Szerző Téma: Segítség ha kezded  (Megtekintve 5658 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

jef69

• Vendég
Re: Segítség ha kezded
« Válasz #30 Dátum: 2009. november 19. - 00:31:39 »
Hozzászólnék párat,
- a FIMO nagyon jó, a kétkomponensből álló epoxy és ebyéb putty-hoz képest csak hőre keményedik akár a sculpey-k, viszont nem lesz kőkemény, nehezen csiszolható.Ha a figurádat, bust-ot nem akarod vagy csak kicsit utándolgozni a formázást követően, a legjobb választás. Csak érdekesség képpen Romain a korai figuráit Fimo-ból mintázta (manapság inkább wax-ot használ). Formázás közben a Fimo-t white spirittel vagy sima terpentinnel+ecset "smootholhatod"(elnézést nem jut más eszembe)+ mintázó. Érdemes kipróbálni, szóval ne dobd el...
- Fekete alapozás a legjobb ha a sötét tónusokat kedveled ( alá Ruina féle) a fehér és szürke alap véleményem szerint nagyon "átüt". Ugyanaz érvényes itt is mint a klasszikus festészeti stílusoknál, az alapozás színe nagyban befolyásolja "beleszól" a végeredménybe és mások a reflexiók is. Nekem bejött, egy próbát mindenképpen megér, igaz "kicsit" több réteget kell felvinni a sötét alap miatt.

Üdv

Nem elérhető bigboy

• Felhasználó
« Válasz #31 Dátum: 2009. december 15. - 17:38:30 »
Üdv nem vagyok figura festő ,csak annyit foglalkoztam a témával ami az adott harcjármű repcsi mellé kapott figura ,vagy diorámáimon láthatók festéséhez feltétlen szükséges volt.1 éve viszont elkezdtem egy 1:24 diót ,amihez úgy gondoltam szükséges volna figura festést gyakorolni.Íme néhány ezek közül :1:9 től 54m ig.

Üdv bigboy
bigboy

Nem elérhető Black Army

• Adminisztrátor
  • Felhasználó
  • Schuller Balázs
    • http://www.schuller-figures.moonfruit.com
« Válasz #32 Dátum: 2009. december 15. - 20:52:05 »
Na így már rögtön munkákat is lehet társítani az archoz. Sajnos a makettinfón nem tudni ki az, aki épp beír, most már tudom, hogy Te készítetted ezeket.  ;)

Szerintem nagyszerű gyakorlás volt. Elkészülési sorrendben tetted fel őket? A bibliai jelenet már egészen jó. Szerintem jó irányba haladsz vele, de úgy is a gyakorlás a legjobb eszköz.

Emlékszem is, hogy anno érdeklődtél 75mm-es figurákról. Sikerült végül még valamit találni, vagy az ajánlottakból beszerezni?
Üdv: Schuller Balázs
http://www.blackarmymodells.com

Nem elérhető bigboy

• Felhasználó
« Válasz #33 Dátum: 2009. december 15. - 21:27:38 »
Üdv nos nem.Mert nincs.Tamiya Fujimi 1:24 Rally szerelőiből alakítom át őket.a Legend-től bírtam beszerezni német vadászpilóta ,repülőgép szerelő készletét,ezek az utóbbiak,csak minimális módosítást igényelnek.Míg a Fujimiből csak a karok lábak meg 1 felső test használható a fejek meg a többi kukában végzi.Kell még 3-4 db repülőgép szerelő.Meg legalább 1 őr személyzet is.Kronológiai sorrend :francia vértes ,Rommel,golgota.vámpír.az utolsó a vámpír nos azt összecsaptam csak hogy túl legyek rajta,tudtam ha nem csinálom meg ott végzi a szekrény mélyén .van még 2 db 1:16 Miniart figura.azokat is gyakorlásként fogom felhasználni.
Üdv bigboy
bigboy

Nem elérhető Marci7

• Felhasználó
« Válasz #34 Dátum: 2010. május 28. - 16:36:44 »
Első kérdés :closedeyes: Ha rendelek meg rohadt drága :D
Pl. ez is jó lenne egynek, ha nem is az elsőnek.
[attachment=0:3cz81hl9]WWII_soldier_2002.jpg[/attachment:3cz81hl9] :unsure:
Üdv, Gergely Marcell (Marci7)

Munkaasztalon:
-Messerschmitt Bf 109E-4/7 Trop, Tamiya 1:48
-F6F-5 Hellcat, Academy 1:72

Nem elérhető vlevi

• Felhasználó
« Válasz #35 Dátum: 2010. május 28. - 17:40:03 »
Ha csak kisebb részt kell tömíteni, vagy ráérsz vékonyabb rétegekben felkenni, akkor a Revell Plasto tömítőpaszta is nagyon jó. Az pedig kis szerencsével kapható a Müllerben.
Hirtelen vastag réteget azért nem érdemes, mert nehezen szárad meg az alja.

