Egy réges régi Ezermesterben volt egy cikk. Valaki egy KP Mig-21-es építéséről írta a cikket. Akkoriban még nem voltak maratások, műgyanta kiegészítők, mármint kapni nem lehetett. Tejfölös dobozokból, drótokból, meg persze a KP makettből épített, ha jól emlékszem. Na, nekem a makettezés a mai napig ezt jelenti. Jó lesz ezzel a kis makettel újraélni a régi szép időket.
Nem véletlenül Szekeres Gábor építése volt az a Modellezésben?
Addig az unokatesómmal építettünk maketteket, de mindent magunknak kellett kitalálni: mivel ragasszunk, fessünk, mivel tömítsük el a milliméteres hézagokat...stb. Ez a cikk volt az, ami rádöbbentett arra, hogy a makettezésben sokkal több lehetőség rejlik, mint azt korábban gondoltuk. Máig emlékszem a képekre, amik pl. a vákumformázást mutatják (pontosabban a mesterdarabokat), meg ahogy Gábor a matricaívre festi vékony ecsettel a műszereket...
De bizony ám, "precíz" építése volt az - egyszer lehozta Paksra egy klubdélutánra megmutatni. Én is akkor kezdtem az első tipegéseket és még mindig tejfölöspoharazok

. Nem annyira izgalmas a kész, mint amikor megszenved az ember vele - vagy csak mazochista vagyok

Minden esetre mostanában a neten is csak az őrültségeket nézegetem, a dobozból összerázós cuccok meg maradnak a nyugdíjas évekre (vagy a hagyatéki árverésre

).
Amúgy innen szép nyerni. Egyszer az ősidőkben még cikket is írtam erről a megboldogult MMM-be; hja kérem, azok a régi khmm... idők. A fotózás után a félkész makettem persze már soha nem lett meg (egy Walrus volt, ha valaki látta, NE szóljon róla nekem

).