Szerző Téma: Milyen a jó kompresszor?  (Megtekintve 3485 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Bubu

• Felhasználó
Re:Milyen a jó kompresszor?
« Válasz #45 Dátum: 2012. január 30. - 08:57:55 »
Ha van kéznél egy elefántod, azzal is működik, és azt sem lehet elrejteni a makettezősarokban, mint a traktorgumit, viszont nem kell felfújni előtte. Legalábbis nem célszerű, csak a lefújószelep környékén kell óvatosan mozogni. ;D
Kéééééééééééész! ;D ;D ;D Medvével is működik??? :P :P
     Makettező Baráti Kör Kapuvár

Elérhető Medve9

• Felhasználó
  • Herr Dr. dipl. Ing. von Eisbär
« Válasz #46 Dátum: 2012. január 30. - 18:57:06 »
Sokkal macerásabb. Az elefánt, nem eszik makettezőt, nem mászik gyorsabban fára mint a makettező, és sokkal, de sokkal béketűrőbb. 8) ;D
« Utoljára szerkesztve: 2012. január 30. - 18:58:55 írta Medve9 »
Szeressük a medvéket !               Medve

Nem elérhető grabmaster

• Felhasználó
« Válasz #47 Dátum: 2012. január 31. - 16:59:20 »
Elnézést az offtopic kérdésért  :D:

A Pap László féle AD-238 vagy az Airbrush Airforce által forgalmazott AS-186 mennyire csendes, mennyire alkalmasak éjszakai használatra? Ha van valakinek ezekel kapcsolatos tapasztalata, ne tartsa magában.

Egy angol oldalon 54 dB-es zajszintet adtak meg az AS-186-hoz, ami nem tűnik túl halknak.

Nem elérhető Vadász

• Globális moderátor
  • Felhasználó
    • http://www.vadaszlakasberendezes.hu/.
« Válasz #48 Dátum: 2012. január 31. - 17:04:39 »
Panelházban éjszakára alkalmas.
Hálószobai használatra nem alkalmas.

De menj el olyanhoz, akinek van és hallgasd meg.

Nem elérhető vlevi

• Felhasználó
« Válasz #49 Dátum: 2012. január 31. - 19:36:56 »
Ez alapján a táblázat alapján http://hu.wikipedia.org/wiki/Decibel nem túl horrorisztikus. Nekem ebből a 100db tetszik : "légkalapács 2 méterről; diszkó belül"
Nekem Airforce-os van, és hát lehet hallani, de nappal a szomszéd helyiségben már abszolút nem feltűnű. Éjszaka viszont már más kérdés, azt nem próbáltam. Vagyishát én használtam éjszaka, de én családi házban lakom, és a kompresszor és a háló között van vagy 4 ajtó, és azon nem csoda, hogy nem hallatszik át.

« Utoljára szerkesztve: 2012. január 31. - 19:38:48 írta vlevi »

Elérhető Medve9

• Felhasználó
  • Herr Dr. dipl. Ing. von Eisbär
« Válasz #50 Dátum: 2012. január 31. - 22:26:41 »
Sajnos, ezt így, nem lehet kiókumlálni. Mindenkinek más és más a csendigénye. Találkoztam már olyan ember-szerű hölggyel is, aki a tücsök muzsikát is elviselhetetlen zajnak tartotta.

Különböző frekvenciájú zajokra, különböző mértékben vagyunk érzékenyek. Ráadásul nem csak a "fülünkkel hallunk", azaz nem csak a levegőben, hanem az anyagban terjedő rezgéseket is érzékeljük. Ezért a léghangok, és a kopogó hangok is számítanak. Összességében elmondható, hogy a szárazüzemű kompresszorok a "zajosabbak", és a zártüzemű, olajos kompik a leghalkabbak. Olyan lakásban, mint pl. a panel, (viszonylag kis alapterület, vékony falak, és a falakban sok-sok tonna vas) ahol az éjszaka csendjében tíz lakáson át száll, ha valaki belesóhajt a fürdőkádba, nincs olyan kompresszor, ami eléggé csendes lenne egy idióta némbernek. Én nem panelban lakom, és frigómotorral fújok, ami az elérhető motorok legcsendesebbike, de volt már olyan csörtém, amikor csak az nyugtatta meg a kedves intoleráns, ügyeletes barátnőmet, hogy kifordítottam a konyhában a frigót, és megmutattam a bolond fejének, hogy abban is ez van, és még egyszer sem láttam, hogy veszekedett volna a frgóval a zaj miatt. Szóval nem a kompresszor a zajos,... hanem az asszony! De a zajos kompresszoron és az asszonyon is szokott segíteni a csere.

