Szerző Téma: A "helyes" munkahely kiépítése  (Megtekintve 19484 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Roland (Bf-109)

• Felhasználó
Re:A "helyes" munkahely kiépítése
« Válasz #30 Dátum: 2011. január 04. - 20:14:50 »

Roli! Ismerős ez a kinti műhely mizéria!
Évekig én is így költözködtem. Sosem tudtam, hogy megfagytak-e az éjjel a festékek, vagy megszárad-e a talajnak felvitt massza.
Mindig százszor meggondoltam, hogy mikor mit és miért csináljak...

Hát igen, vannak ennek jócskán hátrányai.
A necces dolgokat azonban bent tartom, szóval festékek, makettek, matricák és ilyesmik bent vannak.
Sajnos a válság, a "szárnyaló gazdaság" és a hozzá kapcsolódó deviza alapú lakáshitelek meg tudják roggyantani az embert időnként.
No sebaj, egyszer csak lejár ez a hitel és akkor akár lehetnek jobbak is a körülmények, majd tudja fűteni az ember az egész házát télen... ;D

Nem elérhető Kormos Peter

• Globális moderátor
  • Felhasználó
  • Repülő
« Válasz #31 Dátum: 2011. január 04. - 21:24:09 »
Itt a beigért kép a mostani helyemről. Nem rakok fel panoráma képet, a régi szobából vannak bezsúfolva a makettes bútorok.  :)

kp

Büszke tagja a Lányos Apukák Klubjának.

Nem elérhető joozsyka

• Felhasználó
« Válasz #32 Dátum: 2011. január 04. - 21:26:52 »
Sziasztok!

Látom Miklós Nálad legalább van hely. Én ebben az egérlyukban makettezem. Ja nálunk a szobafestő is én vagyok. Úgyhogy ez a ratyiszín az én ízlésemet dicséri. ;D

titkos rekesz:

még egy:

Egyébként én meg a pincében festek. Ott nyáron kellemes a hőmérséklet, most viszont a festés csak akkor megoldható, ha begyújtom a vegyes-tüzelésűt.

üdv: joozsyka
Nem vagyok komplett őrült! Még egy pár darab hiányzik.

Nem elérhető Sokolka

• Figura
  • Felhasználó
« Válasz #33 Dátum: 2011. január 04. - 21:35:36 »
Joozsyka!
Teljesen rendben van ez a barackos(?) árnyalat...nem túl piros és nem is túl halovány, vagy erős...
A kiállított  fókáról nem dobnál néhány képet majd? Lécci lécci lécci!  :)
« Utoljára szerkesztve: 2011. január 04. - 22:33:46 írta Sokolka »
Páli Miklós

Quod fuimus, estis; quod sumus eritis!

Nem elérhető andorka

• Felhasználó
  • lusta
« Válasz #34 Dátum: 2011. január 04. - 22:30:13 »
Itt a beigért kép a mostani helyemről. Nem rakok fel panoráma képet, a régi szobából vannak bezsúfolva a makettes bútorok.  :)
kp

Legalább szem előtt van a gyerek! :)

Nem elérhető Kferro

• Felhasználó
« Válasz #35 Dátum: 2011. január 05. - 08:34:21 »
Az Gunze matricafeszítő, nem?

De bizony.
Mivel felénk, Debrecenben nem könnyű hozzájutni speciális makettező anyagokhoz, mint pl. akrilgyanta, vagy pigment fixáló, így elkezdtem kísérletezni. Egy lefestett műanyag lapra pasztellport szórtam több helyre egymás mellé, majd rájuk cseppentettem különböző folyadékokat: H-100, alkohol, White Spirit és művészellátós fixatívot. Az eredménnyel azonban nem voltam elégedett, mert vagy simán letörölhető maradt a por, vagy ugyan a felületre száradt, de jelentős sötétedéssel.
Mivel egy makettemnél épp a matricázás fázisában voltam, az asztalomon épp előttem hevert a Gunze Mr. Mark Softer-je és a Mr Mark Setter-re. Mivel ama rossz makettező kategóriába tartozom, kik állandóan kísérletezgetnek, így ezekkel is próbát tettem. szintén festett műanyaglapra pasztellkréta port szórtam, majd egy-egy cseppet cseppentettem az említett folyadékokból.
Az eredmény:

- A Mr. Mark Softer (zöld kupakos) tökéletes, matt, a por árnyalatát nem módosító, a felületen atombiztosan álló felületet ad.
- A Mr Mark Setter (kék kupakos) enyhén fényes, a por árnyalatát sötétítő, a felületen atombiztosan álló felületet ad. Ugyanakkor valahogy jobban tetszik a végeredmény, mint a művészellátós fixatív.

