Szerző Téma: KI-61 1/32 Hasegawa  (Megtekintve 4022 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető berakaroly

• Felhasználó
KI-61 1/32 Hasegawa
« Dátum: 2012. január 28. - 20:22:01 »
Mivel már két kolléga is bejelentkezett erre a gépre, gondoltam megnyitom a topikot, mert bár még egy darabig el leszek a TRIPLA projekttel, de biztos vagyok benne, hogy munkáik olyan szinten lesznek inspirálóak, hogy nem fogom tudni megállni, hogy előbb-utóbb hozzá ne fogjak :D Nagyon örülök, hogy végre ugyanazt a típust építjük...azt hiszem mindannyiunk számára nagyon hasznos lesz!
Nagyjából mindenem megvan a géphez, ami elérhető volt számomra, így vélhetően ez is a Hellcathez hasonló munkás projekt lesz...de a tripla rohanás után rám is fér majd egy kicsit elmélyültebb munka...
Azt a fém színű, zöld foltos festést tervezem, alapra helyezve, valamelyik pilótával...természetesen az Ultracast most is kimagaslik a mezőnyből, de van még néhány japán gép a tarsolyomban :D... A mellékelt gépek viszonylag jól felszerelve vannak meg, tehát ha valakit érdekel valamelyikkel kapcsolatban bármilyen infó, szívesen befotózom....és persze, ha belejövök, még az is lehet, hogy egy másikat is bevállalok a Hien után...

Nem elérhető Sokolka

• Figura
  • Felhasználó
Re:KI-61 1/32 Hasegawa
« Válasz #1 Dátum: 2012. január 28. - 20:30:00 »
 :D Ez igen!

Hajrá, hajrá!
Páli Miklós

Quod fuimus, estis; quod sumus eritis!

Nem elérhető Zoltan

• Felhasználó
« Válasz #2 Dátum: 2012. január 28. - 23:46:22 »
Bezzeg 32-ben csinált kipufogót a Quickboost... Örülök,hogy te is ezt a gépet választottad. Gondolom amíg én elkészülök a kabinnal te már a harmadik japán gépet is letudod  ;D
Én is rendeltem Ultracastrol egy 32-es japó pilótát (MDC),igaz gépem nincs hozzá,de nagyon megtetszett.
Sármány Zoltán

Elérhető Medve9

• Felhasználó
  • Herr Dr. dipl. Ing. von Eisbär
« Válasz #3 Dátum: 2012. január 29. - 01:17:35 »
Hu-húúúú Karcsi, most kitolok a grafikus véreddel! Így néz ki egy Zéró alulról!
Szeressük a medvéket !               Medve

Nem elérhető berakaroly

• Felhasználó
« Válasz #4 Dátum: 2012. január 29. - 09:25:19 »
Zoltan:
Valóban a japcsi 32-eseket valamiért szeretik a kiegészítő gyártók...nagyjából mindenhez van minden :D
Azért ezzel én sem fogok olyan gyorsan haladni :D

Medve9:
No igen, itt lesz mit festeni :D

Nem elérhető berakaroly

• Felhasználó
« Válasz #5 Dátum: 2012. január 29. - 16:04:04 »
Elkezdtem nézegetni ezt a gépet, mert a messzeres sárdagasztásból kicsit elegem van...
KÉRDÉS:
Skacok! Én az archív képek alapján úgy látom, hogy ezt a gépet bizony illik kicsit szegecselni...nem tudom a 48-asokon hogy van, de 32-esen azért elég hiányos...Ti hogy álltok ehhez a kérdéshez?...

Találtam és rendeltem is még néhány apróságot (fém futószárakat, QB futóakna fedelet és fém fegyverzetet...bár erre még csak fogadásban vagyok az ebayen...) szóval bonyolódni látszik a projekt :D

Rátaláltam az általam eddig leginkább inspiráló makettre is...szerintem brutálisan jól megcsinálta a kolléga :D

Nem elérhető Zoltan

• Felhasználó
« Válasz #6 Dátum: 2012. január 29. - 16:12:57 »
Egy kis kedvcsináló a tésztaszaggatáshoz..
Sármány Zoltán

Nem elérhető berakaroly

• Felhasználó
« Válasz #7 Dátum: 2012. január 29. - 16:23:38 »
Hát pont erről beszéltem :D Azt hiszem, ha jó gépet akarunk, akkor szegecselhetünk bakker, mert itt aztán nem kérdés, hogy látszanak-e a szegecsek...

Nem elérhető Tóth Gábor

• Felhasználó
« Válasz #8 Dátum: 2012. január 29. - 18:25:35 »
Bizony, látszanak. Ráadásul a foltokban felfújt zöld lepattogzása is kiemeli a szegecssorokat...
Még 48-ban is kell szerintem, 32-ben már kötelező! ;D
Durva a makett, amit belinkeltél...ki építette?

