Szerző Téma: Milyen a jó kompresszor?  (Megtekintve 3000 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Dzsonyi

• Felhasználó
Re:Milyen a jó kompresszor?
« Válasz #30 Dátum: 2012. január 26. - 19:21:17 »
Sziasztok. Én is ezzel kompival fújok, csak a tartályos verzióval, lassan két éve... semmi baja!! Melegszik?? Istenem, nem kell fogdosni... Üzemi hőfok. A kocsi motorja is melegszik (pedig vízzel hűtik...), sőt a kipufogó izzik is, mégsem zavar senkit.

Nem elérhető Roland (Bf-109)

• Felhasználó
« Válasz #31 Dátum: 2012. január 26. - 21:27:38 »
Mi is a tartályost használjuk... ;)

Nem elérhető ggwarm

• Felhasználó
« Válasz #32 Dátum: 2012. január 26. - 23:43:38 »
Megnéztem.
A tartálynak a hűtöttséghez semmi köze. Gondolom a melegedés az normális. A hűtőventillátor alkalmazása nem árt. Használjuk egészséggel!

Nem elérhető Rumcajsz

• Adminisztrátor
  • Felhasználó
  • Aurea mediocritas
    • makett.org
« Válasz #33 Dátum: 2012. január 26. - 23:55:51 »
De azzal ugye tisztában vagytok hogy egy száraz kompresszort használtok? ;D
Nincs kenés a dugattyúházban így melegszik. De viszont van benne (azaz kellene lennie benne) hőkioldónak. Így ha túlmelegedne leáll.

Mindenesetre a ventilátor nem árt neki.
Böjthe Krisztián

Nem elérhető Medve9

• Felhasználó
  • Herr Dr. dipl. Ing. von Eisbär
« Válasz #34 Dátum: 2012. január 27. - 01:35:50 »
Csak halkan jegyezném meg, mert kegyelem kettes voltam fizikából; a gázok tágulása hőelvonással jár, ezért fagy rá a kezed a becsavart szifonpatronra, a gázok sűrítése pedig erős hőfejlődéssel. Ezért melegszik egy kompresszor. Ez a melegedés, teljesen természetes és bekalkulált jelenség. Függetlenül attól, hogy száraz, vagy olajos kompiról van e szó. Olyannyira, hogy mióta makettezem, nekem soha sem volt "gyári" kompresszorom. Kb. 35 éve frigóból kitépett motorokkal fújok. Nem volt rajtuk sem páraszűrő, sem egyéb cicoma. Egyedül a kiegyenlítést és olajlecsapatást szükséges megoldani. Erre 4 db. 2l-es visszaváltható pillepalackot használok, sorba kötve. Az így elkészített 8l-es kiegyenlítőtartály megfogja a párát és az olajat is, és biztosítja a megfelelő nyomást. Az egész titok annyi, hogy a kupakon fúrt két lyukba alu függönykarnis cső van dugva, és a bejövő vezeték egy benzincső darabbal le van vezetve a tartály aljára, így a bejövő ájer az olajba bugyog bele, és már az első palackban lerakja az olajat, meg a párát. A kimenő, a kupak közelében, a palack tetején nyílik. Esélye sincs a trutymónak odáig felkapaszkodni, és még három ilyen csapdatartály állja útját a pisztolyhoz vezető benzincsőig.

A felrobbanós, veszélyes üzemes, magasnyomású riadalomhoz pedig adalékként annyit, hogy ez alatt a 35 esztendő alatt semmi sem robbant nekem itt föl. Sem az abszolúte de nem nyomásálló nájlon benzincső, - amit mindenhol tiltanak nyomás alá helyezni, mióta létezik az EU - sem az átlagos pille palack, (mert a visszaváltható pillepalack nálam a 2.0-ás, javított verzió, az 1.0-ás a sima pille) nem robbangatódik fel. A "nyomásszabályzó" egy injekcióstű, az első tartály falába fúrt lyukba ragasztva. Egy rózsaszín, humán 1-es tű, amibe bele lehet tolni a sárga tűt, és abba a narancssárgát, ha nagyobb nyomásra van szükség.

