Szerző Téma: Festékszóró topic kezdőknek (modern harcjárművek)  (Megtekintve 973 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Jimbobá

• Felhasználó
    • http://www.mhrfweb.makett.org
Re:Festékszóró topic kezdőknek (modern harcjárművek)
« Válasz #15 Dátum: 2011. július 21. - 18:18:51 »
Köszi!

A cikkeket már elkezdtem.

Papp László félék nem jók? Nem kell, hogy hülyebiztos legyen, lehessen vele festeni oszt jónapot :)

Üdv!
mhrfweb.makett.org - Magyar Honvédség walkaroundok első kézből

Nem elérhető Vadász

• Globális moderátor
  • Felhasználó
    • http://www.vadaszlakasberendezes.hu/.
« Válasz #16 Dátum: 2011. július 21. - 18:20:24 »
Köszi!

Papp László félék nem jók? Nem kell, hogy hülyebiztos legyen, lehessen vele festeni oszt jónapot :)

Üdv!

Innentől kezdve már neked kell dönteni.

Nem elérhető Mortyi

• Felhasználó
« Válasz #17 Dátum: 2011. július 21. - 18:24:47 »
Szia!

A dűzni biztos azt jelenti ,hogy nem menetes hanem ahogy vadász is írta ejtős rendszerű a menetes dűzni is kiváló csak néha egyesek beletörik a pisztolyba az általam ajánlott mindkét pisztoly különben ejtős rendszerű az iwata és a HS. is :)
Ja és a cikket olvasd el nagyon hasznos sok kérdésre választ ad!
Pap féle pisztoly hát mit mondjak egy nekem nem volt, kettő gondolj bele ezen pisztolyok mind valamilyen Japán pisztoly másolatai
nagyon sokan használják őket megelégedéssel és eredményesen de az eredeti azért csak eredeti, ezen ne spórolj!!!!!
kérdezz bátran!   
Mortyi

Nem elérhető Roland (Bf-109)

• Felhasználó
« Válasz #18 Dátum: 2011. július 21. - 19:19:51 »
Köszi!

Üdv!

Szia!

Az Alder pisztolyok szerintem érzékelhetően jobban a Chromax-nál.
A 0.3-as AD-val szebben tudok fújni, mint a 0.2-es Chromax-szal, pedig már políroztam a tűt/dűznit az utóbbinál.

Viszont azért azt érdemes tudni, hogy ezek a pisztolyok érzékenyebbek a festékek minőségére, hígítására.
Többet kell vele "gyagyázni" gyakorolni, mire kitapasztalod hogyan is lehet jól használni.
Igazán szépen szerintem túlhígított festékkel, több rétegben lehet velük dolgozni.

Én az AD-320-ast használom, ez a pisztoly elkezdeni szerintem tökéletesen jó.
Ahogy én látom/tapasztalom - egy kis repülőgépes hasonlattal élve  :D- amit ezek a pisztolyok megcsinálnak "erőből" azt egy profi pisztollyal "lendületből" megcsinálod.
A takarításnál óriási előny, ha nincs menet és nincs gumi, nem kell velük vacakolni és nem fog a tömítés mondjuk fújás közben elszállni.

Ettől függetlenül ha valóban nincs rá több pénz - nekem sem volt anno - egy AD-320-as javasolnék.
Én elfújtam egy tégely Mr. Hobby Colort, mire kitapasztaltam mit és hogyan kell vele csinálni.
Viszont azóta teszi a dolgát.

Nem elérhető Jimbobá

• Felhasználó
    • http://www.mhrfweb.makett.org
« Válasz #19 Dátum: 2011. július 22. - 10:12:08 »
Sziasztok!

Elolvasgattam a cikkeket.

Azt nem értem, hogy ha nem lehet cserélni a dűznit, akkor hogy tudok a finomabb festés (terepminta) és mondjuk alapozás közben váltani? Vagy attól függ, milyen közelről fújok? Az Aerografnál cserélhető, három is van.

Egy 0,3-as pisztolynak mekkora a legnagyobb még használható szórásképe?

Nézegettem az Aldereket, mennyire reális veszély a menet kopása? De ehhez legalább van javító szett.

Köszönöm, üdv!
mhrfweb.makett.org - Magyar Honvédség walkaroundok első kézből

Nem elérhető Sheeresman

• Felhasználó
« Válasz #20 Dátum: 2011. július 22. - 11:06:00 »
Most már lassan az elmélet és a gyakorlat antagonisztikus ellentétébe kerülsz. Elméletben nem lehet makettezni. Kezdd el, és ha gyakorlás közben gondod adódik, akkor szívesen segítünk.

" Kérem, mindenki őrizze meg a pánikot, nyugalomra semmi ok"