Szerző Téma: Mosonshow - 2012. április 14-15.  (Megtekintve 9622 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető beczy

• Felhasználó
Mosonshow - 2012. április 14-15.
« Dátum: 2011. augusztus 26. - 09:40:54 »
Sziasztok!

Lehet már tudni valamit a jövő évi móvári versenyről és a kiemelt kategóriákról?
« Utoljára szerkesztve: 2011. szeptember 19. - 08:47:23 írta Black Army »
Béla

Nem elérhető Csitei Béla

• Felhasználó
Re:Mosonmagyaróvár 2012
« Válasz #1 Dátum: 2011. szeptember 11. - 19:28:48 »
Szia Béla!

Elnézést a késedelmes válaszért, kicsit összejöttek mostanában a dolgaim...
Az időpont:
2012. április 14-15.
A figuráknál már biztos a kiemelt kategória:
Az ókori görögök, és Római Birodalom harcosai. Természetesen beleférnek a velük szemben álló felek is.

Jövő héten már fixet írok a többiről is.

Üdv.Csitei Béla

Nem elérhető Csitei Béla

• Felhasználó
Re:Mosonmagyaróvár 2012
« Válasz #2 Dátum: 2011. szeptember 15. - 11:13:57 »
Egy kis helyreigazítás!
Tévesen írtam az előző hozzászólásomban a kiemelt figura kategóriával kapcsolatban.
Csak görög és római harcosok jöhetnek számításba!!!
Üdv.Béla

Nem elérhető Black Army

• Adminisztrátor
  • Felhasználó
  • Schuller Balázs
    • http://www.schuller-figures.moonfruit.com
Re:Moson Show - 2012. április 14-15.
« Válasz #3 Dátum: 2011. szeptember 15. - 11:53:42 »
Sziasztok!

Átalakítottam a topic elnevezését. Viszont kérdezném is, hogy mi a verseny hivatalos elnevezése? Tavaly Moson Model Show volt, most Mosonshow?

Köszi!
Üdv: Schuller Balázs
http://www.blackarmymodells.com

Nem elérhető Sokolka

• Figura
  • Felhasználó
« Válasz #4 Dátum: 2011. szeptember 15. - 12:14:57 »
Egy kis helyreigazítás!
Tévesen írtam az előző hozzászólásomban a kiemelt figura kategóriával kapcsolatban.
Üdv.Béla

Az angol eszközök is kizárólagosan a "történeti brit"/HLDF szárazföldi egységeket takarja?
Úgy értem nem lehet Brit Nemzetközöséges (British Commonwealth of Nations), vagy független nemzetközösségi sem?

Az alárendeltségben állomásoztatott expedíciós, vagy protektorátusi "nativ" (illetve, pl. észak-ír borderer; máltai; gibraltar-i stb.) és az eredetileg tengerészeti, de később összeboronált mélységi figyelő/felderítő szolgálatok (pl. Hong Kong!)  beleférnek, ha a parancsnokág a szárazföldi haderőnél volt?

Nem kekeckedés képen kérdezem, csak a kizárólag angol rendkívül szűk teret enged...
Köszi!
Páli Miklós

Quod fuimus, estis; quod sumus eritis!

Nem elérhető pepe

• Felhasználó
« Válasz #5 Dátum: 2011. szeptember 15. - 15:44:32 »
Egy kis helyreigazítás!
Üdv.Béla

Az angol eszközök is kizárólagosan a "történeti brit"/HLDF szárazföldi egységeket takarja?
Úgy értem nem lehet Brit Nemzetközöséges (British Commonwealth of Nations), vagy független nemzetközösségi sem?

Az alárendeltségben állomásoztatott expedíciós, vagy protektorátusi "nativ" (illetve, pl. észak-ír borderer; máltai; gibraltar-i stb.) és az eredetileg tengerészeti, de később összeboronált mélységi figyelő/felderítő szolgálatok (pl. Hong Kong!)  beleférnek, ha a parancsnokág a szárazföldi haderőnél volt?

Nem kekeckedés képen kérdezem, csak a kizárólag angol rendkívül szűk teret enged...
Köszi!

