Szerző Téma: "Segíthetünk?!?" (OB/készlet-ajánló kezdőknek?)  (Megtekintve 2036 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Sanya

• Felhasználó
  • lekvárzsibbasztó
Re:"Segíthetünk?!?" (OB/készlet-ajánló kezdőknek?)
« Válasz #30 Dátum: 2011. szeptember 06. - 19:03:07 »
Üdv.

Lehetne ezekről a gépekről egy, mi van a dobozban képet is közölni?

Bár nem tartom magam kezdőnek de a repülős témában nem vagyok otthon. Viszont évente egy repcsit is megépítek, csak úgy magamnak és én is kíváncsi lennék rá, hogy mi van a dobozban.  :)

Mostanában előszeretettel nézegetem a Trumpeter oldalát mert ott fényképekkel mutatják be a doboz tartalmát. Tetszik!  :o
Sanya

Nem elérhető Sokolka

• Figura
  • Felhasználó
« Válasz #31 Dátum: 2011. szeptember 06. - 19:45:15 »
Bocs, de dobozbontást nem tudok vállalni  :-[

Nálam általában semmi sem marad kereten, miután kinyílt a doboza.
Alapból levagdosok, összepróbálok mindent, ami tudok...így menet közben nem éri annyi meglepetés. Az átlátszó dolgokat zsepibe csomagolom, míg a pici alkatrészeket fogpiszkálóra ragasztom folyékony maszkolóval, vagy rányomom egy széles ragasztószalagra tematikusan rendezve egymás mellé őket, így nem veszhetnek el és festeni is könnyebb (Mondjuk nem vagyok repülős és halvány fogalmam sincs, hogy valójában hogy illene kezelni őket. Bevált így a csörömpöknél. Ezt használom.)
Páli Miklós

Quod fuimus, estis; quod sumus eritis!

Nem elérhető Sanya

• Felhasználó
  • lekvárzsibbasztó
« Válasz #32 Dátum: 2011. szeptember 07. - 07:25:11 »
Nekem mostanában vált betegségemmé, hogy mielőtt elővenném a szikét meg a fűrészt készítek a doboztartalomról egy pár képet.
Magamból kiindúlva bátorkodtam. :D
Nameg hajt a kíváncsiság.
De azért köszi. ;)
Sanya

Nem elérhető andorka

• Felhasználó
  • lusta
« Válasz #33 Dátum: 2011. szeptember 07. - 13:08:50 »
Sokolka jó kis arzenált ajánlott ide, érdekes módon pont ezeket a 1/72-es csodákat már én is összeraktam az évek alatt ;)
Kezdésnek a 262-es Messer is jó, ott a festést az amit ecsettel egy kezdő nem biztos, hogy szépen vissza tud adni. A gép amúgy viszonylag alakhű, a Hasegawa és a Revell kit kettőséből már versenymunkát is lehet kihozni. (A Revell készlet ordító hibája a futóakna nem létezése, ehhez szike, fűrész és jóadag bátorság kell)
A FW-190 is csinos makett, gyorsan haladós. Itt a kabintető a zavaró, valamiért a hátratolt verziót nem támogatja a makett (a hátsórész a törzsfelekből van kinövesztve) Kezdéshez is ideális makett.
A Hurricane-ből még megemlíthetjük az MkIIb variánst (sokgéppuskás), ami csak a szárnygépágyúkban tér el az ajánlott MkIIc-hez képest. A többi alkatrészük közös. A kabintető kicsit vaskos, nyitottként elkészíteni ezzel macerás a makettet.
Az ICM Emiljei (Bf-109 E3 és E4) pedig ugyanazt a makettet takarja, mindkét készlethez adja a kerek és a szögletes kabindeklit a gyártó. Emil építéshez a legolcsóbb ajánlat (talán a HB készletét leszámítva), jó vétel kezdőknek is.

Nem elérhető Bubu

• Felhasználó
« Válasz #34 Dátum: 2011. szeptember 20. - 07:47:24 »
Jó ez a sok magyarázó szöveg, de a makettezés vizuális dolog. Véleményem szerint hiányoznak a képek és az ábrák, egy kezdőnek mindenféleképpen sokat segíthetnek, hogy helyére tudja tenni a dolgokat.
(Hangsúlyozom, ez csak az én véleményem.)
Szép reggelt!
Ahogy azt már említettem dolgoztunk a hiányosságokon ,örömmel közlöm,hogy felkerültek a fényképek a cikkekbe! :D
Köszönjük az észrevételt és mindenkinek jó olvasgatást kívánunk,reméljük mindenki talál számára hasznos információkat,ötleteket! ;)
Ha bármi egyéb ötlet lenne ,természetesen szívesen fogadjuk!

