Szerző Téma: Egy másik KP mi-4-es  (Megtekintve 2164 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Izakal84

• Felhasználó
Re:Egy másik KP mi-4-es
« Válasz #15 Dátum: 2011. december 04. - 23:24:47 »
Helló,
A látszat ne tévesszen meg a műszerfal még hátra van+jóó sok munka a tömítés-csiszolás témakörben, amúgy szórakoztató az építése, bár gondolom ez feltűnt...  ;D
« Utoljára szerkesztve: 2011. december 04. - 23:26:35 írta Izakal84 »

Nem elérhető Csabee

• Felhasználó
    • Debreceni Makettező Klub
« Válasz #16 Dátum: 2011. december 04. - 23:32:12 »
Helló,
A látszat ne tévesszen meg a műszerfal még hátra van+jóó sok munka a tömítés-csiszolás témakörben, amúgy szórakoztató az építése, bár gondolom ez feltűnt...  ;D
Igen, észrevettem, hogy élvezed az építését. :D
Gyurecskó Csaba "Csabee"

"Altissima quaeque flumina minimo sono labuntur."
A legmélyebb folyó hömpölyög a legkisebb zajjal. (Curtius Rufus)

Munkaasztalon:
1/48 Tamiya Douglas F4D-1 Skyray

Nem elérhető mokush

• Felhasználó
« Válasz #17 Dátum: 2011. december 05. - 09:47:28 »
UI.: Mokush: Kösz a választ!

Szia!
Bocs, most láttam csak, hogy nincs ott, aminek ott kéne lenni... szóval:
["img"]http://valami_kephost/123456.jpg["/img"]
(idézőjelek nélkül!)
Többet nem offolom a topicodat, ígérem!  :-[

Nem elérhető Izakal84

• Felhasználó
« Válasz #18 Dátum: 2011. december 05. - 21:19:58 »
Csak nyugodtan :), egy rövidebb ideig szünet lesz (most értem a műszerfalhoz,+ kissebb, kevésbé látványos lépések, WOT), addig lesz egy kis élet itt.
« Utoljára szerkesztve: 2011. december 05. - 22:02:39 írta Izakal84 »

Nem elérhető Izakal84

• Felhasználó
« Válasz #19 Dátum: 2011. december 07. - 23:35:31 »
Üdv mindenkinek,

Volna nekem egy kérdésem, márpedig vékony vonalak festésének témakörében. Van nekem egy műszerfalam (lsd. a mellékelt képet), és erre ecsettel fehérrel nem tudtam biztonságosan vékony fehér vonalat húzni a mutatóknak (a hátsó felén a munkadarabnak). Alternatív megoldásként gondolkodtam fehér filctollban vagy maradék matrica (de sajnos nem maradt olyan amilyen kéne, a kp meg nem adott a készletbe) újrahasznosításában is.
Szóval csak azt szeretném kérdezni mielőtt pénzt költök valamire meggondolatlanúl, hogy kinek mi vállt be? A válaszokat előre is köszönöm, és mindenkinek elviselhető estét.

Nem elérhető vadrobert

• Felhasználó
« Válasz #20 Dátum: 2011. december 08. - 03:38:40 »
Hello!

Ha már rákérdeztél, erre az hajállomány és arcbőr kímélő munkafolyamatra, a határtalan türemed felől egy szemernyi kétségem sincs...

Nekem a kihegyezett fogpiszkáló és a tű kombinációja jött be, a festeni kívánt felület vastagságától függően. A festék sűrűségénél pedig, ha Humbrol enamelben gondolkodunk, akkor a gyári keverés az ideális. Az akril cuccoknak kicseppentés után szinte másodpercenként változik a sűrűségük és ez akár a megjeleníteni kívánt mérőműszer (óra) homogenitásának a rovására mehet.

Szóval egy semleges felületre, mondjuk egy sörösdoboz alja (mi más?) festéket
kicseppent, tűheggyel egy tűhegynyit felszed, majd az egységnyi beosztásokat 1*, max 2* megpöttyent. Ezt követően tűhegyet kivixol egy törlőkendővel és mehet tovább. Egy órára ebben a méretarányban elég 5-6-7-8 beosztás a megfelelő hatás eléréséhez ;D . Nyilván a műhorizontnál más a szitu, mert ott vonalakról van szó, ezért ezeknél a műszereknél inkább a fogpiszkáló a nyerő.

