Én erre gondoltam.
http://www.megamakett.hu/product_info.php?products_id=1784Volt szerencsém a humbrol maszkjához is, de az olyan nyúlós, gumis marad, nehéz száradás után korrigálni, felhúzza a szike vágáskor stb, nekem macerás volt.
Viszont ez a vízzel hígítható olyan pergamen szerűen szárad, szinte úgy vágható mint a papír.
És ami a lényeg, a festék teljes száradása után pár perc vízben való áztatás után könnyedén leválik és egy kis mechanikai ráhatással úgy eltávolítható, hogy a legfinomabb részekben sem tesz kárt. Azonban érdemes többször is átkenni vele a felületet, mert igen vékonyra szárad, nehogy átüssön rajta a festék, megfogva itt ott az lapszínt is.
Én ezzel festettem a gumiperemet a párduc kerekére. Lekentem a lefestett kerék szélét és utána a kis vájatban a gumi és a "fém" perem között végighúztam a szikét és a fújandó részről lehúztam a maszkot. Humbrollal ezt nem tudtam megtenni, mert az túl erős anyagában, a kés lehúzta a takarandó részekről is és hajlamos összeugrani is, mint egy kifeszített gumi, ugyancsak leugorva a takarni kívánt részről.