Szerző Téma: Fényképezőgépek  (Megtekintve 2621 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Amon

• Felhasználó
Re:Fényképezőgépek
« Válasz #30 Dátum: 2011. május 18. - 13:05:16 »
Szerintem a ceruza-aksi nem biztos h jobb választás! nekem egy Pana fényképezőm volt/van és évekig használtam a benne lévő pana aksit. Ami a könnyű cserét illeti egy olcsó utángyártott aksit tartok mindíg magamnál szükség esetére (óbudán vettem eg ynagyon korrekt fickónál). Szerintem jobb, kényelmesebb, tartósabb és valszeg olcsóbb is mint a ceruzaaksik.

Nekünk is Panasonic fényképezőnk volt amíg meg nem halt. Pár évre rá vettem hozzá egy utángyártott akksit, de akkor már nem volt gyári, így nagynehezen Hong Kong-ból vettem  egyet Interneten.  Az az akksi valamiért nem bírta addig, és ugyanolyan gyenge volt, mint a pár éves gyári. Aztán előző héten a Mediamarkt szerzett nekem egy másfajta utángyártottat, de nem bíztam benne, így megköszöntem és visszaadtam. Rá 1 napra besz@rt a fényképező...  >:(  ???

A "ceruzaelem akksit" lehet használni távirányítóban, stb. és esetleg egy új fényképezőben is, így nekem ha drágábbra jön ki, akkor is hasznosabbnak látszik.

kp

Tölthető elemet/aksit nem érdemes illetve nem is ajánlott kis fogyasztású berenedzeésekbe tenni mert csak tönkre mennek. PL távirányítók, fali/asztali órák....

Nem elérhető Momi

• Felhasználó
« Válasz #31 Dátum: 2011. május 18. - 14:23:33 »
Sziasztok!

Az előző beírást nem értem. Mi van a nikkel-metálhibrid ceruzaakkukkal??? Hová nem jók????
Egyáltalán miért nem jó az akku???
Üdvözlettel Momi
 A világ összes FW-190-esét nem lehet megépíteni, de törekedni kell rá!

"A legfontosabb az ,hogy saját munkánk boldoggá tegyen, ugyanakkor tiszteljük másokét" (M.Jimenez)

Nem elérhető Kormos Peter

• Globális moderátor
  • Felhasználó
  • Repülő
« Válasz #32 Dátum: 2011. május 18. - 16:30:59 »
Kérdés h vagy nekem van szerencsém a Panákkal, vagy neked nincs...

Nem tudom, elég érdekes gép volt az enyém (DCM valami). Egyszer céges kiránduláson megmerült egy folyóban, utána nem ment a törlés gomb és a képstabilizátor.
Aztán a berlini ILA-n még pofára is esett, amiért kicsit meghorpadozott, de működött.
Rá kb. két évre beindult az öngyógyító mód, és egymás után kis idővel megjavult mindkét gomb.
Aztán egyszer valami baja lett, talán nem ment a kijelzője. Gari lejárt, így próba alapon szétszedtem, csatlakozókat átmozgattam, összeraktam és megjavult.
Most hétvégén megnéztem egy képet  rajta, elvittem magammal kocsiban, és 15 perc mulva már totál meghalt.
Szóval eddig jó volt, de szerintem a Mediamarkt-ban megátkozták...  :)

Akkor S1600?

kp

Büszke tagja a Lányos Apukák Klubjának.

Nem elérhető Zoli_78

• Felhasználó
« Válasz #33 Dátum: 2011. május 18. - 16:40:20 »
Ha nem félsz a gyártó átkától, kipróbálhatod a Pana Fz-szériában vannak nagyon jó kis gépek. Nekem egy 50-esem van.

