Sajnos, ezt így, nem lehet kiókumlálni. Mindenkinek más és más a csendigénye. Találkoztam már olyan ember-szerű hölggyel is, aki a tücsök muzsikát is elviselhetetlen zajnak tartotta.
Különböző frekvenciájú zajokra, különböző mértékben vagyunk érzékenyek. Ráadásul nem csak a "fülünkkel hallunk", azaz nem csak a levegőben, hanem az anyagban terjedő rezgéseket is érzékeljük. Ezért a léghangok, és a kopogó hangok is számítanak. Összességében elmondható, hogy a szárazüzemű kompresszorok a "zajosabbak", és a zártüzemű, olajos kompik a leghalkabbak. Olyan lakásban, mint pl. a panel, (viszonylag kis alapterület, vékony falak, és a falakban sok-sok tonna vas) ahol az éjszaka csendjében tíz lakáson át száll, ha valaki belesóhajt a fürdőkádba, nincs olyan kompresszor, ami eléggé csendes lenne egy idióta némbernek. Én nem panelban lakom, és frigómotorral fújok, ami az elérhető motorok legcsendesebbike, de volt már olyan csörtém, amikor csak az nyugtatta meg a kedves intoleráns, ügyeletes barátnőmet, hogy kifordítottam a konyhában a frigót, és megmutattam a bolond fejének, hogy abban is ez van, és még egyszer sem láttam, hogy veszekedett volna a frgóval a zaj miatt. Szóval nem a kompresszor a zajos,... hanem az asszony! De a zajos kompresszoron és az asszonyon is szokott segíteni a csere.
Az általunk többnyire használt kompresszorok zaját jelentős mértékben csökkenteni lehet, ha polyfoam lapot (ez az a hőszigetelő szivacshenger amin a túrázók fetrengenek, vagy szállítás közben a hátizsák tetejére fektetnek, hogy jól pofánverdessék vele az óvatlan utazókat a villamoson) rakunk alá. Ez a vibrációból adódó, ún. kopogó zajokat nagymértékben csökkenti. (ugyanis erre nem elegendő a kompresszorok lábain lévő keménygumi borítás, vagy gumiláb)