8) ??? ??? ::) ??? ??? :'( ??? ???he?
ebből egy szót sem értettem :(
 :D :D
"Az irígységért meg kell dolgozni, a szánalom az ingyen van."
http://i234.photobucket.com/albums/ee291/Hick0ry/rozsdabanner.jpg

Elérhető Mac

• Globális moderátor
  • Felhasználó
« Válasz #6 Dátum: 2011. szeptember 15. - 15:47:11 »
Akkor ez a kategória nem neked való. :D :D :D :D
"Én nem mondam semmit. Hogy te almás Bozkovot értettél, arról én már nem tehetek."
A lánctalp

Nem elérhető pepe

• Felhasználó
« Válasz #7 Dátum: 2011. szeptember 15. - 15:51:04 »
ilyen alapon egyiksem ;D
"Az irígységért meg kell dolgozni, a szánalom az ingyen van."
http://i234.photobucket.com/albums/ee291/Hick0ry/rozsdabanner.jpg

Nem elérhető Zoli_78

• Felhasználó
« Válasz #8 Dátum: 2011. szeptember 15. - 16:46:57 »
csak a kizárólag angol rendkívül szűk teret enged...

Azért nem olyan szűk az, sztem Pet tovább tudná sorolni a típusokat mint Forrest Gump haverja a rákrecepteket....

üdv
Zoli

Nem elérhető Sokolka

• Figura
  • Felhasználó
« Válasz #9 Dátum: 2011. szeptember 15. - 17:55:03 »
ebből egy szót sem értettem :(
 :D :D

Haha :-[ -igazából csak arra volnék kíváncsi, hogy miért nem indulhatnak pl. az Long Range Desert Group járművei, vagy mondjuk Thomas Edward Lawrence (tudjátok az arábiai) valamelyik páncélautója a kiemelt kategóriában. Így a szép festésű softskinek 90%-ka szintén kimarad...az egész perzsiai csoport, Indokína és a Kínai-tenger térsége és mondjuk az 1940-es franciaországi kontingens is, akik alárendeltségben működtek! Csak gondoljatok bele...akkor még ott vannak modern témában pl. az afrikai,  ír és British Columbia-i történések is. Ők is a paranscnokághoz tartoztak, de kevésbé angolok, mint inkább brittek  ;D
Páli Miklós

Nem elérhető Csitei Béla

• Felhasználó
« Válasz #10 Dátum: 2011. szeptember 16. - 10:54:46 »
A verseny elnevezése mindig Mosonshow lenne , kiegészítve az adott évvel.

Sokolka - mivel úgy gondoljuk, hogy a kiemelt harcjárműves kategóriánál szűkítve is elég nagy a kínálat, ezért azok a járművek jöhetnek szóba, melyek kizárólagosan angol irányítás, ill. angol felségjelzés alatt álltak. Ez talán nem zárja ki egy LRDG-s jármű indítását, bár ez nem az én asztalom, nem mozgok benne otthonosan. Ha tévedek, mea culpa...
A nemzetközösséget elvetettük, mert teljesen igazad van a sokszínűség lehetőségét illetően, viszont így már szinte egy külön versenyt lehetne rendezni a kínálatból.

Köszönjük a megértésedet!

Üdv.Béla

Nem elérhető Sokolka

• Figura
  • Felhasználó
« Válasz #11 Dátum: 2011. szeptember 16. - 11:45:50 »
Köszönöm a választ!
Páli Miklós

Nem elérhető beczy

• Felhasználó
Re:Mosonshow - 2012. április 14-15.
« Válasz #12 Dátum: 2011. október 22. - 10:03:53 »
A kiemelt figura kategóriában muszáj, hogy harcos legyen az illető? Belefér-e pl. egy római császár? Ugyanis az Art Gironának Laruccia több ilyet is faragott.
Béla

Nem elérhető Csitei Béla

• Felhasználó
« Válasz #13 Dátum: 2011. október 27. - 10:43:16 »
Belefér a császár is, de azért az El Viejo fürdőző római hölgyeményeinek témáját ne akarjuk feldobni. ;)
Üdv.Béla

Nem elérhető Csitei Béla

• Felhasználó
« Válasz #14 Dátum: 2011. december 27. - 19:28:58 »
Sziasztok!

Valaki rákérdezett magánban, hogy a változtatható szárnyállású repülőgépekbe (kiemelt kategória) mi fér bele. Elméletileg a nyilazott szárnyú gépekre gondoltunk, de valami "véltelen" folytán változtatható szárnyú megfogalmazást rögzíttettünk a szórólapra. Ezen most már nem tudunk változtatni, ezért egyeztetés után abban maradtunk, hogy nem csak a nyilazott szárnyű gépek jöhetnek szóba, hanem a változtatható szárnyállásúak is. Ez utóbbiak viszont csak abban az esetben indíthatóak ebben a kategóriában, ha azoknak legalább egyik szárnya felhajtott állapotban kerül bemutatásra.
Tehát példaként ha egy F4U Corsairt szeretne valaki ebben a kategóriában indítani, nincs akadálya, viszont legalább egyik szárnyát felhajtott állapotban kell rögzíteni.

Üdv.Béla
BUÉK Mindenkinek !!!