Szerző Téma: Hegesztési varratok  (Megtekintve 4868 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Richard (KP Models)

• Felhasználó
Hegesztési varratok
« Dátum: 2009. november 02. - 14:13:04 »
.
« Utoljára szerkesztve: 2011. augusztus 31. - 22:33:54 írta Richard (KP Models) »

Nem elérhető Don

• Felhasználó
    • http://www.pelikanklub.hu

Elérhető Hickory

• Globális moderátor
  • Felhasználó
  • Bádogfejű rakétaember
    • Hickory Model Studio
Re: Hegesztési varratok
« Válasz #2 Dátum: 2009. november 02. - 19:03:49 »
A hozzám hasonló lusta disznók akár putty-ból is elkészíthetik,vagy valami kétkomponensű anyagból. :D
Havril István

Nem elérhető Zéé74

• Felhasználó
« Válasz #3 Dátum: 2009. november 02. - 19:32:35 »
A két komponensű is jó, de nekem a Neoflex paszta a kedvencem. Lakkbenzinnel vissza mosható, elreszelt injekciós tűvel kiválóan formázható.
Üdv:   Zéé    

Nem elérhető Don

• Felhasználó
    • http://www.pelikanklub.hu
« Válasz #4 Dátum: 2009. november 02. - 22:23:24 »
Erre a célra én is a jó öreg neofexet használom.
Maszkolóból kitakatom a csík helyét, bele a neofelx, maszkoló lehúz, és lehet csinálni a varrat mintáját. Ehhez tökéletes szerszám a szike, a fogpiszkáló meg a varrótű. :)

Elérhető Hickory

• Globális moderátor
  • Felhasználó
  • Bádogfejű rakétaember
    • Hickory Model Studio
« Válasz #5 Dátum: 2009. november 02. - 23:00:35 »
Én Tamiya Putty-ból vagy neoflexből csinálom,úgy,ahogy Don írta.72-ben is jó.
Havril István

Nem elérhető MIKE

• Globális moderátor
  • Felhasználó
  • T-72, Ork és zabagép
« Válasz #6 Dátum: 2009. november 03. - 11:33:55 »
Csövi!

Én 35ben green stuffból tolom,majd rakok fel képeketróla!
Nekem ez jött be. :mrgreen:

Üdv:

MIKE
Üdv:
MÁJK RÉM

Nem elérhető georch

• Felhasználó
    • http://georchpics.blogspot.com/
« Válasz #7 Dátum: 2009. november 11. - 18:53:37 »
Sziasztok! Én ma reggel készítettem kísérleti jelleggel a KV-1-em elejére két sor varratot. Most először sztirollapból vágott vékony csíkból! A csíkot észterhigítóba mártottam, ami jól feloldja, majd a helyére igazítottam, ezután szikével formáltam. Nem egy úttörő dolog, de nekem, a sokak által használt húzott szálnál jobban bejön, mert puhább az anyag és így könnyebben alakítható. Sajnos képet nem tudok felrakni, met nincs fényképezőm...:O

Lavidzs

• Vendég
« Válasz #8 Dátum: 2009. november 28. - 09:12:08 »
Hy
Új vagyok az oldalon, de van egy megjegyzésem a heggesztésekhez (mint gépész).
A linken bemutatott heggesztést csak vékony lemezeken használják így (kb 3-4 mm-es lemezig).
A vastagabb lemezeket márfedővarratokkallátják el ami sokkal jobban szátvan húzva.
Nagyon széles varratoknál a fedő varratot az eredeti varratra merőlegesen készítik.
A varratoknál a gyökölést (lemez széleknél) 30-45 fokban képzik ki. Tehát a varrat szélassége 50 mm-es lemez esetében 70-100 mm ezamaketton 1/72-ben 0,9-1,4 mm, 1/35-ben 1,5-2,5 mm.
Tehát ki kell kutatni az eredeti gép  lemezeinek vastagságát, és nem az át ütendő vastagságot, mert azt gyakran szög alatt értik.

Az arányokra érdemes vigyázni, mert nagyonsok "agyon heggesztett" munkát látok.

