rúd, a végén ugyanazzal a meneteléssel, mint a tokmány, ráhúzva egy műanyag cső, a kellemesebb fogásért)
"Az embernek - ahogy múlik az idő - törekednie kell látókörének szűkülésére, majd egy bizonyos életkor betöltése után szert kell tenni egy egészséges csőlátásra." Pozsonyi Ádám

Az életben két dolog után fut az ember, egyik a nő, a másik a beöntés.

Nem elérhető grabmaster

• Felhasználó
« Válasz #7 Dátum: 2011. június 18. - 13:43:24 »
Sziasztok!

Minifúrót szeretnék vásárolni, ha alábbi kérdések tekintetében van valakinek tapasztalata, segítsen:

- Működik-e a Proxxon Micromot 50-es sorozat nem saját tápegységgel, pl. Piko trafóval vagy labortápegységgel? A forgalmazó szerint nem  ;) A 40-est biztos hogy lehetett, de azt már nem lehet újonnan kapni.
- A szabályozható 50e-t egy ugyancsak szabályozható Proxxon tápra rákötve, lecsökkenthető-e a minimális 5 000 percenkénti fordulat?

Köszi,
Gábor

Nem elérhető Medve9

• Felhasználó
  • Herr Dr. dipl. Ing. von Eisbär
« Válasz #8 Dátum: 2011. június 18. - 14:26:18 »
Szervusz Uram !

Proxxon Micromot 50/E fordulatszám szabályozós fúróm van. Fz 1-es Piko trafó egyenáramú oldaláról működtetem. Szólóban vettem, tehát eredetileg sincs hozzá Proxxon trafóm.

Hiába szabályozós, a Pikó trafó nélkül 5000-ről indul. Biztos ami ziher, a trafóra ragasztottam két pöcköt, hogy még véletlenül se lehessen csutkára feltekerni, bár nem hiszem, hogy kárt tenne a fúróban. Két vastag, 2,5-es sodrott rézkábelt csavartam a megfelelő csatlakozótüskékre, közéjük nyomtam egy sztirol lapkát, - mert jobb a békesség - és Blutac-al körbegyúrtam, viszlát. Két éve így szolgál a kis jószág.
Szeressük a medvéket !               Medve

Nem elérhető zoli1989

• Felhasználó
« Válasz #9 Dátum: 2011. június 18. - 18:47:20 »
Sziasztok!
Ahogy olvasgatom, itt sokaknak problémája a fordulat. Nekem két motorom van. Az egyik a feljebb is említett Lidl féle Parkside szett. Ez 5000-20000 között megy. Igazándiból csak kipróbálásból lett véve, mert nem volt drága. De azóta már elég sokszor használtam, megvagyok vele elégedve, ha durvább dolgot akarok csinálni, mindig ezt veszem elő.
A másik, jóval régebbi motorkám az első számú viszont. Ez is egy igencsak olcsó kategóriás, Straus márkájú kisgép. Az Auchanban forgalmazták egy időben. Ez 0-17000 között állítható. Bármilyen munkához teljesen jó. Ha valaki látja még valami boltban, csak ajánlani tudom, főleg a fordulat miatt, de méretre, és főleg ami még lényeges, súlyra is jó.Külön van rajta a bekapcsológomb és fordulatszabályzó is. 4 féle méretű tokmányt adnak hozzá, illetve alaból van a dobozban jópár eszköz is. Ha jól emlékszem 7ezer Ft körül volt az ára.

Nem elérhető grabmaster

• Felhasználó
« Válasz #10 Dátum: 2011. június 24. - 18:03:50 »
Szervusz Uram !

Proxxon Micromot 50/E fordulatszám szabályozós fúróm van. Fz 1-es Piko trafó egyenáramú oldaláról működtetem. Szólóban vettem, tehát eredetileg sincs hozzá Proxxon trafóm.

Hiába szabályozós, a Pikó trafó nélkül 5000-ről indul. Biztos ami ziher, a trafóra ragasztottam két pöcköt, hogy még véletlenül se lehessen csutkára feltekerni, bár nem hiszem, hogy kárt tenne a fúróban. Két vastag, 2,5-es sodrott rézkábelt csavartam a megfelelő csatlakozótüskékre, közéjük nyomtam egy sztirol lapkát, - mert jobb a békesség - és Blutac-al körbegyúrtam, viszlát. Két éve így szolgál a kis jószág.

Szia Medve!

Köszönöm a választ, tehát akkor az 50-es sorozat is megy nem gyári trafóról és 5000 alá is lehet vinni a fordulatszámot. Ha jól tudom, akkor a Piko DC része 2-12 V között tud szabályozni és 2,5A a kiadott áramerősség.

Nem elérhető Medve9

• Felhasználó
  • Herr Dr. dipl. Ing. von Eisbär
« Válasz #11 Dátum: 2011. június 24. - 19:56:41 »
Idézet
Ha jól tudom, akkor a Piko DC része 2-12 V között tud szabályozni és 2,5A a kiadott áramerősség.

Nem tudom. Nekem 30 eve mennek a fúróim az Fz 1-es trafóról. Most ket eve, hogy megvettem az új fúrót, mar csak megszokasból kótóttem a trafóra.
Szeressük a medvéket !               Medve

Nem elérhető mokush

• Felhasználó
« Válasz #12 Dátum: 2011. szeptember 14. - 21:00:20 »
Sziasztok!
Nem tudom mennyire "szerszám", de...
Nem tudtok esetleg valami olcsó megoldást a Mr. Cap Opener helyett, amivel ki lehet nyitni a festékes üvegeket?
« Utoljára szerkesztve: 2011. szeptember 14. - 21:03:59 írta mokush »

Nem elérhető Vadász

• Globális moderátor
  • Felhasználó
« Válasz #13 Dátum: 2011. szeptember 14. - 21:14:31 »
Sziasztok!
Nem tudom mennyire "szerszám", de...
Nem tudtok esetleg valami olcsó megoldást a Mr. Cap Opener helyett, amivel ki lehet nyitni a festékes üvegeket?

Van olcsóbb.

Csőfogó, ha van otthon, akkor ingyen van, ha venni kell akkor drágább.
Háztartási recés üvegnyító.

Mindkettőt használtam mindaddig, amíg meg nem vettem a Gunze üvegnyitóját.

Ne sajnáld rá a pénzt.

Elérhető Miller

• Felhasználó
« Válasz #14 Dátum: 2011. szeptember 14. - 22:15:47 »
Osztom Vadász véleményét!
ne Sajnáld rá a pénzt. Én is elég sokszor felhorzsoltam a gunze üvegeivel a kezemen a bőrt aztán vettem egyet mert nekem pl nincs csőfogóm a kombinált fogó meg elcsúszott rajta.
Megpróbálhatod azt is, hogy az üvegcsét fejjel lefelé állítod és egy kis hígítót csöppentesz az üveg és a tető közé. Attól esetleg kicsit könnyebb lesz kinyitni.