http://mabakkapuvar.ucoz.hu/publ

Üdv:Bubu
     Makettező Baráti Kör Kapuvár

Nem elérhető f2d

• Felhasználó
« Válasz #35 Dátum: 2011. október 09. - 10:30:22 »
Talán a legeslegelső lépéshez ez a legmegfelelőbb, akár ovis kortól. Mondjuk ez nem igazán makett, inkább kindertojás kategória, viszont elég pofás kis masinákat lehet belőle összepattintani.
http://www.network54.com/Forum/578046/thread/1301029971/1301325379/Airfix+%26quot%3BLegends+of+the+Skies%26quot%3B+F4U-4+Corsair.

Llistában a hatodik és az utolsó magyar Messer. :)
http://www.modelwiki.com/category-3-b6-s6.aspx
« Utoljára szerkesztve: 2011. október 09. - 10:38:52 írta f2d »

Elérhető neudodo

• Felhasználó
    • Kezdő makettező naplója
« Válasz #36 Dátum: 2012. január 31. - 23:46:15 »
Sziasztok!

Új vagyok a fórumon, gondoltam ne csak pozitív hanem negatív kritikát is lehetne írni. Most karácsonykor döntöttem el, hogy maketteket szeretnék építeni. A legjobban a repülőgépek érdekelnek ezért azt vettem. Sajnos azthiszem rossz típust választottam kezdő létemre. Ezért is írom le, bár profi nem vagyok de azt tudom, hogy az 1:144-hez arányt nem a kezdőknek találták ki. A Revell GR Mk. 7 Harrierjét vettem meg.

Lehet csak én vagyok az ügyetlen. Nem sikerült összeraknom. A matricát se sikerült felraknom. Kicsit rondácska lett de így is beleszerettem :). Kicsit csálé, kicsit foltos a ragasztótól de nem vette el a kedvem. A következő modellt már átgondoltabban fogom vásárolni.

Szeretném hangsúlyozni hogy nem a makett minőségét kifogásolom, hanem a saját észrevételeimet amit kezdőként az összeragasztásnál tapasztaltam.
Remélem nem írtam nagy hülyeséget.
Dodo

A forum szabályzatban kérték hogy az első hozzászólásomban írjak magamról pár szót, akkor itt meg is tenném:

Mester Roland vagyok 23 éves Webprogramozó. Budapesten élek. Mint írtam idén karácsonykor kezdtem el újra és szeretném is folytatni a makettezést. Régen kisgyerek koromban apukámmal raktunk össze párat akkor nagyon szerettem, most ez motivál.

Nem elérhető Vadász

• Globális moderátor
  • Felhasználó
    • http://www.vadaszlakasberendezes.hu/.
« Válasz #37 Dátum: 2012. január 31. - 23:53:56 »
Sziasztok!

Új vagyok a fórumon, gondoltam ne csak pozitív hanem negatív kritikát is lehetne írni. Most karácsonykor döntöttem el, hogy maketteket szeretnék építeni. A legjobban a repülőgépek érdekelnek ezért azt vettem. Sajnos azthiszem rossz típust választottam kezdő létemre. Ezért is írom le, bár profi nem vagyok de azt tudom, hogy az 1:144-hez arányt nem a kezdőknek találták ki. A Revell GR Mk. 7 Harrierjét vettem meg.

Lehet csak én vagyok az ügyetlen. Nem sikerült összeraknom. A matricát se sikerült felraknom. Kicsit rondácska lett de így is beleszerettem :). Kicsit csálé, kicsit foltos a ragasztótól de nem vette el a kedvem. A következő modellt már átgondoltabban fogom vásárolni.

Szeretném hangsúlyozni hogy nem a makett minőségét kifogásolom, hanem a saját észrevételeimet amit kezdőként az összeragasztásnál tapasztaltam.
Remélem nem írtam nagy hülyeséget.
Dodo

A forum szabályzatban kérték hogy az első hozzászólásomban írjak magamról pár szót, akkor itt meg is tenném:

Mester Roland vagyok 23 éves Webprogramozó. Budapesten élek. Mint írtam idén karácsonykor kezdtem el újra és szeretném is folytatni a makettezést. Régen kisgyerek koromban apukámmal raktunk össze párat akkor nagyon szerettem, most ez motivál.

Nyugi, a második jobb lesz, a századik már egész jó.

Tény és való, hogy a 1/144-es nem a kezdők kategóriája, és ez  a 8-10 éves korosztályra fokozottan érvényes érvényes,és haladók sem ajánlanám 50 felett.