üdv
Z

Nem elérhető vlevi

• Felhasználó
« Válasz #34 Dátum: 2011. május 18. - 17:33:50 »
Az a baj a cerka akkuval, hogy akkor is lemerülnek pár hónap alatt, ha a gépből kivéve állnak a szekrényben. Tehát, ha valahova menned kell, akkor előttevaló nap le kell meríteni csutkáig az összeset, és újra feltölteni. Azért kell lemeríteni, mert ha csak rátöltesz, azt nem szeretik a Ni-MH akkuk (memória effektusnak hívják a jelenséget). A másik gáz vele, hogy ha többet használsz belőle, akkor előfordulhat, hogy a sok közül az egyik kicsit gyengébb, mint a többi. Na, ilyen esetben az az 1db lemerül, nagyon kevés használattól, míg a többi alig. De mivel együtt kell használni 2, v. 4 darabot, ezért a "párja" sem jó már semmire :(
Ezeken segít a Sanyo Eneloop akksi, ami akár 1 évig is tartja a töltést, tényleg nagyon jó szerkezet, én a vakuban ezt használom. Hátránya, hogy drága.
Ezzel szemben azok a fényképezők, amik saját akksik használnak, azokhoz 2-3 ezer forintért lehet kapni utángyártott akksit, amik ugyanolyan jól szuperálnak, mint a gyári. És mivel ezek Li-Ion (vagy Li-Polimer) akkuk, ezekre nemcsak hogy rá lehet tölteni, de kifejezetten ajánlott, ha nem várjuk meg, míg csontra lemerülnek. Keresni kell ismerőst, aki ebayről tud ilyen akksit venni, egyszerűen röhej, milyen áron adnak pl. Canon EOS 450D-hez pótakkut.

Nem elérhető llz78

• Moderátor
  • Felhasználó
    • Cobra Modelling Blog
« Válasz #35 Dátum: 2011. május 18. - 19:21:24 »
Huhh, kicsit félreérthetően fogalmaztam.  :-[
Na akkor sorban.  ;D

Először is, nem úgy értettem hogy a canon elektronikája rossz lenne általánosságban, hanem úgy hogy mint általánosan megbízható márka előfordulnak hibás példányok itt is, még a profi szériában is. A tömeggyártás rákfenéje.  >:(
Nem mesélek elrettentő történeteket mert mind egyedi eset, de itt hívom fel a figyelmet a nálunk is beváltható garancia fotonosságára, mert főleg a drágább típusoknál egy panelcsere (ritkán javítanak, 95%-ban cserélnek) elég borsos tud lenni, ha zsebből kell kifizetni.

Ceruza aksi. Ez bizony egy szép álom volt, de jó pár éve szertefoszlott. A gyártók inkább a videokameráikban is használt telepeket építik be, mert akkor el lehet adni a töltőt is. Ha van is olyan gép még amiben használható, ott is jobb utángyártott saját telepet keresni. Az én gépem markolatát pl. 6db ceruza aksival lehetne feltölteni. :)
Az igazság az, hogy az eredetinek kb. fele élettartamú utángyártott akkumulátorok,  harmad negyed árért elérhetőek a gyártó által márkázottakhoz képest.
Főleg a kiegészítőkhöz, mint külső vaku szükségesek. Ott pedig hasznos lehet a Levi által emlegetett, a töltésüket hosszú időn át megtartani képes telepek. Tény hogy a legismertebb a fehér Eneloop, de megjelent a többi ismert gyártó kínálatában is hasonló tudású telep.

Azt hogy milyen típusú kártyát használ a gép, teljesen gyártó függő. A felső kategóriában van néha választék, de ott szinte kizárólagos a CF és a SD. Az SD kártya valóban most nagyon népszerű lett, főleg a mobil készülékek miatt, de ez bármikor megfordulhat. Nagy általánosságban a HD videó eléggé lenyomta a memória árakat minden típusnál, így egy 2 vagy 4 gigabyte-os kártya rettentő sok képhez elég, és az ára is elfogadható. Egy jó szempont talán, az SD kártyából létezik olyan típus aminek lehajtva az egyik végét, közvetlenül a számítógépünk USB portjába csatlakoztathatjuk.