A frigómotor napi 16-20 órát mortyog itt mellettem, ha fújok és tojást lehet rajta sütni az első 2 óra után. A frigómotort zárt üzemre tervezték, ahol sem pára, sem szemét, sem por nem kerülhet bele, és a beletöltött olajat sem veszti el, mint retuskompresszorként. Mégis ezek a motorok, 10-15 évi frigóban dolgozás után, többnyire még 5-10 esztendőt maketteznek itt mellettem. (volt egy, ami csak 1,5 évig bírta)
« Utoljára szerkesztve: 2012. január 27. - 01:38:18 írta Medve9 »
Szeressük a medvéket !               Medve

Nem elérhető Veteranus

• Felhasználó
« Válasz #35 Dátum: 2012. január 27. - 07:51:02 »
Hű ha! Én is szeretnék egy ilyen futurisztikus kompresszrort! :)

Nem elérhető Rumcajsz

• Adminisztrátor
  • Felhasználó
  • Aurea mediocritas
    • makett.org
« Válasz #36 Dátum: 2012. január 27. - 10:30:34 »
Irány a hűtő :D
Böjthe Krisztián

Nem elérhető Medve9

• Felhasználó
« Válasz #37 Dátum: 2012. január 27. - 23:37:15 »

Érdekes...    én meg ennyi nyűglődés után, egy igazán jó gyári kompresszort szeretnék. De az bizonyos, hogy a pilletartályokat arra is rátenném. ;D

Nem elérhető Z63

• Felhasználó
  • alfőmérnök
« Válasz #38 Dátum: 2012. január 28. - 00:52:04 »
Irány a hűtő :D
Irány a következő lomtalanítás! Régen még a Medvével, beültünk a kis Trabimba, végigjártuk az utcákat és egy menetre 8-10 kompit összeszedtünk. Ebből jó eséllyel 6 működött. Ami kib@cta a biztosítékot, ment vissza az utcára.
Manapság már résen kell lenni, mert szervezett hordák járják, ellenőrzik a helyeket! Azért még így is el lehet csaklizni egy-két kompit a réti olaszok elől, vagy meg lehet egyezni a csövessel néhány száz forintban. Mindig direktbe kötöttük az alsó és a bal felső tüskét a fázissal és a O-val, majd egy beiktatott csengőgombbal a két felső pöcök áramkörét összeérintve indult a szekér. Eleinte sokáig még kiegyenlítő palackot sem használtunk, csak kiszurkáltuk a benzincsövet. Ha kicsi volt a nyomás, szigszalaggal betekertünk néhány lyukat.

Nem elérhető Medve9

• Felhasználó
« Válasz #39 Dátum: 2012. január 28. - 13:25:52 »
Jaaaa-jaaaaa! Dolcsevitaplex... ;D

Nem elérhető Chwaidumela

• Felhasználó
« Válasz #40 Dátum: 2012. január 28. - 19:42:03 »
Sziasztok!

Szeretném megkérdezni a véleményeteket, a következő megoldásról: a cégnél kipurcant a kompresszor motorja, viszont méretes ( kb. 60-70 l.-es) légtartája van, a hozzátartozó 2 nyomásmérő órával, szabályzóval. Azt tervezem, hogy a töltőnyílásba tekerek egy szelepet, amin keresztül felnyomom az új masinával 8 bar-ra. A mérőórák után csatlakoztatnék egy párakicsapót (ha jól nevezem), aztán mehet az airbrush. Szerintetek ez működhet?

Köszönöm a válaszokat előre is.

Üdv.Krisz

Elérhető Vadász

• Globális moderátor
  • Felhasználó
    • http://www.vadaszlakasberendezes.hu/.
« Válasz #41 Dátum: 2012. január 28. - 19:44:11 »
Sziasztok!

Szeretném megkérdezni a véleményeteket, a következő megoldásról: a cégnél kipurcant a kompresszor motorja, viszont méretes ( kb. 60-70 l.-es) légtartája van, a hozzátartozó 2 nyomásmérő órával, szabályzóval. Azt tervezem, hogy a töltőnyílásba tekerek egy szelepet, amin keresztül felnyomom az új masinával 8 bar-ra. A mérőórák után csatlakoztatnék egy párakicsapót (ha jól nevezem), aztán mehet az airbrush. Szerintetek ez működhet?

Köszönöm a válaszokat előre is.

Üdv.Krisz

És utána minden nap hazaviszed a 70 literes tartályt?

Nem elérhető Chwaidumela

• Felhasználó
« Válasz #42 Dátum: 2012. január 29. - 11:31:04 »
Gondoltam ekkora térfogat, és a fújáshoz használt alacsony nyomás mellett viszonylag sokái kitarthat egy tartály :-[

Nem elérhető Gercsa

• Felhasználó
« Válasz #43 Dátum: 2012. január 29. - 22:49:38 »
Olvastam valahol még régebben, hogy használtak traktor belsőt is fújáshoz
Ha nem működik a Wifi be kell kenni lanolajjal

Nem elérhető Medve9

• Felhasználó
« Válasz #44 Dátum: 2012. január 30. - 03:36:52 »
Ha van kéznél egy elefántod, azzal is működik, és azt sem lehet elrejteni a makettezősarokban, mint a traktorgumit, viszont nem kell felfújni előtte. Legalábbis nem célszerű, csak a lefújószelep környékén kell óvatosan mozogni. ;D