Szerző Téma: KI-61 1/32 Hasegawa  (Megtekintve 4022 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető berakaroly

• Felhasználó
Re:KI-61 1/32 Hasegawa
« Válasz #75 Dátum: 2012. február 16. - 12:27:26 »
Hoppá! Mit találtam :D...viszont így már nem is akarom kinyitni, mert nem lesz különlegesség...

Nem elérhető berakaroly

• Felhasználó
« Válasz #76 Dátum: 2012. február 16. - 12:53:35 »
Hmmm...és még kapható is:

http://store.spruebrothers.com/132-wolfpack-ki61-i-hien-ha-40-engine-set-has-kit-d32005-p17545.aspx

Így már nem is érdekes annyira...azt hittem, ha megépítem, csak nekem lesz nyitott motorteres Hienem 32-ben (48-ban az Aires csinálja)...tévedtem >:(

Nem elérhető ssanyi

• Felhasználó
« Válasz #77 Dátum: 2012. február 16. - 16:18:32 »
Üdv!

Szerintem ha megcsinálod ilyen Hien akkor sem lesz másik elnézve az eddigi munkáid minőségét (makett és grafika is).
Egy nagy "komikust" idézve (nem szószerint) "csináljuk meg, merjünk 1:32-esek lenni" (te a makettolást mi a gép előtt hátradőlve a szurkolást)!

Tisztelettel:Sanyi
Sisák Sándor

Nem elérhető berakaroly

• Felhasználó
« Válasz #78 Dátum: 2012. február 16. - 22:48:24 »
Köszönöm, jól esik a biztatásod, de az az igazság, hogy készen kapható motorral elég sok gépem fel van már szerelve és majd inkább azokat nyitogatom :D...ez a Hien kuriózumként került volna sorra, de így már valahogy elment a kedvem tőle. Arról nem is beszélve, hogy a szkreccseléshez nagyon pontos dokumentáció kellene...

Viszont hosszú távon teljesen mégsem halott az ötlet, mert ahogy nézegettem a kiegészítőimet, nagyon úgy fest, hogy akár két gépre is elegendő cuccot vásároltam össze (véletlenül két kabint vettem és a Big Ed is nagyon sok mindent lefed), ezért elképzelhető, hogy veszek majd még egy makettet (ha élvezni fogom az építést) és ahhoz megveszem a Wolfpack motort is...akkor az nyugodtan lehet majd totál bontott. Végül is annyira különböző festései vannak ennek a gépnek, hogy egészen más karakterűek az eltérő kamók miatt...

Nem elérhető berakaroly

• Felhasználó
« Válasz #79 Dátum: 2012. február 22. - 10:53:37 »
Nézegetvén a Hieneket ráakadtam, hogy a Zokei Mura tavaly év végén kihozta a 32-es Skyraiderét... A makett 300 USD, a kiegészítők további 150 USD-ért... még jó, hogy kapni lehet :D...ez már a rablás kategória :D
A trumpi meg a hó végével hozza a B-2-es Stukát 32-ben..kíváncsi vagyok, hogyan sikerült megoldaniuk a feladatot a fiúknak...

Nem elérhető Zoltan

• Felhasználó
« Válasz #80 Dátum: 2012. február 22. - 12:58:27 »
Nézegetvén a Hieneket ráakadtam, hogy a Zokei Mura tavaly év végén kihozta a 32-es Skyraiderét... A makett 300 USD, a kiegészítők további 150 USD-ért... még jó, hogy kapni lehet :D...ez már a rablás kategória :D
A trumpi meg a hó végével hozza a B-2-es Stukát 32-ben..kíváncsi vagyok, hogyan sikerült megoldaniuk a feladatot a fiúknak...

300 dolcsi ??????  Még sosem hallottam erről a gyártóról,most már tudom miért nem  :D
Sármány Zoltán

Nem elérhető ssanyi

• Felhasználó
« Válasz #81 Dátum: 2012. február 22. - 13:18:23 »
Üdv!

Karesz, meg ne haragudj a kérdésért de van egy üres ipari csarnokod?Atyavilág hova tudod rakni ezt a sok remek makettet (nyelvtörő neköm)?
 ;D :P
Sisák Sándor

Nem elérhető berakaroly

• Felhasználó
« Válasz #82 Dátum: 2012. február 22. - 13:54:51 »
Van egy műtermem, amit teleraktam szekrénnyel, úgyhogy egyenlőre férnek...meg hát a fiam elkezdte pusztítani a sor végét, ezért folyamatos az üresedés :D

Nem elérhető berakaroly

• Felhasználó
« Válasz #83 Dátum: 2012. február 22. - 14:04:10 »
A Zokei Mura a neten fellelhető...van japcsi gépük is!!!!
Nekem a TA-152-esük meg van és összeépítési cikket is olvastam róla...gondolom a Skyraider is hasonló kategória lehet. Szép makett, helyenként illeszkedési problémákkal, használhatatlan matricákkal, gondos tálalásban. Szóval bár árában felülmúlja, mégis szerintem elmarad a Tamiya hasonló kategóriájú kitjeitől... Ami kétség kívül figyelemre méltó (és egyben zavaró) náluk, hogy különös gondot fordítanak a belső tér és a vázszerkezet kialakítására, ami valljuk be verébre ágyúval kategória, kivéve, ha az ember nem akar egy totál lenyúzott gépet építeni... Összességében nekem az a véleményem, hogy vitán felül egy magas kategória, de erősen túlárazott...

