Mert tiz zacsi mennyisége nem egy teherautónnyi, hogy piszkosul takarjam a gipszet. Bocs, de kérdés azért van, mert még nem csináltam, csak olvasgatom a módszert, aminek a részletezettsége után maradtak kérdések.:-((
Üdv:GG
Én nem jópofaságból írtam amit írtam, hanem azért írtam mert már vannak tapasztalásaim. Pár milliméter is elég a tökéletes takaráshoz, így 10 zacsival fél konyhaasztalnyit beterítesz.
Ezt a vignettát így készítettem:
http://www.makett.org/index.php/topic,4060.15.html Gyorsan összefoglalom a munkafolyamatot amit végeztem.
- Készítesz egy alapot. akár sarasat akár fehéret,
- sűrű tapétaragasztóval átkened a felületet,
- majd rászitálod a szódabikarbónát, addig amíg teljesen feltelíted a felületet,
- ha kell akkor egy erős szőrű ecsettel, vagy szobrászkéssel korrigálod a felületet.
- ezt addig ismétled amíg a kellő hatást eléred.
- darabos havat úgy érhetsz el, ha készítesz egy zacskóra tapétaragasztó szódabikarbóna keveréket. majd hagyod megkötni. Miután jól megkötött lerántod a zacskóról és egy edényben összemorzsolod. Ezeket a darabokat beleszórhatod tapétaragasztóba. vagy a friss hóba.
- ha latyakos havat szeretnél, akkor fényes lakkal kezeld a már megszáradt felületet, vagy eleve a friss anyagot.
De ahogy Balázs is írta, kísérletezzél előtte.