Huhh, kicsit félreérthetően fogalmaztam.

Na akkor sorban.

Először is, nem úgy értettem hogy a canon elektronikája rossz lenne általánosságban, hanem úgy hogy mint általánosan megbízható márka előfordulnak hibás példányok itt is, még a profi szériában is. A tömeggyártás rákfenéje.

Nem mesélek elrettentő történeteket mert mind egyedi eset, de itt hívom fel a figyelmet a nálunk is beváltható garancia fotonosságára, mert főleg a drágább típusoknál egy panelcsere (ritkán javítanak, 95%-ban cserélnek) elég borsos tud lenni, ha zsebből kell kifizetni.
Ceruza aksi. Ez bizony egy szép álom volt, de jó pár éve szertefoszlott. A gyártók inkább a videokameráikban is használt telepeket építik be, mert akkor el lehet adni a töltőt is. Ha van is olyan gép még amiben használható, ott is jobb utángyártott saját telepet keresni. Az én gépem markolatát pl. 6db ceruza aksival lehetne feltölteni.

Az igazság az, hogy az eredetinek kb. fele élettartamú utángyártott akkumulátorok, harmad negyed árért elérhetőek a gyártó által márkázottakhoz képest.
Főleg a kiegészítőkhöz, mint külső vaku szükségesek. Ott pedig hasznos lehet a Levi által emlegetett, a töltésüket hosszú időn át megtartani képes telepek. Tény hogy a legismertebb a fehér Eneloop, de megjelent a többi ismert gyártó kínálatában is hasonló tudású telep.
Azt hogy milyen típusú kártyát használ a gép, teljesen gyártó függő. A felső kategóriában van néha választék, de ott szinte kizárólagos a CF és a SD. Az SD kártya valóban most nagyon népszerű lett, főleg a mobil készülékek miatt, de ez bármikor megfordulhat. Nagy általánosságban a HD videó eléggé lenyomta a memória árakat minden típusnál, így egy 2 vagy 4 gigabyte-os kártya rettentő sok képhez elég, és az ára is elfogadható. Egy jó szempont talán, az SD kártyából létezik olyan típus aminek lehajtva az egyik végét, közvetlenül a számítógépünk USB portjába csatlakoztathatjuk.