Ha végeztél a műszerfallal - azon túl, hogy bizonyítottál a világnak és magadnak - társadamunk kiemelten hasznos tagjává válsz, ugyanis ezzel páruhamosan automatikusan jár a szemsebészi v. idegsebészi képesítés is (a bizonyítványban a kíánt rész aláhúzandó) ;D!

Üdv
Robi

Nem elérhető Izakal84

• Felhasználó
« Válasz #21 Dátum: 2011. december 08. - 18:47:40 »
vadrobert: Kösz a választ, én alapból enamel humbrol matt fehéret használok, szóval az alapanyaggal nem lesz gond, a munka többi része meg úgyis látható lesz majd...  ???
Lehet hogy kapok majd egy ilyen szép pulóvert is?
« Utoljára szerkesztve: 2011. december 08. - 18:59:05 írta Izakal84 »

Nem elérhető Izakal84

• Felhasználó
« Válasz #22 Dátum: 2011. december 08. - 23:24:30 »
Na, hogy legyen egy minimális haladásféle is a topicban ezért berakom az elkészűlt űléseket is. Sajnos magyar (lengyel) gépekről nem találtam olyan fotót amin az övek jelen lettek volna, de egy finn példányon igen, szóval abból indúltam ki bár elég gyanús. Ha valaki mégis fel tud homályosítani az eredeti színéről, akkor szívesen várom a javaslatokat.

Nem elérhető Izakal84

• Felhasználó
« Válasz #23 Dátum: 2011. december 19. - 22:53:16 »
Nna, eltelt 11 nap frissítés nélkül, és ezt nem hagyhatom annyiban. Lassan bár, de haladtam, a szélvédőrész lényegében elkészült, a rotor festés alatt áll, a csiszolás-tömítés-karcolás meg folyamatban.

Nem elérhető pikkasz84

• Felhasználó
« Válasz #24 Dátum: 2011. december 19. - 23:40:36 »
VOV!  :)  ;)
,, a szolgálati kötelezettségeimet ha kell, ÉLETEM KOCKÁZTATÁSÁVAL IS TELJESÍTEM!! ''

www.youtube.com/watch?v=DZ-WeNJrwnk&feature=related  

www.youtube.com/watch?v=EbY33G_ClA0

Nem elérhető Marci7

• Felhasználó
« Válasz #25 Dátum: 2011. december 20. - 14:55:07 »
Nagyon szép lesz! ;) Várjuk a folytatást!
Üdv, Gergely Marcell (Marci7)

Munkaasztalon:
-Messerschmitt Bf 109E-4/7 Trop, Tamiya 1:48
-F6F-5 Hellcat, Academy 1:72

Nem elérhető Izakal84

• Felhasználó
« Válasz #26 Dátum: 2011. december 26. - 00:10:47 »
Először is mindenkinek bulldog karácsonyt kívánok, másrészt berakok néhány képet a haladásról. A műszerfal elkészült (nem vittem túlzásba) viszont a kabin még mindig nincs, de már alakúl. Ellenben rápróbáltam a szélvédőt, és lessz tömítenivaló bőven. A futóművek meg még csak utána jönnek...

Nem elérhető pikkasz84

• Felhasználó
« Válasz #27 Dátum: 2011. december 29. - 18:46:55 »
 :o :o :o
,, a szolgálati kötelezettségeimet ha kell, ÉLETEM KOCKÁZTATÁSÁVAL IS TELJESÍTEM!! ''

www.youtube.com/watch?v=DZ-WeNJrwnk&feature=related  

www.youtube.com/watch?v=EbY33G_ClA0

Nem elérhető Izakal84

• Felhasználó
« Válasz #28 Dátum: 2011. december 31. - 22:01:32 »
NNa, ideje frissíteni egy kicsit ebben a témában is (engem is updateltek egy megfázással pont a téli szünetemre ::), no de semmi sem lehet tökéletes...), szóval csak mérsékelten tudtam haladni a géppel. Az örömmakettezés részt lezártnak tekintem, most jön a sz*vatás (na jó, csak a "KáPé hangulat"), legalábbis azzal a törzsalatti szélvédővel többet szenvedtem mint az egész géppel együttvéve, és még hol a vége... De legalább a kabint befejeztem.
Ja, és elviselhetőbb újesztendőt kívánok mindegyik olvasómnak.

Nem elérhető Izakal84

• Felhasználó
« Válasz #29 Dátum: 2012. január 13. - 22:52:54 »
Üdv mindenkinek, lassan de biztosan haladok eme makett építésének fényes ösvényén útján, még mindíg a rutinmunkáknál tartok, a többi a képeken látszódik.