Szerző Téma: Kawasaki Ki-61-I Hien (Hasegawa 1/48)  (Megtekintve 981 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Zoltan

• Felhasználó
Re:Kawasaki Ki-61-I Hien (Hasegawa 1/48)
« Válasz #30 Dátum: 2012. február 07. - 22:16:36 »
Uh...ez nagyon komoly. Mi lenne ha nem csaptad volna össze ??? Van még egy nagy kérdésem. A szárny végén lévő navigációs fények. Van ahol csak egy apró kis lámpa van jelölve,mint az én makettemen is,és van ahol az egész egység átlátszó alkatrészre van cserélve. A mi esetünkben melyik a jó ? És hogyan lehetne átlátszó részre cserélni? Merthát a makettben nincs ilyen..

Szia Zoli!

Ahogy nézem ez ugyanaz a megoldás mint a Messernél.

Kivágod a helyzetfény helyét a szárnyon.
Ugyanarra a formára csiszolsz egy átlátszó öntőkeret darabot, mint amilyen a helyzetfény formája.
Az öntőkeret darabba fúrsz egy megfelelő méretű furatot és abba a megfelelő színű festéket - én kihegyezett fogpiszkálóval szoktam- benyomatod.
Ezt így ahogyan van felragasztod a helyére pillanat ragasztóval.
Érdemes hagyni neki időt a teljes kikeményedéshez, aztán hajrá, lehet a szárny formájához csiszolni.
Először mehet a tűreszelő, aztán lehet finomítani és a végén összepolírozni.

Van aki a becsiszolt, átlátszó helyzetfényt ezután debonderrel leszedi és festi alatta és utána ragasztja vissza.
48-ban szerintem elegendő a debonder nélküli verzió, mert a felület olyan kicsi, hogy nem igazán jön ki az alatta lévő festés, ráadásul a ragasztó a festékkel nem mindig túl jó barátok.

Igen,elméletben ismerem a megoldást,de még sosem volt merszem kipróbálni. Elsőre eléggé parás.. :-X lehet először meg kellene próbálni valami kukagyanus próbadarabon.
Sármány Zoltán

Nem elérhető Roland (Bf-109)

• Felhasználó
« Válasz #31 Dátum: 2012. február 07. - 22:21:41 »
Hidd el semmi extra nincs benne...nomeg aki 72-ben úgy építi a "hasasjenkivadászt" ahogyan, az ne mondja, hogy ez nem menne neki 48-ban!  :D

Próbáld ki egy kukagyanúsa masinán, maga a munka nem nagy kunszt, 2 dologra kell figyelni csak.
Az egyik, hogy ne fúrd túl a likat, a másik, hogy amikor beragasztod, akkor a furat - vagyis az égő - a szárnysíkkal azonos helyzetben legyen, nehogy csiszoláskor kikandikáljon az égő "vége".

Múlt alkalommal a G-10-hez és az F-4-hez nem volt több 40 perc a 2-2 helyzetfény készre "csinálása".

Elérhető Vadász

• Globális moderátor
  • Felhasználó
    • http://www.vadaszlakasberendezes.hu/.
« Válasz #32 Dátum: 2012. február 07. - 22:22:19 »
Zoltán!!!

Ne izélj már!

Vegyél elő egy roncsot.

Ne azt!!! A másikat!

És most próbáld ki.

Ha színes üveget akarsz csinálni, akkor öngyújtóház, vagy fogkefe nyele a megoldás.

Nem elérhető Roland (Bf-109)

• Felhasználó
« Válasz #33 Dátum: 2012. február 07. - 22:23:15 »
Zoltán!!!

Ne izélj már!

Vegyél elő egy roncsot.

Ne azt!!! A másikat!

És most próbáld ki.

:D :D

Nem elérhető Sokolka

• Figura
  • Felhasználó
« Válasz #34 Dátum: 2012. február 07. - 22:51:08 »
 :D :D :D

Köszönöm szépen Urak!

