Szerző Téma: Nakajima KI-43 I 1/48 Hasegawa (Elkészült)  (Megtekintve 1124 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Lucky13

• Felhasználó
Nakajima KI-43 I 1/48 Hasegawa (Elkészült)
« Dátum: 2012. február 14. - 15:32:35 »
Üdvözlök mindenkit!

Nagyon megörültem amikor megláttam, hogy van egy japán témával foglalkozó GB, ezért gondoltam megosztok pár képet most készülő makettemről. Igazság szerint a gép már majdnem kész ezért nem lehet igazi résztvevője a GB- nek, de azért van még munka vele.

Maga a makett egyébként dobozból építve is nagyon szép, én felhasználtam hozzá egy Part rézmaratást, amely jobbára a pilótafülkéhez tartalmaz alkatrészeket, de lecserélhetjük az egyébként igencsak vastag futómű- burkolólemezeket is. Ezen kívül megcsináltam a szegecselést is, most próbálkoztam először ilyesmivel.
A matricákról nem tudok nyilatkozni, egyedül a farokrész ék alakú jelzéseit használom fel belőlük.

Ahol jelenleg tartok: a festés nagyjából elkészült, ma kapott egy fényes lakkréteget úgyhogy következhet a koszolás. Mindennemű kritikát szívesen fogadok!
« Utoljára szerkesztve: 2012. február 20. - 22:58:27 írta Lucky13 »
"Csak a Puffyn ad neked erőt, és mindent lebíró akaratot"

Üdv!
Gábor.

(Munkaasztalon: Fujimi 1/48 BF-109 G6)

Nem elérhető Sokolka

• Figura
  • Felhasználó
Re:Nakajima KI-43 I 1/48 Hasegawa
« Válasz #1 Dátum: 2012. február 14. - 16:10:03 »
Nagyon szép lesz  :)!

A kopásokon viszont szerintem alakítani kell még, mert most túl "steril"...tűecsettel/retus ecsettel milliónyi apró kopást és karcot kellene felvinni a nagyobb foltok köré, panelek peremére stb. Igazán megérdemelné a masina  :)
Páli Miklós

Quod fuimus, estis; quod sumus eritis!

Nem elérhető Michalkó

• Felhasználó
« Válasz #2 Dátum: 2012. február 14. - 16:13:07 »
Nagyon szimpatikus munkát végeztél eddig! :o Gratulálok! Tetszik a szegecselés és a koptatás kivitelezése is. ;D

Mivel nem értek hozzá ezért kérdezem ::):

A festéshez használtál eredeti képeket is?? Csak a logikai helyezkedésük miatt kérdezem, hogy ha már a törzsről ennyire lekopott, akkor a szárnyakon miért nem kopott legalább egy kicsit? Főleg a szerelő panelek körül. És a törzsről miért nem koptak le a fehér sávok is a zöld festékkel együtt?? És ha már a zöld ennyire kifakult, akkor a piros körök miért nem fakultak vele együtt?? Lehet hogy a fehér és a piros jobb minőségübb festék volt a japóknál??

És egy kicsit kutakodva: tényleg nem koptak le a fehér sávok ;D:

« Utoljára szerkesztve: 2012. február 14. - 16:54:53 írta Michalkó »

Nem elérhető Lucky13

• Felhasználó
« Válasz #3 Dátum: 2012. február 14. - 17:23:32 »
Köszönöm az észrevételeket!

A kopások tekintetében ez még csak egy alapállapot, most üzenek majd hadat a nullás ecsetemmel a még érintetlen részeknek!

Egyébként pontosan ezek alapján a képek alapján dolgozom én is. Mindenképpen érdekes alany ez a gép. Szerintem a jelzéseket utólag festhették fel, vagy csak javították őket. Hallottam olyan infot is, hogy a japánok nagy gondot fordítottak a Hinomaruk állapotára mint császári jelképekre. Nem volt elfogadott a viharvert felségjelzés a gépeken. Sok olyan képet látni ahol a lepusztult gépen egész jó állapotúak a jelzések.

Sajnos a szárnyak állapota nem látszik a képeken, ezért ott visszafogottabban próbálok majd koptatni.
« Utoljára szerkesztve: 2012. február 14. - 18:11:07 írta Lucky13 »

Üdv!
Gábor.

Nem elérhető Kató

• Felhasználó
« Válasz #4 Dátum: 2012. február 14. - 20:11:01 »
Eddig nagyon tetszik !   :o

Kicsit turkáltam a Ki-43-as képeim közt , azért az ilyen szinten kopott gépeken a szárny felső része is kapott néha rendesen . Itt van két kép , tudom , hogy ezek nem az általad épített gépet ábrázolják , és az egyik már nem épp repképes példány , de hátha segítenek valamit ...   ::)

Nem elérhető tekee

• Felhasználó
« Válasz #5 Dátum: 2012. február 14. - 21:09:18 »
Nagyon szép lesz, csak így tovább!
Ráadásul még hiteles is, hiszen becsuktad a féklapokat. Ezt a Hasegawa gyárilag nyitottra készítette, holott még mindig nem láttam egy fotót se, ahol parkoló Hayabusa-n így lenne. Sok munkával járt?