No, ennyi a tapasztalatom, és elnézést kérek az offért.

u.i.: Az akrilgyanta meg tökéletesen kiváltható pl. Palma Fa Expressz és Tamiya X-22 keverékével.
« Utoljára szerkesztve: 2011. január 05. - 08:49:08 írta Kferro »

Nem elérhető Michalkó

• Felhasználó
« Válasz #36 Dátum: 2011. január 05. - 10:16:57 »

Üdv:
Miklós

Szerintem Miki "pályázatát" az "Év munkahelye" címére győztesnek hirdethetjük. :P Tágas, levegős, van természetes és művi fény, rend-csend-fegyelem, és átjáróháztól, gyerek rombolástól mentes. Gratulálunk! ;D

Nem elérhető Kferro

• Felhasználó
« Válasz #37 Dátum: 2011. január 05. - 10:30:06 »
És egy gitár is van a háttérben, ami nálam abszolút jó pont. :)

Nem elérhető Michalkó

• Felhasználó
« Válasz #38 Dátum: 2011. január 05. - 10:43:31 »
És akkor egy elrettentő példa a leendő apukáknak -akik még naívak -. :( A kérdés, hogy hol látható a képen a műhelyem, mely egykoron havonta ontotta a gépeket magából. ;D

« Utoljára szerkesztve: 2011. január 05. - 10:45:32 írta Michalkó »

Nem elérhető Kferro

• Felhasználó
« Válasz #39 Dátum: 2011. január 05. - 10:56:42 »
Nem értelek, a pelenkázón van még egy csomó hely. A lányod azt nem használja egész nap. Vagy a színe nem lenne túl előnyös fotózáshoz? :)

Nem elérhető Horváth András

• Felhasználó
« Válasz #40 Dátum: 2011. január 05. - 11:02:01 »
És akkor egy elrettentő példa a leendő apukáknak -akik még naívak -. :( A kérdés, hogy hol látható a képen a műhelyem, mely egykoron havonta ontotta a gépeket magából. ;D

Semmi gond, még 20-25 év, és visszakapod a makettezőműhelyed :D :D :D

Nem elérhető Kferro

• Felhasználó
« Válasz #41 Dátum: 2011. január 05. - 11:15:45 »
Ki tudja, mennyit változik addig a divat. Lehet, hogy a kiscsaj a MIG pigmenteket fogja szemfestéknek használni. :D

Nem elérhető rrobbie

• Globális moderátor
  • Felhasználó
    • http://www.limesmodel.hu
« Válasz #42 Dátum: 2011. január 05. - 13:23:02 »
jaj de sexi! :D
* * **és nincs róla papír

Nem elérhető hofi

• Felhasználó
  • hordóhordó
« Válasz #43 Dátum: 2011. január 05. - 13:35:42 »

Nekem nem volt műhelyem, csak egy íróasztalom. Most azon van a babamérleg, meg a vízforraló a tápszerhez, meg a cumisüvegek.  >:( De nem csinálnám vissza semmi pénzért!   :D
Hoffmann Lajos
"- Anya, ez az agyam?
- Nem, kisfiam, még nem."

Nem elérhető Kormos Peter

• Globális moderátor
  • Felhasználó
  • Repülő
« Válasz #44 Dátum: 2011. január 05. - 13:59:53 »
Nekem nem volt műhelyem, csak egy íróasztalom. Most azon van a babamérleg, meg a vízforraló a tápszerhez, meg a cumisüvegek.  >:( De nem csinálnám vissza semmi pénzért!   :D

100 % -ban egyetértek!  :)

Büszke tagja a Lányos Apukák Klubjának.