Szerző Téma: Festési problémák  (Megtekintve 9378 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

Nem elérhető Fülöp Sándor

• Felhasználó
  • Kedves Vezető
Re:Festési problémák
« Válasz #150 Dátum: 2012. január 19. - 09:49:36 »
Akiril felületen vízzel hígított akril festékkel érhető el eredmény?

Igen. Tragikus. ;) ;D

A viccet félretéve: ha az akril felületre fújsz egy enamel (vagy észter) bázisú lakkréteget, akkor utána használhatsz akrilt.
De közvetlenül akrilra akrillal én nem kísérleteznék.

Nem elérhető Béláim az Úrban

• Figura
  • Felhasználó
    • the body
« Válasz #151 Dátum: 2012. január 19. - 09:58:59 »
Lehet, csak nagyon macerás. Ha ebbe az irányba akarsz elindulni, vedd meg Calvin Tan figura festős könyvét ő használ a figurák festéséhez akril filtereket. De nem ajánlom, mert elég macerás munkafolyamatot igényel.

Bódi Krisztián

Nem elérhető Béláim az Úrban

• Figura
  • Felhasználó
    • the body
« Válasz #152 Dátum: 2012. január 21. - 07:38:05 »
Itt van az alább kérdezett technológia képekben. http://migjimenez.blogspot.com/2011/12/tiger-i-148-winter-camo-part-2.html

Bódi Krisztián

Nem elérhető ggwarm

• Felhasználó
« Válasz #153 Dátum: 2012. január 24. - 12:04:11 »
Vetem zippót, este már használtam is. Szuper!

Köszönöm a segítséget!

Üdv:GG

Elérhető rb84

• Felhasználó
    • Panzerkeil
« Válasz #154 Dátum: 2012. február 15. - 15:32:47 »
Ti hogy szoktátok "kivenni" a festéket a tégelyből? Én öntögetem, de eléggé pazarló (kicsi mellé folyik) és messze nem professzionális megoldás...
Nem is tudom, hogy lehet megfelelő arányokat kimérni egy keveréshez...
RB - a csapongva makettező :)

in memoriam
http://www.panzerkeil.ini.hu/

Nem elérhető Roland (Bf-109)

• Felhasználó
« Válasz #155 Dátum: 2012. február 15. - 15:34:24 »
Fogpiszkálóval csepegtetve ha kevés kell, ha több akkor pipetta. ;)

Nem elérhető Vadász

• Globális moderátor
  • Felhasználó
    • http://www.vadaszlakasberendezes.hu/.
« Válasz #156 Dátum: 2012. február 15. - 15:44:14 »
Egyszerhasználatos öntőkeret darabbal, ha kevés kell, ha sok, akkor sokszor.
Bár volt, hogy öntöttem, de elég macerás volt összetakarítani, és a lelki fröccsről nem is beszélve.
« Utoljára szerkesztve: 2012. február 15. - 15:46:54 írta Vadász »

Nem elérhető gabes

• Felhasználó
« Válasz #157 Dátum: 2012. február 15. - 15:47:15 »
Ti hogy szoktátok "kivenni" a festéket a tégelyből? Én öntögetem, de eléggé pazarló (kicsi mellé folyik) és messze nem professzionális megoldás...
Nem is tudom, hogy lehet megfelelő arányokat kimérni egy keveréshez...
Keveréshez injekciós fecskendő, itt az arányokat is tudod tartani a skála miatt!
Ha már megy érzésre akkor vastag szívószál!
Önteni pedig úgy tudsz melléfolyás nélkül, hogy a tégely széléhez teszed a keverőpálcát és azon folyatod le a pisztolyba, edénybe!
Azt értem, hogy gőzgép de mi hajtja? :D

Nem elérhető grabmaster

• Felhasználó
« Válasz #158 Dátum: 2012. február 15. - 16:11:23 »
A "Tamiya 74017 Paint Stirrer" is jó megoldás lehet. Az egyik végén lévő kis kanállal jót tudsz adagolni.

Nem elérhető Medve9

• Felhasználó
  • Herr Dr. dipl. Ing. von Eisbär
« Válasz #159 Dátum: 2012. február 15. - 21:46:05 »
Iskolai #2-es ecsettel. Önteni pedig, bambusz sasliknyárs mellett. Ahogy hazakerül a vadiúj festék kinyitom, felkeverem, (vagy bekeverem) a tégely nyakát és a kupakot teljesen letisztítom, majd lezárom különösebb erőltetés nélkül. Így tökéletes a zárás. Soha többé nem forgatom, borogatom a tégelyt, legfőképp' nem rázom. Ha tiszta a kupak és a tégely nyaka, kézzel is könnyen nyitható marad, és 20 évig is eláll benne a festék.
Szeressük a medvéket !               Medve

• Felhasználó
« Válasz #160 Dátum: 2012. február 15. - 21:48:22 »
Ahogy hazakerül a vadiúj festék kinyitom, felkeverem, (vagy bekeverem) a tégely nyakát és a kupakot teljesen letisztítom, majd lezárom különösebb erőltetés nélkül. Így tökéletes a zárás. Soha többé nem forgatom, borogatom a tégelyt, legfőképp' nem rázom. Ha tiszta a kupak és a tégely nyaka, kézzel is könnyen nyitható marad, és 20 évig is eláll benne a festék.