Nem elérhető part

• Figura
  • Felhasználó
    • Makettek és egyebek
« Válasz #36 Dátum: 2011. május 23. - 20:12:11 »
Üdv!

Akku téma.
"Keresni kell ismerőst, aki ebayről tud ilyen akksit venni, egyszerűen röhej, milyen áron adnak pl. Canon EOS 450D-hez pótakkut."
Vaterán mintegy 2900 pénzért lehet kapni az általad keresett aksit, nekem 400d van és a pótaksi megszólalásig ugyanolyan mint a gyári és nagyjából ugyanannyit is bír már 4 éve.
Cerkaaksik vs gyári telepek.
Cerka aksi előnye hogy szinte mindenhol beszerezhető a világon így könnyű pótolni, ellene szól hogy pl egy dsrl-t etetni ilyenekkel eléggé vicces lenne a portrémarkolaton keresztül:)
Gyári aksik mellett szól a stabilitásuk és (talán)  hosszabb élettartamuk, ellenük pedig a speckó kivitel tehát pót aksiról gondoskodni kell jó előre, ez mondjuk szerintem alapdolog a fotózásban.
Canon elektronika.
Szerintem itt érheti kritika a céget, legalábbis ami a kis kompaktokat és efféle gépeit illeti, mert ezekről elég sok rosszat hallottam, a tükörreflexes gépeik az már egy másik kategória, ott már mások az elvárások és nem is igazán összevethető a két világ.
Gépvásárlásnál javaslom eldönteni, hogy mire kívánjuk használni a szerkentyűt, akinek nincsenek nagy igényei annak tök jók a kis bridge gépek, aki pedig tovább szeretne lépni kicsit az kezdjen el gondolkodni komolyabb masinában.
Ez utóbbi ellen szól a magasabb ár ami a későbbiekben még terhesebb lesz amikor ojjektíveket, szűrőket, vakut, satöbbiket kezdünk vásárolni hozzá:)
"Hodie mihi, cras tibi"
Ma nekem, holnap neked!

http://s242.photobucket.com/albums/ff30/partsap/

Nem elérhető Roland (Bf-109)

• Felhasználó
« Válasz #37 Dátum: 2011. június 14. - 19:45:38 »
Elnézést, hogy megint ezzel jövök elő, de sajnos a gépre szánt keret egyre csak fogy. :(

Szóval a kompakt gépek közül ki mit tudna ajánlani?
A régi kis szutyok Samsunggal is tudtam jobbféle fotókat csinálni, ha jó volt a fény és az tizen párezer volt.
Sajnos az S1600 nem jön össze ez már biztos, olyan 25, max 30 körül férnék bele.

Nem elérhető GRIFX

• Felhasználó
    • http://grifx.blogspot.com/
« Válasz #38 Dátum: 2012. január 03. - 06:53:23 »
Sziasztok!
Van egy Fujifilm 2950-es gépem.
Szeretnék hozzá akkumulátor venni.
Milyen típusokat tudnátok ajánlani? Mire figyeljek a vásárlásnál?

Nem elérhető Black Army

• Adminisztrátor
  • Felhasználó
  • Schuller Balázs
    • http://www.schuller-figures.moonfruit.com
« Válasz #39 Dátum: 2012. január 03. - 10:10:54 »
Nekem is ilyesmim van, vagy eggyel korábbi, fejből nem tudom. Én energizer akus elemeket vettem hozzá, magas mA/h értékkel. Mintegy másfél éve remekül működnek. Persze lehet, hogy nem ez a legprofibb megoldás, de bevált.
Üdv: Schuller Balázs
http://www.blackarmymodells.com

Nem elérhető Gercsa

• Felhasználó
« Válasz #40 Dátum: 2012. január 03. - 11:55:50 »
Sziasztok!

