Szerző Téma: Segítség kérés  (Megtekintve 1194 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető dorma

• Felhasználó
Segítség kérés
« Dátum: 2011. augusztus 07. - 16:05:57 »
Kedves Barátaim! Sajnos mikor az anyagomat visszakaptama Bolyairól, kettő darab eltünt, és így nagyon hiányzik a gyüjeményembőúl. Ha valaki bárhol talál kettő, darab épített vagy még dobozban lévő1/72 ill1/76-os V 2-es német II VH rakétát megvenném!!!
Értesítést várok: omartong@t-online.hu vagy gyormart@freemail.hu címre
« Utoljára szerkesztve: 2011. augusztus 07. - 16:10:10 írta dorma »

Nem elérhető Bubu

• Felhasználó
Re:Segítség kérés
« Válasz #1 Dátum: 2011. szeptember 08. - 07:45:28 »
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.Szükségem lenne egy címre ,elérhetőségre ahonnan sztirolt tudnék beszerezni tábla méretben ,több féle vastagságban.Csak olyan lehetőségek érdekelnek ahol számlát tudnak adni és postáznak is(vagy futárral küldik)!
Nagyon fontos lenne.
Még egy primitív kérdés ,bár magam is régóta használom de nem vagyok képben,hogy a SZTIROL és a POLISZTIROL  az ugyan az? :-[ Mivel keresgéltem a neten de elég sűrűn belefutok ebbe a polisztirolba,ebből gondolom,hogy ez a két anyag megegyezik.

Előre is köszönöm a segítséget!
Szép napot:Bubu
     Makettező Baráti Kör Kapuvár

Nem elérhető Gubaa

• Felhasználó
« Válasz #2 Dátum: 2011. szeptember 08. - 10:14:14 »
Szia Bubu

Ha jól tudom Budapesten a Panton papírboltokban kapható többféle méretben és vastagságban. www.panton.hu a kereső részébe írd be, hogy sztirol és máris kodob néhányat. Üzeltük van a Thököly úton, Madách téren, VIII. kerületben, nem messze a Rákóczi tértől.

Remélem segítettem
üdv
Zsolt

Nem elérhető Bubu

• Felhasználó
« Válasz #3 Dátum: 2011. szeptember 08. - 10:39:32 »
Hát persze,hogy tudtál segíteni! ;)
Köszönöm szépen!

Nem elérhető Kovács Imre

• Felhasználó
« Válasz #4 Dátum: 2011. szeptember 09. - 08:56:15 »
Szia Bubu

Panton Grafikai Boltok Budapesten:

X.Korponai u.18. T.:2627-513
V. Rumbach S. u.15. T.:342-3789
VIII. Déri Miksa u.6. T.:3139-648
XIV. Thököly út 131. T.:3837-222

Üdv Imre

Nem elérhető Z63

• Felhasználó
  • alfőmérnök
« Válasz #5 Dátum: 2011. szeptember 11. - 21:26:37 »
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.Szükségem lenne egy címre ,elérhetőségre ahonnan sztirolt tudnék beszerezni tábla méretben ,több féle vastagságban.Csak olyan lehetőségek érdekelnek ahol számlát tudnak adni és postáznak is(vagy futárral küldik)!
Nagyon fontos lenne.
Még egy primitív kérdés ,bár magam is régóta használom de nem vagyok képben,hogy a SZTIROL és a POLISZTIROL  az ugyan az? :-[ Mivel keresgéltem a neten de elég sűrűn belefutok ebbe a polisztirolba,ebből gondolom,hogy ez a két anyag megegyezik.

Szia Bubu!
Amennyire tudom, a polisztirolt a víztisztára mondják. Olyat viszont lehet kapni az Obi-ban is, 2mm-es vastagságban.
Üdv,Zoli

Nem elérhető Bubu

• Felhasználó
« Válasz #6 Dátum: 2011. szeptember 12. - 06:07:26 »
Uraim mindenkinek nagyon köszönöm a hasznos információkat! ;)

Nem elérhető Horváth András

• Felhasználó
« Válasz #7 Dátum: 2012. január 20. - 20:17:23 »
Panton webshopban csak 0,5-nél kezdődnek a lemezek. Van nekik vékonyabb (0,2-0,3 körül) is?

