Szerző Téma: Mig-15UTI القوات الجوية الجزائرية  (Megtekintve 430 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető magyaralba

• Felhasználó
Mig-15UTI القوات الجوية الجزائرية
« Dátum: 2012. január 25. - 20:27:56 »
Sziasztok!

Teljesen "kopasz" vagyok ezen a forumon de szeretnék bedobni egy Mig-15UTI-t az Algériai Légierő színeiben.... sajnos Szolnokon nem biztos, hogy ott tudok lenni de azért remélem így is ér a dolog.... Minimális feljavítást követek el rajta (Pavla gyanta kabin+húzott tető) és a paneleket újra vésem...(karcolom) ... némi kisérletet követek el egy arabosan ütött kopott póttartály megjelenítésére - bár teljesen új technikákat próbálok megvalósítani amolyan kísérletezés jelleggel a ...

Itt egy fotó az eredetiről.... a végeredmény pedig hamarosan.

Üdv Polo

Elérhető pumba

• Felhasználó
Re:Mig-15UTI القوات الجوية الجزائرية
« Válasz #1 Dátum: 2012. január 25. - 21:09:16 »
Szia !
Milyen méretarány, melyik készlet?
Pumba
azaz: Tóth Dániel
AZ ÉLET NEM JELMEZES FŐPRÓBA!!!!!
--és esőnap sem lesz---
http://img.index.hu/imgfrm/9/3/8/1/THM_0007069381.jpg

Nem elérhető andorka

• Felhasználó
« Válasz #2 Dátum: 2012. január 25. - 21:41:07 »
Szia !
Milyen méretarány, melyik készlet?
lol

Elérhető pumba

• Felhasználó
« Válasz #3 Dátum: 2012. január 25. - 21:46:18 »
O.K.!
Buta vagyok.... ;D
Pumba
azaz: Tóth Dániel
AZ ÉLET NEM JELMEZES FŐPRÓBA!!!!!
--és esőnap sem lesz---
http://img.index.hu/imgfrm/9/3/8/1/THM_0007069381.jpg

Nem elérhető vadrobert

• Felhasználó
« Válasz #4 Dátum: 2012. január 26. - 09:05:15 »
Hello!

Ticccelettel köszöntelek a GB-ben, örülök, hogy itt vagy!
Hát, ha az a készlet, és az a méretarány, amire gondolok, akkor melós kis túra lesz. ;D
...de megéri, látványos lesz ezzel a kamóval!

Várjuk a fejeményeket!

Üdv
Robi

Nem elérhető magyaralba

• Felhasználó
« Válasz #5 Dátum: 2012. január 26. - 18:20:54 »
Ma volt az alapozás de jaj a foto géppuska nem jó meg van mit tömíteni... szóval holnap csiszolás, egy kis utómunka és alapozás ujra....

Nem elérhető magyaralba

• Felhasználó
« Válasz #6 Dátum: 2012. január 27. - 14:57:11 »
Na szóval így nézünk most ki.... a fotogéppuska még nem végleges kell rajta alakot formálni és síkba csiszolni....

Nem elérhető vadrobert

• Felhasználó
« Válasz #7 Dátum: 2012. január 27. - 17:43:33 »
Hello!

Hát... Komám nagyon durván nyomod! Nem lesz kész Szolnokig. Hogyne...

Néhány dolgot szívesen ellopnék Tőled. Az ovális és kör alakú szerlőnyílásokat gyönyörűen bekarcoltad. Leírnád lépésről lépésre a metodikát?
A másik: a törzsfékek íves vonalát hogy karcoltad be?
Utolsó: mi volt a gubanc a fotógéppuskával?

Üdv
Robi

Nem elérhető magyaralba

• Felhasználó
« Válasz #8 Dátum: 2012. január 27. - 20:48:35 »
Hello!

Hát... Komám nagyon durván nyomod! Nem lesz kész Szolnokig. Hogyne...