Nem elérhető Lucky13

• Felhasználó
« Válasz #6 Dátum: 2012. február 14. - 23:58:56 »
Kató, köszönöm a képeket, nagyon jól néznek ki, különösen az első tetszik. Ezt is meg lehetne valósítani egyszer, amúgy is tervezek egy KI-43 II- est is építeni valamikor. Ezen a gépen már nem valószínű, hogy ennyire meg tudom koptatni a szárnyakat, de majd próbálkozom valami elfogadhatót összehozni.

Tekee: a féklapok becsukása nem volt annyira gáz, én kimartam a szárnyból a befogadó részt és elvékonyítottam a féklapokat teljesen.

Ma haladtam a gépezettel egy kicsit. Kapott egy olajos befuttatást, ami sajnos a szegecsekben nem maradt meg úgy ahogy szerettem volna, de így is jó lesz. Ezen kívül post shadinggel próbáltam néhány panelt jobban elkülöníteni a többitől. Holnap a kopásokkal fogok valamit kezdeni.

Üdv!
Gábor.

Nem elérhető Zoltan

• Felhasználó
« Válasz #7 Dátum: 2012. február 15. - 12:24:02 »
Egyre szebb ! 
Sármány Zoltán

Nem elérhető Kormos Peter

• Globális moderátor
  • Felhasználó
  • Repülő
« Válasz #8 Dátum: 2012. február 15. - 12:55:11 »
Én is gratulálok, nagyon szépen alakul.
A kopások nekem nem tetszettek, de ahogy olvasom, ezen még dolgozni fogsz. Nagyon szorírok hogy minden rendben alakuljon!

kp

Büszke tagja a Lányos Apukák Klubjának.

Nem elérhető Tóth Gábor

• Felhasználó
« Válasz #9 Dátum: 2012. február 15. - 13:17:49 »
Szia Lucky13!

Örülök, hogy áthoztad a gépet ide is!
Nagyon tetszik eddig, kíváncsi vagyok a koptatásokkal kapcsolatos végkifejletre!
Az Aotake milyen festékből származik?

Nem elérhető Lucky13

• Felhasználó
« Válasz #10 Dátum: 2012. február 15. - 17:27:09 »
Köszönöm!

Az Aotake alclad alumíniumra fújt clear blue és clear green 60- 40%- os keveréke.

Időközben folytattam a kopásokat. Jelenleg így áll. Még mindig nagy egy kicsit a kontraszt a törzs nagy foltjai és a kisebb kopásnyomok között, de szerintem nagyjából így marad.
Szerintetek a személyzet által gyakran összejárkált felületeket érdemes átködölni valamiyen "kosz" színnel?
« Utoljára szerkesztve: 2012. február 19. - 23:00:41 írta Lucky13 »

Üdv!
Gábor.

Nem elérhető Zoltan

• Felhasználó
« Válasz #11 Dátum: 2012. február 15. - 17:37:51 »
Húú,ez nagyon jó lessz !!!
Sármány Zoltán

Nem elérhető Marci7

• Felhasználó
« Válasz #12 Dátum: 2012. február 15. - 17:43:50 »
Ez baromi jól néz ki, nagy gratula! :o :)
Üdv, Gergely Marcell (Marci7)

Munkaasztalon:
-Messerschmitt Bf 109E-4/7 Trop, Tamiya 1:48
-F6F-5 Hellcat, Academy 1:72

Nem elérhető Sokolka

• Figura
  • Felhasználó
« Válasz #13 Dátum: 2012. február 15. - 19:22:39 »
Profi  :) !

A korábban gyártott "tükröződésgátló" szívósabb anyag volt, mint a zöld. Ahol nagyon megkaristolták, ott szürkésre színeződött
(a kabintető mögött a hosszanti panelek éles kipattogzódásánál érdemes lenne pár helyen pici szürke karcokat/layer foltocskákat festeni köré egy-két színnel. Ugyan így a légcsavar mögött igen finoman...illetve a motor konzolainál a hőt átvezette a lemezekre, amitől szintén kicsit világosabb lett a legtöbb masinán ott a borítás a fotók szerint)
Páli Miklós

Quod fuimus, estis; quod sumus eritis!

Nem elérhető berakaroly

• Felhasználó
« Válasz #14 Dátum: 2012. február 15. - 20:30:29 »
Nagyon kafa, de szerintem a kopásokat még ne tekintsd késznek! Az apraja nagyon jó, de a nagy foltok kerekded kontúrja szerintem nagyon mesterkélten hat (mintha folyékony maszkolóval lett volna felfestve)... Pillanatok alatt helyretenné a dolgot, ha a nagy foltok széli vonalvezetését még helyenként megtörnéd apróval, karcokkal...ahogyan a lepattogzás során szabálytalan módon, formákban válik le a festék... Az az igazság, hogy még nem jutottam odaáig, hogy a japán gépek kopásait tanulmányozzam, úgyhogy a fentieket általános érvényűnek tekintem, de szerintem a japcsiknál sem tévedek nagyot...