Szerző Téma: Egy másik KP mi-4-es  (Megtekintve 2164 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Izakal84

• Felhasználó
Egy másik KP mi-4-es
« Dátum: 2011. november 26. - 00:29:21 »
Üdv mindenkinek!

Egy nemrég indult klubproject miatt egy időre félretettem a blackbirdöt ennek a repülő traktornak (vagy egy busz egy traktorral keresztezése után az eredmény egy helikopterben manifesztálva...) a kedvéért. Amúgy is akartam már egy magyar témájú makettet, illetve forgószárnyast is építeni, szóval összekötöttem a kellemest a hasznossal. Erre a típusra véletlenül esett a választásom, eredetileg egy HB  mi-17-ben vagy mi-2-ben gondolkodtam, aztán valahogy ez a típus lett belőle (megtetszett, előfordul az ilyen néha...), és ezt a döntésemet azóta is pozitív megerősítések sorozata kíséri. A gyártó kiválasztása is külön történet, mivel eredetileg nem is tudtam ennek a kittnek a létezéséről (én már az italerin szocializálódtam makettépítés ügyben), és eredetileg a HB-ra gondoltam itt is, de a neten utánaolvasva kiderültek a brutális alak és mérethibák. Viszont itt (http://www.hcmodelling.com/viewtopic.php?f=28&t=2297) ráleltem erre a  jószágra és megtetszett, kézbevétel után (is) pozitívan csalódtam, az '56-os matrica meg feltette a koronát az optimizmusomra.
Folyt. köv.
« Utoljára szerkesztve: 2011. november 26. - 00:32:53 írta Izakal84 »

Nem elérhető pikkasz84

• Felhasználó
Re:Egy másik KP mi-4-es
« Válasz #1 Dátum: 2011. november 26. - 16:53:01 »
Szépen elkezdtem a Helit Pisti!! Nagyon kíváncsi vagyok a végeredményre is!!  ;)
,, a szolgálati kötelezettségeimet ha kell, ÉLETEM KOCKÁZTATÁSÁVAL IS TELJESÍTEM!! ''

www.youtube.com/watch?v=DZ-WeNJrwnk&feature=related  

www.youtube.com/watch?v=EbY33G_ClA0

Nem elérhető Csabee

• Felhasználó
    • Debreceni Makettező Klub
« Válasz #2 Dátum: 2011. november 27. - 21:55:55 »
Üdv Pisti!

Örülök, hogy elkezdted a makettet, látom szépen haladsz. Csak így tovább! :D
Gyurecskó Csaba "Csabee"

"Altissima quaeque flumina minimo sono labuntur."
A legmélyebb folyó hömpölyög a legkisebb zajjal. (Curtius Rufus)

Munkaasztalon:
1/48 Tamiya Douglas F4D-1 Skyray

Nem elérhető vadrobert

• Felhasználó
« Válasz #3 Dátum: 2011. november 27. - 22:37:37 »
Hello!

Üdvözöllek a csapatban!
Látom, nem lacafacázol.
Várjuk a hasonló minőségű folytatást ;D !

Üdv
Robi

Nem elérhető Izakal84

• Felhasználó
« Válasz #4 Dátum: 2011. november 27. - 22:54:14 »
Nos, ma megint volt idő fújni, viszont akadt egy kis mellékhatás, a szélvédő kissé mázgás lett, de nem festékes. Kérdés hogy hogyan tudnám "kifényesíteni"/ polírozni? A fogkrémben nem bízom (már az amodent is mázgál), és idehaza max 2000-es csiszolópapír van. Minden ötletet szívesen fogadok

Nem elérhető pumba

• Felhasználó
« Válasz #5 Dátum: 2011. november 27. - 23:45:53 »
Nos, ma megint volt idő fújni, viszont akadt egy kis mellékhatás, a szélvédő kissé mázgás lett, de nem festékes. Kérdés hogy hogyan tudnám "kifényesíteni"/ polírozni? A fogkrémben nem bízom (már az amodent is mázgál), és idehaza max 2000-es csiszolópapír van. Minden ötletet szívesen fogadok

Én ilyenkor ( :o mindig így járok)
laposra vágott fogpiszkálót, fültisztítót használok..... óvatosan ápolírozom velük szárazon :-\ :-\
Pumba
azaz: Tóth Dániel
AZ ÉLET NEM JELMEZES FŐPRÓBA!!!!!
--és esőnap sem lesz---
http://img.index.hu/imgfrm/9/3/8/1/THM_0007069381.jpg

Nem elérhető Medve9

• Felhasználó
  • Herr Dr. dipl. Ing. von Eisbär
« Válasz #6 Dátum: 2011. november 28. - 00:37:07 »
Szervusz!

