Hello!
Hát... Komám nagyon durván nyomod! Nem lesz kész Szolnokig. Hogyne...
Néhány dolgot szívesen ellopnék Tőled. Az ovális és kör alakú szerlőnyílásokat gyönyörűen bekarcoltad. Leírnád lépésről lépésre a metodikát?
A másik: a törzsfékek íves vonalát hogy karcoltad be?
Utolsó: mi volt a gubanc a fotógéppuskával?
Üdv
Robi
Kezdeném a végével... egyszerűen kicsi volt és lecsiszoltam mert az orr illeszkedése megkívánt némi sandpaper munkát.... így most új fotógéppuskát kellett fabrikálnom...
-törzsféklapot úgy karcoltam hogy egy sörös dobozt kettévágtam majd a fémre felrajzoltam a formát és éles szikével nagyjából kivágtam. Ezután tűreszelő és tolómérő segítségével véglegesítettem a formát majd ezt használtam karcoló sablonként a megfelelő helyre szorítva...
-karcolás: vettem egy Verlinden 1/72 karcoló sablon készletet, készítettem kétféle karcolótűt saját igényeknek és saját tervezéssel... majd egyszerűen az 1/72 rajzok segítségével nekiláttam a munkának... ha elba**tam valahol mert megszaladt a tű vagy nem jó helyre került egyszerűen pillanatragasztóval tömítettem csiszoltam és újra karcoltam... a lényeg hogy lágyan kell a tűt vezetni de azért határozottan! Nem szabad egyszerre nagyon mélyre menni mert akkor a tű elmegy a vonalzó mellől vagy a kör tojás lesz vagy valami hasonló.
Vonalzónak bármit lehet használni... én pántoló fém szalagját használom, íves felületeken Dymo Tape-t vagy 3M festőszalagot többszörösen egymásra ragasztva majd vonalzó mellett egyenesre várva.
Ha kész egy szárny vagy elem akkor csiszpapír.. 600/800/1000 és a végén spirál füzet lappal polírozok majd tiszta fehér vászon ronggyal polírozok... a port pedig nagyon finom mozdulatokkal eltávolítom a panel vonalakból....
Remélem kielégítő volt a válaszom... bármilyen további kérdésedre szívesen válaszolok privátban!
Üdv Polo