Néhány dolgot szívesen ellopnék Tőled. Az ovális és kör alakú szerlőnyílásokat gyönyörűen bekarcoltad. Leírnád lépésről lépésre a metodikát?
A másik: a törzsfékek íves vonalát hogy karcoltad be?
Utolsó: mi volt a gubanc a fotógéppuskával?

Üdv
Robi

Kezdeném a végével... egyszerűen kicsi volt és lecsiszoltam mert az orr illeszkedése megkívánt némi sandpaper munkát.... így most új fotógéppuskát kellett fabrikálnom...
-törzsféklapot úgy karcoltam hogy egy sörös dobozt kettévágtam majd a fémre felrajzoltam a formát és éles szikével nagyjából kivágtam. Ezután tűreszelő és tolómérő segítségével véglegesítettem a formát majd ezt használtam karcoló sablonként a megfelelő helyre szorítva...
-karcolás: vettem egy Verlinden 1/72 karcoló sablon készletet, készítettem kétféle karcolótűt saját igényeknek és saját tervezéssel... majd egyszerűen az 1/72 rajzok segítségével nekiláttam a munkának... ha elba**tam valahol mert megszaladt a tű vagy nem jó helyre került egyszerűen pillanatragasztóval tömítettem csiszoltam és újra karcoltam... a lényeg hogy lágyan kell a tűt vezetni de azért határozottan! Nem szabad egyszerre nagyon mélyre menni mert akkor a tű elmegy a vonalzó mellől vagy a kör tojás lesz vagy valami hasonló.
Vonalzónak bármit lehet használni... én pántoló fém szalagját használom, íves felületeken Dymo Tape-t vagy 3M festőszalagot többszörösen egymásra ragasztva majd vonalzó mellett egyenesre várva.
Ha kész egy szárny vagy elem akkor csiszpapír.. 600/800/1000 és a végén spirál füzet lappal polírozok majd tiszta fehér vászon ronggyal polírozok... a port pedig nagyon finom mozdulatokkal eltávolítom a panel vonalakból....

Remélem kielégítő volt a válaszom... bármilyen további kérdésedre szívesen válaszolok privátban!

Üdv Polo

Nem elérhető Roland (Bf-109)

• Felhasználó
« Válasz #9 Dátum: 2012. január 27. - 21:30:24 »
Egyet értek nálam is sörös dobozból készültek a sablonok! ;)

Nem elérhető Teuton

• Felhasználó
  • végvári vitéz
« Válasz #10 Dátum: 2012. január 27. - 21:48:08 »
Nagyon jól néz ki!!! Lassan én is kedvet kapok hozzá tőletek! Anno nálunk is volt Battonyán a "Felszabadulási parkban" egy Mig-15-ös, egy T-34/85-ös egy ZIS-3-as és egy 45 mm-es páncéltörő ágyú. A MIG és a T-34 volt a sztár, gyereknapkor mindig harc volt ki üljön benne. A T-34 búvónyílásai sem voltak hála istennek behegesztve, és a MIG is nyitott kabintetővel állt, ezért mindig nagyon jókat játszottunk. Aztán a kilencvenes évek elején elvitték őket az ócskavasba.  :( Emlékszem a MIG nyáron mindig tele volt darázsfészekkel, de minket az sem érdekelt, egymást váltottuk az ülésben.
"Az alkoholmentes sör az első lépés a guminő felé"
"Nem a bugyi a legjobb dolog a világon, de közel áll hozzá"
" ...továbbá az a tény, hogy másolat van a pisztolyodra vésve, és az, hogy SIVATAGI SAS .050 van az enyémre vésve, sajnos további összehúzódásra készteti a díszes golyóállományodat!"

Nem elérhető vadrobert

• Felhasználó
« Válasz #11 Dátum: 2012. január 30. - 01:16:14 »
Hello!

Köszönöm az instrukciókat!

Üdv
Robi