Szerző Téma: Faépületek  (Megtekintve 1472 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető hofi

• Felhasználó
  • hordóhordó
Re:Faépületek
« Válasz #15 Dátum: 2011. február 11. - 12:28:52 »
nagyon hasznos anyag gyűlik a témában! csak ámulok..

az én pottyantós képem angolszász területről származik és úgy tűnik arrafelé a holdsarló alakú kivágás dívik, sima deszka tetőfedéssel.

talán az is fontos lehet, hogy a dioráma mely területen történteket mutatja be - persze ez már lehet h túlzás

Még Anglián belül is lehetnek nagy eltérések, mert egy csomó helyen bányász(t)ák náluk a palát (NEM a hullámpalát, mielőtt még egyes humoroskodók... ;)), és azokon a környékeken nemhogy a budit, de még a disznóólat is avval fedték, sőt, még akár a fala is lehet(ett) abból.
Hoffmann Lajos
"- Anya, ez az agyam?
- Nem, kisfiam, még nem."

Nem elérhető Black Army

• Adminisztrátor
  • Felhasználó
  • Schuller Balázs
    • http://www.schuller-figures.moonfruit.com
« Válasz #16 Dátum: 2011. február 11. - 12:41:21 »
A palát magában nem bányásszák, az a szénbányászati termelés során felszínre kerülő fölös kőzet. Bizony, Angliában bőven hoztak belőle a felszínre. Ma már a modern bányákban a föld alatt történik az osztályozás, így sok esetben fel sem hozzák a sittet, mert minek. Ma egyébként már nem nagyon bányásznak semmit Nagy-Britanniában, csak gázt és olajat a tengeren. Bocs az offért.
Üdv: Schuller Balázs
http://www.blackarmymodells.com

Nem elérhető Béláim az Úrban

• Figura
  • Felhasználó
    • the body
« Válasz #17 Dátum: 2011. február 11. - 12:51:57 »
Még Anglián belül is lehetnek nagy eltérések, mert egy csomó helyen bányász(t)ák náluk a palát (NEM a hullámpalát, mielőtt még egyes humoroskodók... ;)), és azokon a környékeken nemhogy a budit, de még a disznóólat is avval fedték, sőt, még akár a fala is lehet(ett) abból.

Jobb helyeken a füstölőt is. Aztán füstöléskor a robbanó pala hangjára lesznek figyelmesek. ;D
Bódi Krisztián

Nem elérhető hofi

• Felhasználó
  • hordóhordó
« Válasz #18 Dátum: 2011. február 11. - 13:00:18 »
A palát magában nem bányásszák, az a szénbányászati termelés során felszínre kerülő fölös kőzet.

A legnagyobb tisztelettel bár, de ezzel vitatkoznom kell. Ajánlott olvasmány Arthur Ransome: Fecskék és Fruskák - a sorozat összes kötete, de különösen azok melyekben szerepel Palafejtő Bob. :)
Hoffmann Lajos
"- Anya, ez az agyam?
- Nem, kisfiam, még nem."

Nem elérhető Forintos

• Felhasználó
« Válasz #19 Dátum: 2011. február 11. - 14:46:06 »
Megint későn"okoskodok", de csak most látható a munkád. A fából készült építmények belső oldalai nem ugyanolyan színűre értek be, mint a külsők, mert elsősorban a napsütés, no meg az időjárás hozta létre az általad jól megjelenített szürkés színt. Még valami : szokás volt a "fafedő" a lukra, annál valamivel nagyobb átmérőjű, kerekre vágott deszkából, fogantyúval. A papírról annyit, hogy a korabeli újságok nyomdafestéke erősen ólomtartalmú volt, ezért egészségügyi szempontból nem nagyon ajánlották, ennek ellenére ha nem volt más pL. selyempapír, akkor azt használták. Még azt is hallottam, hogy valaki elkapott egy naposcsibét  és... persze akkor még nem voltak állatvédők (ennyien). Komolyra fordítva: nagyon tetszik az ajtó belseje, sáros felverődést kívül is meg lehetne ismételni.Késöbbre gondolva: a budi mögött szokott lenni az ülepítő felemelhető fedlapja, a kimerés esetére. Különben meglepő, hogy mennyire nem foglalkozik még a szakterület (néprajz, építészet) sem ezzel a nélkülözhetetlen építménnyel, pedig annakidején alaposan szétnéztem ezen a területen. Kálmán

Elérhető rb84

• Felhasználó
    • Panzerkeil
« Válasz #20 Dátum: 2011. február 21. - 17:23:55 »
Olyan rég írtam ide, hogy közben moha nőtt a budira...
(zöldfestékbe fűrészpor = moha)

RB - a csapongva makettező :)

in memoriam
http://www.panzerkeil.ini.hu/

Nem elérhető Jobrog

• Felhasználó
    • Painting Pirate
« Válasz #21 Dátum: 2011. február 23. - 15:01:31 »

Mohára egy ötlet: Pillanatragasztóval bekened a felületet,amekkora mohafoltot szeretnél,belenyomsz egy szivacsot, és amikor megszáradt a ragasztó,letépkeded a szivacsot. Így ami megragadt benne azt le tudod festeni zölddel.

Nem rég olvastam egy oldalon és ki is próbáltam egy figurám talpánál mohás követ imitálva. Szerintem nagyon élethű lesz a végeredmény.

Jobrog
paintingpirate.blogspot.com