Zoltán!
Mindenesetre most megfogtál ezzel a helyzetfény dologgal.
Nekiálltam kopoltyút számolni a fényképeken amelyeken a szárvégek is láthatók. Arra jutottam saját kobak szerint, hogy a Hei-től a Hasegawa által mutatott bekötés lehet a helyes...még ha a hyperscale.com-on más is látható egyesektől  ::), én nem tanácsolnám, hogy kivágd a szárnyvéget. Azt a két-két pici burát kellene kicserélnünk átlátszóra, vagy megfesteni trükkösen  :-[

Viszont a jó hír, hogy maradt meg ép Ki-100 szárny a koraiak közül (sőt összeollóztak egy egész gépet) így annak a walkaround képei alapján elég jól belőhető a kívánt látvány.
Páli Miklós

Quod fuimus, estis; quod sumus eritis!

Nem elérhető Sokolka

• Figura
  • Felhasználó
« Válasz #35 Dátum: 2012. február 08. - 17:45:46 »
Nem hagyott nyugodni ez az otsu kabinos dolog sem, ezért kutakodtam kicsit a neten , és kb. két perc alatt a következő listába botlottam: http://modelingmadness.com/splfeat/kr/has48a.htm

Nem mondom, hogy nagyon meglepett, de azért kicsit mégis csalódott vagyok...

Így már értem, hogy miért írta Havril Tanár Úr, hogy milyen gyönyörű korai példányokat lehet építeni.
Sokkal szebbek az újabb Hasegawa settek, mint a régebbi Hei és Kai készleteik  :-[
Páli Miklós

Elérhető Medve9

• Felhasználó
  • Herr Dr. dipl. Ing. von Eisbär
« Válasz #36 Dátum: 2012. február 09. - 16:21:33 »
Szervusztok!

Most hirtelen csak ezt találtam, de szines az üveg.
Szeressük a medvéket !               Medve

Nem elérhető Sokolka

• Figura
  • Felhasználó
« Válasz #37 Dátum: 2012. február 09. - 19:16:18 »
Ez a gép a képen egy Ki-100-I OTSU?
Azt hiszem csak az első példányai a széria sorozatnak, meg a prototípus épült ilyen KI-61 II KAI vázra a motor súlya,
meg az elektronika miatt.
Később a teljesítményt növelték, így a korai OTSU-k már a megerősített sárkánnyal jöttek (meg a "panorámás" kabintetővel)

Szóval a kérdésem a következő:
"Búbos" helyzetfény burkolat = megerősített szárny (?)
Jó lenne valami kapaszkodó...vagy egy Hei roncs szárnyáról közeli fotó  :-[

Páli Miklós

Elérhető Medve9

• Felhasználó
  • Herr Dr. dipl. Ing. von Eisbär
« Válasz #38 Dátum: 2012. február 09. - 19:39:41 »
Ennyim van.

Egyébiránt a fenti Ki 100-as, az gerinces tudomásom szerint.
« Utoljára szerkesztve: 2012. február 09. - 19:42:35 írta Medve9 »
Szeressük a medvéket !               Medve

Nem elérhető Sokolka

• Figura
  • Felhasználó
« Válasz #39 Dátum: 2012. február 09. - 19:57:43 »
Köszönöm szépen  :) !

A gerinces nem OTSU és a fényképeken is csak az utolsó késői, megerősített sárkányú Hien. Ott is a búbocska.
Azt hiszem, akkor tényleg a megerősített szárnyak jellemzője ez a lemezelt/lefestett helyzetfény.

Szóval az enyémen marad, csak a búbocskákat cserélem a Kormos-féle  navigációs lámpa készítő sablonnal:

http://www.pktinyland.tk/

Vagy valahogy formát veszek az egész szárnyvégről, és "kiöntöm" valami átlátszó anyagból (eporapid/uverapid???)
Páli Miklós