Szerző Téma: Alapozó festés  (Megtekintve 1907 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Varjú bácsi

• Felhasználó
Re:Alapozó festés
« Válasz #30 Dátum: 2012. január 13. - 09:41:33 »
Az 500-as elsősorban olyan helyre jó, ahol vannak még a felületen nagyon finom hibák. Ezeket el tudja tömíteni, de fújás,száradás után még egy 2000-es vizes csiszolás kijár neki. Fújni 0,4-es dűznivel, behigítva, és némi retarderrel lehet jól.
Two beer or not two beer ?!

Nem elérhető szekich

• Felhasználó
« Válasz #31 Dátum: 2012. január 13. - 18:19:37 »
Üdv a kedves fórumozó kolegáknak!
Egy olyan kérdésem lenne a témával kapcsolatban, hogy a Tamiya Licquid Surface White alapozója milyen minőségű ill kell e valamire figyelni a használata során. Illetve ha jól tudom a higítója a Tamiya Lacquer Thinner igaz?
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv Szekich
« Utoljára szerkesztve: 2012. január 13. - 18:39:33 írta szekich »

Nem elérhető McFrost

• Felhasználó
  • Kezdő és nagyon lelkes amatőr
« Válasz #32 Dátum: 2012. január 14. - 12:05:31 »
Olvastam itt több hozzászólásban a retarder szót. Az mit takar pontosan?

"Tűz vezeti az elmét, gyújtja a dalunk,
ó nézd, fekete mezőkön láng a tudomány!" - Thy Catafalque

Nem elérhető Roland (Bf-109)

• Felhasználó
« Válasz #33 Dátum: 2012. január 14. - 12:21:06 »
Kötéslassító a magyar "megfelelője".

Az akril festékek kötési idejét lehet elhúzni vele.
Lakkoszáskor érdemes használni elsősorban, mert szebben terül a felületen a lakk.

Nem elérhető TAMÁS78

• Felhasználó
« Válasz #34 Dátum: 2012. április 25. - 21:48:23 »
Sziasztok!

A Humbrol alapozó spray-vel van valakinek tapasztalata? Felrezezett gépre vajon többet ér, mint egy bármilyen akril szürke alapozás?

http://replica.hu/festekek-szoropisztolyok/32226-humbrol-spray-primer-1-alapoz.html

Köszönöm!
Exurge Domine et vindica causam tuam

Nem elérhető vlevi

• Felhasználó
« Válasz #35 Dátum: 2012. április 25. - 22:14:10 »
Akril alapozónál bármi többet ér, szerintem. Nem a szürkével van baj, hanem azzal, hogy az akril festékek nem az ellenállóképességükről híresek. Gyantára, rézre pedig mégannyira sem hajlandóak tapadni.
Egy sima humbrol enamel szürke festék, pl. 92-es nem teljesen matt középszürke, szórópisztollyal fújva szerintem nagyon jó alap.

Nem elérhető TAMÁS78

• Felhasználó
« Válasz #36 Dátum: 2012. április 26. - 05:14:03 »
Nekem is ez tűnik valószínűnek, csak néha belecsúszok abba a hibába, hogy azt kérdezem, a gyártó vajon miért venné a bátorságot alapozónak nevezni a festékét, ha az - azon kívül, hogy mondjuk egy semleges világosszürke - gyak. semmiféle olyan tulajdonsággal nem bír, amivel egy alapozónak bírni kellene?

Aztán rájövök, hogy miért ne nevezné?  :-\

Köszi.

Nem elérhető andorka

• Felhasználó
  • lusta
« Válasz #37 Dátum: 2012. április 26. - 09:35:57 »
Sziasztok!

A Humbrol alapozó spray-vel van valakinek tapasztalata? Felrezezett gépre vajon többet ér, mint egy bármilyen akril szürke alapozás?

http://replica.hu/festekek-szoropisztolyok/32226-humbrol-spray-primer-1-alapoz.html

Köszönöm!

Én használtam/használok Humbrol alapozót, selyemfényű feketét és világos szürkét is. Nem gyantás-rezes maketten használtam ugyan, de nagyon jó tapasztalataom van vele. Sokkal hamarabb megszáradt mint a zománcfesték.

• Felhasználó
« Válasz #38 Dátum: 2012. április 26. - 13:22:00 »
Akril alapozónál bármi többet ér, szerintem. Nem a szürkével van baj, hanem azzal, hogy az akril festékek nem az ellenállóképességükről híresek. Gyantára, rézre pedig mégannyira sem hajlandóak tapadni.
Egy sima humbrol enamel szürke festék, pl. 92-es nem teljesen matt középszürke, szórópisztollyal fújva szerintem nagyon jó alap.

Próbáld ki a Mr. Colort...remek alapozó festék és keményre köt mint a beton. ;)

Nem elérhető vlevi

• Felhasználó
« Válasz #39 Dátum: 2012. április 26. - 18:26:32 »
Azt elhiszem. A Mr.Color az valami észter alapú hígítóval működik, igaz? Mert nem csapvíz, az biztos...
Csak felénk azt sem lehet kapni. Lassan már csak a Müllerben lesz Revell festék meg ragasztó...
És egy huszadikféle festékből nem szívesen kezdenék el betárazni. Amíg be nem döglenek a Humbrol, Revell, Modelmaster enamel szürke festékeim, azok lesznek az alapozók.

• Felhasználó
« Válasz #40 Dátum: 2012. április 26. - 19:02:50 »
Igen, Mr. Color Thinnerrel hígítható.
Ezek szerint Te még előnyben vagy, mert felénk mégcsak olyan áruház sincs ahol lenne valamilyen festék.
A legközelebbi Kecskemét, cirka 100km, de az sem makettbolt "csak" áruház.
Móváron is lehetett volna venni és Csitei Bélától is tudsz rendelni Gunze festékeket!

Nem elérhető TAMÁS78

• Felhasználó
« Válasz #41 Dátum: 2012. április 27. - 05:15:09 »
Andorka, köszi! Igazából az érdekelt volna, hogy a fémen tapad-e, de akkor inkább maradok az eddigi eljárásnál.