Szia!

http://global-akku.addel.hu/products.php?prcategory=21839 oldalon nezz korul a ReCyko akkuk kozott.
Szerintem erdemes toltovel egyutt venni.

Udv G
« Utoljára szerkesztve: 2012. január 03. - 12:00:51 írta Gercsa »
Ha nem működik a Wifi be kell kenni lanolajjal

Nem elérhető darkwing76

• Felhasználó
  • Béééna ámátőrrr
« Válasz #41 Dátum: 2012. január 03. - 12:01:24 »
Hell!

Én kb. fél éve szembesültem azzal hogy, a régi Energizer akkuim megpusztúltak. Némi utánolvasgatást követően vettem Sanyo Eneloop ceruzaakkut a Fuji S5600-hoz. Azért választottam (a nem túl baráti ára ellenére) mert különböző fotós fórumokon nagyon jó véleményeket irtak róla. Pl.: hosszú "tétlenség" alatt sem merül vissza, nem muszáj kisütni, fullra tölteni... Sőt mikor meghozta a futár, csak kicsomagoltam, betettem a gépbe és kész. Mint egy sima ceruzaelem. Nincs formázótöltés meg egyebek. Eddig nagyon bejött.
Ja, így néz ki: http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=252012

Üdv: B.I.G.
« Utoljára szerkesztve: 2012. január 03. - 12:18:42 írta darkwing76 »

Nem elérhető llz78

• Moderátor
  • Felhasználó
    • Cobra Modelling Blog
« Válasz #42 Dátum: 2012. január 03. - 16:21:44 »
Sziasztok!

Szia!

Először is gratulálok az új géphez!

Az akkukból elsőre én is a töltést tovább megtartó új típusokat tudom javasolni, mint a sanyo eneloop-ja. Más gyártók is kijöttek ezekkel a típusokkal úgyhogy van belőlük választék. Egyre kell figyelni velük, nem minden töltő tudja tölteni ezeket.
Töltőből inkább az ún. éjszakai töltőt javaslom, mert a gyorstöltők nagyon gyorsan tönkreteszik az akkumulátorokat.
Márkára én a Vartát favorizálom, mert az Energizerrel voltak rossz tapasztalataim. Ez persze nem jelenti azt hogy feltétlen mindegyik rossz. Elég népszerűek az ansmann és a Uniross típusai még, sok teszten az első helyen végeztek.

Legjobb ha 2 szett elemet veszel, hogy ne kelljen várni egy fél napot a töltéssel, mert Murphy szerint is biztos akkor merülnek le, amikor a legfontosabb lenne valamit lefotózni.  ;D

Nem elérhető GRIFX

• Felhasználó
    • http://grifx.blogspot.com/
« Válasz #43 Dátum: 2012. január 03. - 16:54:11 »
Köszönöm a válaszokat! ;)
Ezt találtam:
http://www.electronic.hu/Energia/Akku_toltokeszulekek/AAA_AA_ceruza_akku_toltok/Ansmann_energy_4_Speed_akkutolto_200231

Ez jó?
Ezek az aksik kb. hány töltést, bírnak?
(Ha jó akkor később veszek hozzá pluszba aksit.)
Üdv.

Nem elérhető vlevi

• Felhasználó
« Válasz #44 Dátum: 2012. január 03. - 20:39:57 »
Eneloop-al nem fogsz rosszul járni!
Én a vakuhoz használom, asszem valamikor a szolnoki verseny előtt vettem, nem töltöttem rajta semmit, és még baktán is azzal fotóztam.
Biztos, hogy ezer körül jár az elkészült képek száma és még bírja.
A legfontosabb jó tulajdonsága, hogy nem merül le 1-2 hónap állás alatt. Ez már tényleg használható elem helyett, faliórában, zsebrádióban, satöbbi, ahol sokszor nem a fogyasztás, hanem a hosszú élettartam számít.