Szerző Téma: Forrasztás  (Megtekintve 1913 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Mac

• Globális moderátor
  • Felhasználó
Re:Forrasztás
« Válasz #75 Dátum: 2012. február 07. - 07:22:44 »
Szia!

Állította valaki az ellenkezőjét?
Egyébként 5 ml kb. egy életre elég ebből a cuccból. Szerintem próbáld ki te is, és rájössz miért csak ajánlani tudom.
"Én nem mondam semmit. Hogy te almás Bozkovot értettél, arról én már nem tehetek."
A lánctalp

Nem elérhető Karesz

• Felhasználó
« Válasz #76 Dátum: 2012. február 08. - 22:49:41 »
Szia Mac,

Forrasztottam már így, de nem makett alkatrészeket. És ipari technikával, szabályozható hőprofilú hőlégfúvó, kontakt-mentes hőmérő...
Ma vettem meg az első fotómaratásomat, lehet bent ki is próbálom! Nem lesz egyszerű, az biztos.

Karesz
-=KaresZ=-

Nem elérhető Mac

• Globális moderátor
  • Felhasználó
« Válasz #77 Dátum: 2012. február 09. - 12:17:11 »
Szia!

Figyelj az adagolásra. Legyen elég, de ha sok, az nagyobb szívás, mintha kevés lenne. Ha végignézed a topikot dobtam fel képeket ezzel a technikával készült maratásokról.
"Én nem mondam semmit. Hogy te almás Bozkovot értettél, arról én már nem tehetek."
A lánctalp

Nem elérhető Karesz

• Felhasználó
« Válasz #78 Dátum: 2012. február 18. - 23:59:35 »
Szia!

Figyelj az adagolásra. Legyen elég, de ha sok, az nagyobb szívás, mintha kevés lenne. Ha végignézed a topikot dobtam fel képeket ezzel a technikával készült maratásokról.

Hát...
Múltkor próbálkoztam az itthoni, aránylag finom, pákával forrasztani maratást, de rájöttem felejtős :(
Bár vékony ónnal, és nem pasztával, egy ládának az aránylag nagy sarkát egész szépen sikerült, a kis zsanéroknál már nem vált be. Sajna volt, hogy több került rá. Marad a ragasztás.
Bent még nem volt időm kipróbálni.
Nem semmi amiket csináltál! Grat!
-=KaresZ=-

Nem elérhető Mac

• Globális moderátor
  • Felhasználó
« Válasz #79 Dátum: 2012. február 19. - 13:21:31 »
Köszi, örülök, hogy tetszik, és remélem neked is sikerül alkotni ilyet, vagy még jobbat.

Egyébként én is, ha lehet, akkor ragasztok, mint azt már itt is kifejtettem. ;D
A lánctalp

Nem elérhető Hoekloos

• Felhasználó
« Válasz #80 Dátum: 2012. február 19. - 23:19:22 »
Sziasztok!

Már sokszor megállapítottam, hogy két kéz kevés a forrasztáshoz, több meg ugye nincs :(
Pár éve használok egy hőlégfúvót. Így az ember szét tudja választani az egyes lépéseket és kevesebb hajhullatás mellett, gyorsabban, szebb eredményt lehet elérni.(Elvben ue. lehet pákával is, de pákával hajlamosabb oxidálódni a réz/ón + remeg a kezem...)
Szóval: 1. lépés: sima pákával felviszek egy filmszerű ónréteget
            2. egy csipesszel odafogom a másik alkatrészt
            3. hőlégfúvóval "összemelegítem"

A képeken látható sárhányó kb. 5 perc alatt készült el(mondjuk látszik is rajta, de a 0,3mm-es furatok fedik egymást!) A másik darabon már jobban látszik, mire jó ez az egész.
A kütyü természetesen pasztával is működik(a sajátomat valahova elkevertem :()
A dologhoz hozzátartozik, hogy nem olcsó, nekem 5 éve kb. 25e-be fájt.

Joccakát Mindenkinek!