Ugyanígy járok el.
Mivel akrilokat használok, így körömlakk lemosós zsebkendő darabbal és fültisztítóval pucolom meg az üveg menetes részét és a kupakot belül.
Nekem is bevált! ;)

Nem elérhető vlevi

• Felhasználó
« Válasz #161 Dátum: 2012. február 15. - 22:08:28 »
"Ha tiszta a kupak és a tégely nyaka, kézzel is könnyen nyitható marad, és 20 évig is eláll benne a festék. "
Akril festékkel nem kunszt!
Nekem is volt nagy üveges Tamiya sárgám. Ha nem is 20, de 15 évig biztos megvolt, míg ki nem fogyott. És érdekes, hogy a Tamiya kupakot az mindíg le tudom tekerni, de a Gunze az elég sűrűn rászárad. Ki érti?
De némelyik Humbrol, Revell enamel festékkel már jártam úgy, hogy megnéztem, milyen állapotban van, és jó volt. Aztán 1-2 hét múlva, amikor szükség lett volna rá, akkor már bebőrösödve találtam rá. De azok közül is van olyan, ami ezeréve megvan, és csak annyi szokott történni vele, hogy leülepszik az aljára.

• Felhasználó
« Válasz #162 Dátum: 2012. február 15. - 22:13:02 »
Szila vlevi!

Ha kipucolod, a Gunzét is símán le lehet tekerni.
Éppen a minap vettem elő a kb. 2 éve vásárolt és 1-2 alkalommal felnyitott RLM82-est.
Mint a vaj, úgy jött le a tető. ;)
Az RLM 70-nél trehány voltam és nem pucoltam ki rendesen...na az odagyógyult, de még azt is kézzel le bírtam tekerni. (2-3 csepp körömlakklemosó a mentbe a kupak alá és minden ok.) ;)

Nem elérhető ltom74

• Figura
  • Felhasználó
    • http://ltom74.blogspot.com/
« Válasz #163 Dátum: 2012. február 24. - 08:44:19 »
Sziasztok,

Annyira dicsértétek a gunze mr. color festékeit (könnyű velük bánni, kőkeményre szárad stb), gondoltam kipróbálom őket. Hát elég kiábrándító eredménnyel de biztos én vagyok a béna  :( :( :(
Az aqua-val idáig teljesen meg voltam elégedve leszámítva, hogy néha bennemaradt még a legyengített tamiya maszkoló nyoma is.

Az "alapozó" rml02 még egész jó lett de a fehér és sárgába szösz szerű dolgok, vagy nagyobb festékdarabok? kerültek, holott ugyan úgy hígítottam és kevertem fel mint az rlm02-öt.
A saját hígítójával kb festék:higító 1:1,5-2 arányban hígítottam. Jól látom, hogy a mr colort jobban kell higítani mint az aquat? 1:1-es hígítással szinte ki se jött a pisztolyból...iwata eclipse 0.5 düzni.

Más festékeknél ilyen szöszökkel, vagy festékdarabokkal nem talalkoztam csak a tamiya akrillnal néha apró buborékokkal...

Szerintetek mi lehet a baj? Retardert ti raktok bele és ha igen milyet?

Köszi!

Nem elérhető Vadász

• Globális moderátor
  • Felhasználó
    • http://www.vadaszlakasberendezes.hu/.
« Válasz #164 Dátum: 2012. február 24. - 08:59:27 »
Sziasztok,

Annyira dicsértétek a gunze mr. color festékeit (könnyű velük bánni, kőkeményre szárad stb), gondoltam kipróbálom őket. Hát elég kiábrándító eredménnyel de biztos én vagyok a béna  :( :( :(
Az aqua-val idáig teljesen meg voltam elégedve leszámítva, hogy néha bennemaradt még a legyengített tamiya maszkoló nyoma is.

Az "alapozó" rml02 még egész jó lett de a fehér és sárgába szösz szerű dolgok, vagy nagyobb festékdarabok? kerültek, holott ugyan úgy hígítottam és kevertem fel mint az rlm02-öt.
A saját hígítójával kb festék:higító 1:1,5-2 arányban hígítottam. Jól látom, hogy a mr colort jobban kell higítani mint az aquat? 1:1-es hígítással szinte ki se jött a pisztolyból...iwata eclipse 0.5 düzni.

Más festékeknél ilyen szöszökkel, vagy festékdarabokkal nem talalkoztam csak a tamiya akrillnal néha apró buborékokkal...

Szerintetek mi lehet a baj? Retardert ti raktok bele és ha igen milyet?

Köszi!

A Hiba az ön készülékében van.

Hígítsd sokkal jobban (még a hobbi colort is) .
Keresd meg azt a hígítási arányt, amellyel még tudsz festeni, vagy végezz olvashatósági próbát, amely abból áll, hogy a behígitott festéket kikened egy újságlapra, és ha kényelmesen olvasható marad a szöveg, akkor kb jó a festék.
Tegyél bele egy-két csepp saját retardert
Vagy használd hozzá a sárga címkés hígítót.

Kísérletezz-kísérletezz-kísérletezz!
A 0,5-ös dűzni szerintem nagy, ez max a surfacereknek való. javaslom a 0,3-0,35-t
« Utoljára szerkesztve: 2012. február 24. - 09:05:13 írta Vadász »