Nem elérhető grabmaster

• Felhasználó
« Válasz #8 Dátum: 2012. január 20. - 23:12:52 »
Én még 0,5mm-nél vékonyabbat nem találtam, még a forgalmazónál sem: http://www.paralel.hu/sub_index.php?pID=081

Egyedüli megoldás az Evergreen. Abból van 0,13mm, 0,25mm és 0,38mm vastag. Beszerzési forrás lehet Szűcs Laci http://automakett.hu/termek/evergreen_feher_lapok_15x30_cm_meretben.html vagy akár a Hobbyeasy http://www.hobbyeasy.com/en/data/47144.html is. Nincs mindig minden raktáron. Sajnos kb. fél évente töltik fel a készletet, érdemes e-mailben megkérdezni mikor lesz feltöltés. Én nyáron vettem a tőlük pár csomaggal mindenfélét akkor nagyon megérte (185 Ft/$....).

Nem elérhető Horváth András

• Felhasználó
« Válasz #9 Dátum: 2012. január 21. - 09:13:38 »
Kösz, akkor marad az evergreen.

Elérhető McFrost

• Felhasználó
  • lelkes amatőr
« Válasz #10 Dátum: 2012. január 21. - 12:23:07 »
Panton webshopban csak 0,5-nél kezdődnek a lemezek. Van nekik vékonyabb (0,2-0,3 körül) is?

Nekem van 0,2 mm-es szénacél lemezem és saválló is, előbbiből több méter. 8 cm széles és kb. 20 cm-es csíkokra vágtam, hogy könnyebben szállítható legyen :)
"Tűz vezeti az elmét, gyújtja a dalunk,
ó nézd, fekete mezőkön láng a tudomány!" - Thy Catafalque

Nem elérhető Z63

• Felhasználó
  • alfőmérnök
« Válasz #11 Dátum: 2012. január 21. - 20:32:06 »
Szia András!
Megnézem a készleteimet otthon, talán van még némi 0,3 és talán 0,2mm-es víztiszta sztirolom. Vékonyabb csak kisebb darabokban, de az nem feltétlenül egyenletes vastagság.Privátra írj egy postacímet légyszi!

Nem elérhető Kaloz

• Felhasználó
« Válasz #12 Dátum: 2012. január 28. - 16:54:15 »
Sziasztok!
Nagyon fontos lenne.

Nem elérhető Kaloz

• Felhasználó
« Válasz #13 Dátum: 2012. január 28. - 17:00:57 »
Szia, Bubu!
A sztitrol - legalább is a makettezésben: a polisztirol rövidített változata, egyébként egy kémiai anyag, aminek polimerizációjával a polisztirol létrejön.
Tehát nyugodtan használhatod mindkét kifejezést, ugyanazt jelenti.
Mint olvastam valaki azt írta, hogy sztirol a polisztirol átlátszó változata. A fent leírtak szerint ez nem igaz.
Ha bármi további kérdésed van, keress meg magánban.
Üdvözlettel:
Kurusa Sándor, a Kaloz

Nem elérhető neudodo

• Felhasználó
    • Kezdő makettező naplója
Humbrol festék
« Válasz #14 Dátum: 2012. február 02. - 17:13:08 »
Sziasztok segítséget szeretnék kérni.

Vettem egy makettet Hobby Boss (f18 a/d) pontos típust most nem tudok mondani de a lényeg hogy a boltban felírtak nekem 3 festéket 4 kellett hozzá 1 volt a többi hiányzot.

Szám szerint:

Humbrol 22
Humbrol 103
Humbrol 128
Humbrol 127

Sehol sem kapok 127-est. Valaki tudna ebben esetleg segíteni. Alternatívát bármit.

Köszi
Dodo