Nem elérhető bigboy

• Felhasználó
« Válasz #9 Dátum: 2009. december 05. - 21:50:17 »
Üdv ilyen széles varratokat több sorral takarják.Tehát egy korona oldalt 20mm hegesztési varrat még egy soros.míg egy korona oldalt 50mm  hegesztési varrat már 3 sorból épül föl a takaró varrat.Vagyis egymás mellet szorosan 3db pikkely sor látható.(korona oldal a felülről látható hegesztési varrat rész neve.) A korona rész szélessége függ az alapanyag vastagságától,a hegesztési varrat kialakításától.( sarok varrat ,V varrat ,fél V varrat,X varrat,Y varrat,)és ezek kombinációi.
 Így biztos hegesztési varrat imitációt csak fénykép alapján,tudunk készíteni.Ez azt is jelenti hogy egy adott, harcjárművön belül többféle ,szélességű ,pikkelyezésű hegesztési varrattal is találkozunk.
 Üdv bigboy
bigboy

Nem elérhető Vadász

• Globális moderátor
  • Felhasználó
    • http://www.vadaszlakasberendezes.hu/.
« Válasz #10 Dátum: 2009. december 05. - 22:23:16 »
Idézetet írta: "bigboy"
Üdv ilyen széles varratokat több sorral takarják.Tehát egy korona oldalt 20mm hegesztési varrat még egy soros.míg egy korona oldalt 50mm  hegesztési varrat már 3 sorból épül föl a takaró varrat.Vagyis egymás mellet szorosan 3db pikkely sor látható.(korona oldal a felülről látható hegesztési varrat rész neve.) A korona rész szélessége függ az alapanyag vastagságától,a hegesztési varrat kialakításától.( sarok varrat ,V varrat ,fél V varrat,X varrat,Y varrat,)és ezek kombinációi.
 Így biztos hegesztési varrat imitációt csak fénykép alapján,tudunk készíteni.Ez azt is jelenti hogy egy adott, harcjárművön belül többféle ,szélességű ,pikkelyezésű hegesztési varrattal is találkozunk.
 Üdv bigboy

Némely csökött göcstologató kedvéért, tudnád ezeket fotókkal is prezentálni?

Vadász

Nem elérhető bigboy

• Felhasználó
« Válasz #11 Dátum: 2009. december 05. - 23:25:12 »
Idézetet írta: Vadász
Némely csökött göcstologató kedvéért, tudnád ezeket fotókkal is prezentálni?

Vadász
Üdv igen megpróbálom,noha nem vagyok gyakorlott,a prezentálásban.
 üdv bigboy
« Utoljára szerkesztve: 2011. január 02. - 14:10:55 írta rumcajsz »
bigboy

Nem elérhető bigboy

• Felhasználó
« Válasz #12 Dátum: 2009. december 06. - 11:04:09 »
Üdv nos megpróbálom a legrövidebbre fogni,azt a bizonyos prezentációt.Harcjárművekre nem bontom le hisz minden minden páncél test egy külön fejezet lenne.

Ezek az említett hegesztési varrat kiképzések.

A képen egy 1 soros hegesztési varrat pikkelyezése látható korona oldalról.A pikkelyek alakja alapján ,a hegesztés vízszintes helyzetben készült.

Itt már egy 3 sorral fedett korona oldali takaró varrat pikkelyezése figyelhető meg.Szakértő szem a kép pozíciójától függetlenül azt is meg tudja állapítani hogy milyen pozícióban készült a hegesztés.A korona oldali pikkelyek szoknyásodásából.

Ez a kép csak a többsoros hegesztési varrat töltését mutatja be ,a kész gyöksor,a korona oldalról nézve,erre jönnek a töltő sorok aztán a takaró varrat ami tulajdonkép látható.

Üdv ez meg én vagyok ,prezentálva a hozzá szólásom, szakértői mivoltát.

Írhatnám azt is azért is hegesztik több sorral a takaró varratot mert a takaró varrat így  jobban normalizálja az alatta lévő sorok szövetszerkezetét.(És ezt már akkor is figyelembe vették,főleg a német mérnökök.)
 Üdv A lényege az egésznek mikor a makett cégek kihoznak egy hegesztett páncél testű harcjárművet már eleve leegyszerűsítik,a hegesztési varratok ábrázolását .
 bigboy

[a csatolmányt egy admin törölte]
« Utoljára szerkesztve: 2011. május 19. - 10:24:55 írta bigboy »
bigboy

Nowotny

• Vendég
« Válasz #13 Dátum: 2009. december 06. - 15:36:28 »
Na koma a tőled megszokott precízséggel bemutatva a heggesztési varatok sokasága... ;)

Nem elérhető TejesLeves

• Felhasználó
Re:Hegesztési varratok
« Válasz #14 Dátum: 2011. február 20. - 12:25:54 »
Sziasztok!
Ebben a témában érdekelne hogy vékony rézdrótot hogy lehet felhasznál varratt képpen?
" Si vis, paca para bellum!" (Ha békét akarsz, készülj a háborúra!)