Elérhető Medve9

• Felhasználó
  • Herr Dr. dipl. Ing. von Eisbär
« Válasz #84 Dátum: 2012. február 22. - 14:25:29 »
Nagyon szép, amit a Zoike Mura-ról írsz. Mondhatni indokolatlanul szép. Igen jó üzletember lehetsz Karesz. Én sajnos nem mondhatom el ezt magamról. A Zoike Mura izléses dobozaiban az 1960-as évek technikájára emlékeztető Toy Story lapul, a vicckategórián túli árért. Alak és illeszkedésihibás makett, egy csomó - többnyire elnagyolt - fölösleges "alkatrész" és egy kritikán aluli matrica társaságában. Egy szó, mint száz, én ezt ijesztőnek találom.
Szeressük a medvéket !               Medve

Nem elérhető berakaroly

• Felhasználó
« Válasz #85 Dátum: 2012. február 22. - 14:38:35 »
A saját tapasztalataim mondhatni felszínesek. Jóformán csak belepillantottam a dobozba. Az információk igazából az általam olvasott újságcikkekből és a kész makettekről készült fotók mustrájából származnak...amik elég attraktívak voltak. Mondjuk a modellépítőt Chris Wauchop-nak hívták...és ugye ez nem mellékes szempont. A matrica ív viszont tényleg használhatatlan, vastag, raszteres...

Elérhető Medve9

• Felhasználó
« Válasz #86 Dátum: 2012. február 22. - 15:08:22 »
Volt alkalmam kézbe venni az általad említett Ta-152-est, és most átnéztem jól a nürnbergi hepajról a részletes fotókat az interneten. Az UHU-val nemrég foglalkoztam, és hát eléggé fejben van még mindíg ahhoz, hogy kellőképpen ijesztőnek tűnjön tőle ez a Zoike Mura UHU. Azért a kisebb vagyonért, amit elkérnek érte, én nem gyermekjátékot, hanem egy szép kidolgozású, szép öntésű, halál precíz makettet várnék, a ma elérhető legpontosabb mérnöki munkával, kifogástalan illeszkedéssel, amúgy Dragonosan 3 in 1 módra tipusalváltozatokkal a dobozban, legkevesebb festett fotómaratással és vagy 10 festési lehetőséggel, csúcstechnológiás matricákkal.
Ezzel szemben, még a müncheni kiállításra sem tudtak összepakolni egyetlen UHU-t sem, amin ne lehetne észre venni a több milliméteres illeszkedési problémákat, egy módfelett ritka, háború végi, beépített póttartályos f.mű gondolát adnak (még csak nem is cserélhető, hanem faragni kellene miatta) annak ellenére, hogy legkevesebb 3 féle gondolával repült, a szárnyakról és a törzsről lefelejtették a meleglevegő kiömlőnyílásait, (amit még a Tamiya sem hagyott le a 1:48-as makettjéről) pedig a szárnyba és a törzsbe adják a vezetékeket, amik vakon érnek véget a felületről hiányzó kiömlőnyílások közelében, és jónéhány durva alakhiba is látszik a fotókon. Egyetlen pozitívumként említhető, hogy a fegyvergondola alakja, a világon először helyes. Ezt eddig mindíg, mindenki eltolta.

Nem elérhető berakaroly

• Felhasználó
« Válasz #87 Dátum: 2012. február 22. - 15:42:32 »
Én hiszek neked...és nem is szándékozom több ZM makettet venni...a TA 152 anno egyszerűen izgatta a fantáziámat. 32-ben a PCM-en kívül (amit még a pályafutásom elején összeépítettem) tudtommal nincs más a piacon, így nem bánom, hogy megvettem, de hogy mikor kerül sorra, azt nem tudom...

Elérhető Medve9

• Felhasználó
« Válasz #88 Dátum: 2012. február 22. - 15:45:56 »
Hát,... a Ta-152-es tipust is talány lengi körül. Legalábbis a H-0/H-1 viszonylatban. Jócskán ellentmondó az irodalom.

Elérhető Vadász

• Globális moderátor
  • Felhasználó
    • http://www.vadaszlakasberendezes.hu/.
« Válasz #89 Dátum: 2012. március 05. - 21:34:50 »