Fogjál filckorongot fúrógépbe, és alacsony fordulaton csiszold, polírozd át a felületet fogkrémmel. (a fogkrém ne legyen durva!) Ha a felület egyenetlen, 2000-es papírral polírozd át vele, a fogkrémes polírozás előtt. A polírozáshoz vegyél fel szemüveget és kötényt, mert fröcsköl. Az alacsony fordulat nem a fröcskölés miatt, hanem a beégés elkerülése végett fontos. Ha nincsen filckorongod, fogj a gépbe kettévágott fülpiszkát. Ha kész, mosd le langyos vízben, szárítsd meg, és műszálat nem tartalmazó vattával, kézzel add mag neki a végső fényt. Mióta az eszemet tudom, így polírozom az átlátszó felületeket. Nem használok űrtechnikát.
Szeressük a medvéket !               Medve

Nem elérhető Fodi

• Felhasználó
« Válasz #7 Dátum: 2011. november 28. - 14:46:18 »
En probaltam fogkremet, es bar sokan sikereket ertek er vele, nekem nem igazan jott be egyik marka  sem. Az igazi tuti cucc a Tamiya polirpaszta es egy egyszeru mikroszalas kendo, percek alatt rendbe lehet hozni ennel sokkal gazosabb atlatszo alkatreszeket is.
Magzar billentz?yet ruley
]

Nem elérhető Izakal84

• Felhasználó
« Válasz #8 Dátum: 2011. november 28. - 21:24:33 »
Köszönöm mindenkinek a megoldási javaslatokat, Pumba javaslata bevált, valószínűleg a hegyesebb fogpiszkáló okozta a gondokat amivel felszedtem a maszkolószalagokat.
Mégegyszer kösz mindenkinek!

Nem elérhető Horác

• Felhasználó
    • http://www.avia-info.hu
« Válasz #9 Dátum: 2011. december 01. - 08:14:19 »
Sziasztok! Elnézést, hogy belekotyogok, de ha magyar gépet építesz, akkor a forgószárnylapátokat jelentősen át kell alakítani. (A képeiden ezt nem látom egyértelműen.) A makett ugye a Mi-4A változatot ábrázolja, a téglalap formájú lapátokkal, a mi két gépünk pedig a korai verzió volt. Próbálom idecsatolni a vonatkozó rajzot a L+K-ból.

Nem elérhető Izakal84

• Felhasználó
« Válasz #10 Dátum: 2011. december 01. - 22:52:56 »
Nos, haladtam valamennyit az építéssel, a szélvédőnél már csak 1 panel hiányzik (az is félig készen volt, erre beesett a billentyűzetbe, és nem tudom kivenni.. >:()
A maradék festése kész, a padlót fogom majd koszolni, illetve az üléseket övvel ellátni.
(Horác: A rotorlapátokat nem fogom (nem tudom) megváltoztatni, talán majd a következőn, ez úgyis klubmakett lesz, de kösz hogy szóltál, és a rajznak is hasznát fogom majd venni akkor.)
Mindenkinek további szép estét.

(UI.: Hogy kell képet aláírásba beilleszteni? ((alulra)), a profilbeállításnál úgy láttam, hogy csak szöveget engedélyez.)
« Utoljára szerkesztve: 2011. december 01. - 22:56:59 írta Izakal84 »

Nem elérhető mokush

• Felhasználó
« Válasz #11 Dátum: 2011. december 04. - 19:08:22 »
(UI.: Hogy kell képet aláírásba beilleszteni? ((alulra)), a profilbeállításnál úgy láttam, hogy csak szöveget engedélyez.)

Az aláírásodba a kép linkjét írd be, pl.:

Nem elérhető Izakal84

• Felhasználó
« Válasz #12 Dátum: 2011. december 04. - 22:06:15 »
Üdv mindenkinek, haladtam a madárral. A kép elkészülte óta 2000-es papírral políroztam a törzset mert egy kicsit szemcsés a felülete. Külön öröm hogy a futóműszáraknak nincs bejelölve (vagy kilyukasztva) a helye, de ez sem jelent majd nagyobb akadályt (remélem). Sok minden van még hátra, jó eséllyel a műszerfallal fogom folytatni, illetve a kabint részletezem még mindig.

Folyt. köv.

Nem elérhető Izakal84

• Felhasználó
« Válasz #13 Dátum: 2011. december 04. - 22:12:27 »
UI.: Mokush: Kösz a választ!

Nem elérhető Csabee

• Felhasználó
    • Debreceni Makettező Klub
« Válasz #14 Dátum: 2011. december 04. - 23:01:19 »
Szia Pisti! Úgy látom te aztán komolyan vetted a határidőt! :o ;D Eddig tetszik a munkád. :D Csak így tovább. ;)
Gyurecskó Csaba "Csabee"

"Altissima quaeque flumina minimo sono labuntur."
A legmélyebb folyó hömpölyög a legkisebb zajjal. (Curtius Rufus)

Munkaasztalon:
1/48 Tamiya Douglas F4D-1 Skyray