Az általunk többnyire használt kompresszorok zaját jelentős mértékben csökkenteni lehet, ha polyfoam lapot (ez az a hőszigetelő szivacshenger amin a túrázók fetrengenek, vagy szállítás közben a hátizsák tetejére fektetnek, hogy jól pofánverdessék vele az óvatlan utazókat a villamoson) rakunk alá. Ez a vibrációból adódó, ún. kopogó zajokat nagymértékben csökkenti. (ugyanis erre nem elegendő a kompresszorok lábain lévő keménygumi borítás, vagy gumiláb)
« Utoljára szerkesztve: 2012. január 31. - 22:30:36 írta Medve9 »
Szeressük a medvéket !               Medve

Nem elérhető Vadász

• Globális moderátor
  • Felhasználó
    • http://www.vadaszlakasberendezes.hu/.
« Válasz #51 Dátum: 2012. január 31. - 22:31:46 »
Akár gumipókok hálójába is kötheted, akkor nem adja át a rezgést.

Elérhető Veteranus

• Felhasználó
« Válasz #52 Dátum: 2012. január 31. - 23:19:57 »

Nekem ilyen van. Annyit bizonyosan állíthatok, hogy más kategória a teszkós falbontó, nagy tartályosoktól. Kb annyival kisebb a hangja azokénál, mint a mérete. Talán olyan hajszárító kaliberű a hangot tekintve és a zavaró tényezőt.

Nem elérhető gallhun

• Felhasználó
« Válasz #53 Dátum: 2012. február 08. - 17:37:02 »
Sziasztok. Van egy Model master AC500-as kompresszorom. Egy kicsit hangos, de jól működik. Van valami ügyesség arra, hogy halkabb legyen? De ne azt írjátok, hogy vegyek egy modernebbet. 8) Köszi.

Nem elérhető Karesz

• Felhasználó
« Válasz #54 Dátum: 2012. február 08. - 21:59:12 »
Elnézést az offtopic kérdésért  :D:

A Pap László féle AD-238 vagy az Airbrush Airforce által forgalmazott AS-186 mennyire csendes, mennyire alkalmasak éjszakai használatra? Ha van valakinek ezekel kapcsolatos tapasztalata, ne tartsa magában.

Egy angol oldalon 54 dB-es zajszintet adtak meg az AS-186-hoz, ami nem tűnik túl halknak.
Szia,
Ilyent hozott a Jézuska tavaly, mer' naon jó kisfiú voltam :D! Nagyon csendes, panelban éjszaka még nem használtam, mert nem a hang zavaró, hanem a rezgés amit kelt.
Panelban különben is minden áthallatszik... Ha egész éjjel járatni akarod, az lehet nem lesz egészséges a szomszédi békére:)
Amúgy olyan hangos lehet, mint egy régebbi hűtő. Én nagyon meg vagyok vele elégedve.

Ezt viszont legközelebb ki fogom próbálni:
Az általunk többnyire használt kompresszorok zaját jelentős mértékben csökkenteni lehet, ha polyfoam lapot (ez az a hőszigetelő szivacshenger amin a túrázók fetrengenek, vagy szállítás közben a hátizsák tetejére fektetnek, hogy jól pofánverdessék vele az óvatlan utazókat a villamoson) rakunk alá. Ez a vibrációból adódó, ún. kopogó zajokat nagymértékben csökkenti. (ugyanis erre nem elegendő a kompresszorok lábain lévő keménygumi borítás, vagy gumiláb)

Karesz
-=KaresZ=-

Nem elérhető McFrost

• Felhasználó
  • Kezdő és nagyon lelkes amatőr
« Válasz #55 Dátum: 2012. május 02. - 21:19:43 »
Helló!
Tegnap elfüstölt a kompresszorom  :'( 348 éves szovjet hűtőből csináltam a kicsikét és túl ingyen volt, persze túl jó is (volt) ahhoz, hogy kidobjam :)
Profi cuccok vannak rajta, de a hűtőmotor nem bírta. Igazából van rajta egy indító/hőkioldó relé ami elkezdett füstölni, miután 3-4x nem indult be csak kattogott. Van még egy magyar hűtő motor talonban remélem azzal jó lesz, csak más az elektronikája, sajnos nincs hozzá semmi kábel. Szólok egy haver szakinak hátha tudunk összeütni a kettőből valamit. Ha minden kötél szakad, lehet beruházok egy Pap Laci féle gépre és rákötöm a tartályra....

"Tűz vezeti az elmét, gyújtja a dalunk,
ó nézd, fekete mezőkön láng a tudomány!" - Thy Catafalque