Először szerezz gyakorlatot a 1/72-48-as méretarányban, válasz aránylag kevesebb alkatrészből álló maketteket. Az illeszkedésükkel ne foglakoz, majd a harmadik-negyedik darabnál elkezdheted a tömítések kipróbálását is.

Nem elérhető Medve9

• Felhasználó
  • Herr Dr. dipl. Ing. von Eisbär
« Válasz #38 Dátum: 2012. február 01. - 03:09:17 »
Szervusz Roland!

Válassz olyan makettet, ami tetszik, hogy legyen ami inspirál! Nem baj, ha "nehéz makett", mert teher alatt nő a pálma. Ha segítség kell, ezen a fórumon megkapod. A legfontosabb, hogy merjél kérdezni, és ne akkor írkálj, ha már jól eltoltad. Igaz, sok esetben még akkor is lehetséges a távsegítség, de egyre kisebb valószinűséggel. Így biztos lehetsz abban, hogy a legrosszabb variáció nem a kuka, hanem a makett esetleges félrerakása olyan időkre, amikor nagyobb tapasztalattal rendelkezel.

Ha van kedved, olvasgass:
Idézet
http://mabakkapuvar.ucoz.hu/publ
Szeressük a medvéket !               Medve

Elérhető neudodo

• Felhasználó
    • Kezdő makettező naplója
« Válasz #39 Dátum: 2012. február 01. - 09:38:23 »
Köszönöm szépen. Mindent elolvasok amit itt talákok. Sőt megvettem az Én légierőm című könyvet abból is sokat tanultam.

A következő modellt a SAS militária boltban választottam ki az eladó segítségével egy Hobby Boss termék. Remélem a héten meg is tudom venni.
Mellesleg ő ajánlotta a fórumot is. Köszönöm szépen a segítségeket. A kérdésekről annyit, hogy a legtöbb kérdés akkor merül fel amikor már az ember elrontotta. De megpróbálom megfogadni a tanácsokat.

Köszönöm

Üdv Dodo

Nem elérhető Sokolka

• Figura
  • Felhasználó
« Válasz #40 Dátum: 2012. február 02. - 13:20:07 »
Üdv Dodo  :) !

Uraim!
Tegnap édesapám hozott nekem egy ilyen készletet a Lidl -ből:

Elcsomagolható táskában van, meg adnak hozzá egy palettát, DE ami a lényeg, hogy a gagyinak tűnő natúr - fenyő nyélen profi akrilszálas ecsetfejek vannak! Olcsó és jó.
Ha látjátok a polcon érdemes adni neki egy esélyt...
(sajnos a többi fajta ecsetüket még hobbyragasztózáshoz sem merném ajánlani  :-[)

Páli Miklós

Quod fuimus, estis; quod sumus eritis!

Nem elérhető Kferro

• Felhasználó
« Válasz #41 Dátum: 2012. február 02. - 13:37:16 »
Ezt ismerem, nyáron a születésnapomra kaptam egy ilyet a feleségemtől. Valóban egész jó minőségűek az ecsetek, a kis táska meg nagyon ízléses.
Már alig várom már, hogy itt Debrecenben is felépüljön a Lidl és tudjak venni náluk művészolaj festéket. :)

Nem elérhető Malmsteen

• Felhasználó
« Válasz #42 Dátum: 2012. május 12. - 12:22:21 »
Sziasztok!

Néhány mondatban szeretnék bemutatkozni, lehet nem jó helyen teszem, de nem találtam a megfelelő topikot ere vonatkozóan.
Egy laza 15 éves kihagyás után szeretném ismételten kézbe ragadni az ecsetet és a szórópisztolyt. Korábban valószínűleg sok emberrel is találkoztam személyesen a régi Mega modell boltban a Bajcsyn(néhány évet dolgoztam ott). A sok éves kihagyás után meglepődve tapasztaltam, mennyien űzik még a "sportot". Sajnálattal hallottam korábban, hogy Ödi bácsi már nincsen közöttünk, akitől rengeteg technikát és tudást kaptam. Isten nyugosztalja!
Pár nappal korábban regisztráltam a fórumra azzal a szándékkal, hogy a fórumozók segítségét kérjem majd a jövőben a megfelelő technikák, festések és építések ismételt elsajátításában. Valószínűleg sok buta kérdésem lesz,de remélem tudtok segíteni:)
Igyekszem kérdéseimet elhelyezni a megfelelő topikban:)

Előre is köszönöm,
Ádám
Gsg-9

Nem elérhető TAMÁS78

• Felhasználó
« Válasz #43 Dátum: 2012. május 12. - 12:53:07 »
Exurge Domine et vindica causam tuam

Nem elérhető Malmsteen

• Felhasználó
Gsg-9