Nem elérhető berakaroly

• Felhasználó
« Válasz #9 Dátum: 2012. január 29. - 19:15:49 »
Nekem is nagyon tetszik ez a gép...emlékeim szerint az egyik Tamiya Model magazinban jelent meg a cikk róla. Ha építem majd igyekszem előkeresni, de így fejből nem tudom ki az alkotó...nem látom pontosan, de mintha ő megspórolta volna a szegecselést.
Én azt gondolom, hogy bár nem csak ezen múlik egy makett minősége, de ezek a szegecsek vizuálisan annyira erős motívumok, hogy elméletileg nem lenne lespórolható sem 32-ben, sem 48-ban...az egész repülő karakterét befolyásolja.

Elérhető Medve9

• Felhasználó
  • Herr Dr. dipl. Ing. von Eisbär
« Válasz #10 Dátum: 2012. január 29. - 22:21:46 »
Szerintem ennél is több. Eza a vizuális élmény a meghatározó, amikor arhív fotókat nézek a Hien -ről.
Szeressük a medvéket !               Medve

Nem elérhető berakaroly

• Felhasználó
« Válasz #11 Dátum: 2012. január 30. - 11:20:27 »
Kétség kívül a leppukkantság itt alapjellemző...no de legalább lesz mit csinálni :D

Nem elérhető berakaroly

• Felhasználó
« Válasz #12 Dátum: 2012. január 30. - 11:45:34 »
Közben megkerestem az inspirációs makettet... Peter Olsen készítette és a Tamiya Model magazine 82-es számában található a cikk...annyira sajnos nem részletes, de parádés, azt hiszem elég sok irodalmazástól megkímél majd...

Elérhető Kferro

• Felhasználó
« Válasz #13 Dátum: 2012. január 30. - 12:02:50 »
De gyönyörű a Tamiya Model-es Hien!  :o
Vajon hajlakkos technikával csinálta azt a szép kopást a motorburkolaton és a légcsavaron?
Ahogy így beszélgettek erről a gépről, nagyon meghoztátok hozzá a kedvemet. Valakinek nincs elfekvőben valamelyik fiók mélyén, netalán kidobásra szánt makettje? :D

Nem elérhető berakaroly

• Felhasználó
« Válasz #14 Dátum: 2012. január 30. - 14:00:18 »
Átolvastam a cikket és igen tanulságos volt...
Mielőtt mesélnék a részletekről először inkább az általános benyomásaimról néhány szóban. Nagy kedvvel és nem kis csodálattal forgatom ezeket a külföldi újságokat, amikben meg kell mondjam az ízlésemnek igen csak megfelelő maketteket mutatnak be... Ami feltűnő számomra az a munkákban fellelhető arányosság az összkép tekintetében. Ez alatt azt értem, hogy ugyanannyi, vagy még több gondot fordítanak a gépek festésére, mint az építésre. Ez számomra teljesen érthető és elfogadható, hiszen a makett végső megjelenését a festés és az alkalmazott filterezési technikák sokkal inkább meghatározzák mint az építés egyes részletei. Ha ránézünk egy gépre leginkább ezt látjuk, ez az ami a vizuális élményt adja... E mellett természetesen, kinek mennyire fontos, jöhetnek az apró részletek, akár a teljes történelmi hűség jegyében. Ezek a nyugati publikációkban mintha lényegesen kisebb hangsúlyt kapnának, mint nálunk, mégis a makettek összmegjelenésével kenterbe vernek minket, egyszerűen azért, mert sokkal több energiát fordítanak a végső "életszag" kialakítására...
Ez jellemző erre a Hienre is.
A szerző simán dobozból építette, csak néhány apró feljavítást csinált a gyári pilótafülkén. Nem foglalkozott sem a kipufogókkal, sem a kerékaknával... Dolgozott viszont a filterrel szorgalmasan, az alábbiak szerint...
A koszolást olaj és enamel filterekkel csinálta és a hagyományos technikán túl szivaccsal is pacsmagolta a gépet. A kipufogó füstöt úgy bolondította meg (és ez egy nagyon jó ötlet), hogy miután enamellel megfújta egy hígítós durva ecsettel kicsit megtunkolta a szárnytőben az esőnyomoknak megfelelően. A lepattogzások úgy készültek, hogy a fém aláfújást lakkal védte. Ráfújta a feketét, majd az éppen tapintásszáraz festéket maszkoló szalagból gyúrt apró labdával visszaszedte...no ez az amit én is feltétlenül kipróbálok!!!!
Remélem másnak is adtam ötletet :D