Az legyen az első, hogy mit is akarsz csinálni, mekkora méretben? Mindegyik fajta anyaggal rétegesen érdemes dolgozni. Természetesen rátapad a következő réteg hőre keményedőből is. Miketól tanultam, hogy nem kell sütőbe tenni, hanem hőlégfúvóval is ki lehet keményíteni. Szabó Gábor barátommal a lámpakamrákra esküszünk. Egy fadobozt kibélelsz alufóliával és 60-as izzót kötsz bele úgy, hogy le lehessen zárni a dobozt. A bent képződő hő gyorsan kikeményíti a kétkomponensűeket, a hőre keményedőkkel még nem próbáltuk. Azoknak kb. 120-130 Celsius kell.
Tehát a lényeg a többlépcsős építés. Formázáskor nedvesítsük a szerszámokat, van aki vazelint használ, én vizet szoktam. Faragni nem nagyon szoktam, legfeljebb a legelején, amikor a vázon kialakul az alapforma, ezért is ódzkodnék a faragás kifejezéstől. Miután a fő formák kialakultak és felkerülnek a ruha rétegek, akkor már többnyire csak csiszolások formájában zajlik utómunka. Persze azért az éles hobbi kések is elől vannak. De hagyományos értelemben vett faragásról csak kevés fázisnál beszélhetünk.