Nem elérhető Black Army

• Adminisztrátor
  • Felhasználó
  • Schuller Balázs
« Válasz #36 Dátum: 2010. május 28. - 19:33:58 »
Idézetet írta: "Marci7"
Első kérdés :closedeyes: Ha rendelek meg rohadt drága :D
Pl. ez is jó lenne egynek, ha nem is az elsőnek.

Ha nagyon nem akarsz rendelni – bár szerintem nincs más út –, akkor menj el valamelyik nagyáruházba és vegyél kétkomponensű csőtömítő anyagot. A Henkel kínálatában is van, minden Tesco és Interspar tart belőle azon a polcon, ahol a ragasztók vannak. Nézd végig ezt a polcot és keress átlátszó csomagolás mögött egy olyan sötét rudat (keményebb gyurma állagú), amiben egy világosabb rúd van. Tehát a sötét színű anyag burokként veszi körbe a világosat. Ha ezt megveszed, akkor előbb készítened kell egy vázat. Ehhez használj gémkapcsot, vagy rézdrótot.
Nagyíts kedved szerint egy ilyen vázlatot és alakítsd hozzá a drótot:

Már magának a váznak a rögzítéséhez is használhatod a gyurmát, de csak keveset gyúrj össze mindig, mert ezeket az anyagokat nem hosszabb szobrászkodáshoz gyártják.
Ha kész a vázad akkor rögzítsd egy kézbevehető fadarabhoz. Ezután kezd el dolgozni, apránként vidd fel a rétegeket. Fontos, képről dolgozz, gyakran korrigálj. Mutasd be itt hogyan haladsz és segítünk. Néhány hasznos infó még itt:
http://http://www.makett.org/viewtopic.php?f=58&t=49

Nem elérhető Marci7

• Felhasználó
« Válasz #37 Dátum: 2010. május 28. - 20:14:23 »
Köszi szépen a sok fontos információt és jó képeket. Minél hamarabb szerzek ilyen anyagot, esetleg pár szerszámot (egyik makettező/volt makettező - szerintem kicsit szünetelteti:)- ismerősöm unokatestvére abbahagyta a remek hobbinkat :( és neki vannak makettezős holmijai. Hátha vannak ilyesmi eszközei is:) Szerinted jó lesz az a cigizős katona, kb. 10-15cm magassággal? Akkor majd lesznek képek! Még1szer köszönöm!

Munkaasztalon:

Nem elérhető vlevi

• Felhasználó
« Válasz #38 Dátum: 2010. május 28. - 23:08:13 »
Esetleg terrakotta gyurma? Művészellátókban szerintem beszerezhető, levegő hatására köt meg. Viszont gondolom baromi nehéz, tehát masszív váz kell hozzá.

Nem elérhető Hickory

• Globális moderátor
  • Felhasználó
  • Bádogfejű rakétaember
    • Hickory Model Studio
« Válasz #39 Dátum: 2010. május 29. - 08:36:03 »
Sziasztok!

A nyáron szerencsére egészen sok szabadidőm lesz,régi tervem,hogy elkezdem a figurázást,már ami a faragásos-mintázós részét illeti.
Még főiskolán tanultam szobrászatot,meg műveltem is egy darabig,de ilyen kicsiben még soha.
Az anyagokkal kapcsolatban lenne kérdésem.
Említettétek a kisüthető anyagokat és a kétkomponensű társaikat.
A figura (legyen egy teljes alakos 54mm-es) melyik részeit,mely munkafázisokat érdemes a süthetőből,pl FIMO csinálni,és melyek azok,amelyekre mondjuk a green stuff és a Milliput a megfelelő?

A választ köszönöm.
Havril István

Nem elérhető Black Army

• Adminisztrátor
  • Felhasználó
  • Schuller Balázs
« Válasz #40 Dátum: 2010. május 29. - 08:52:45 »
Idézetet írta: "Hickory"
Sziasztok!

A nyáron szerencsére egészen sok szabadidőm lesz,régi tervem,hogy elkezdem a figurázást,már ami a faragásos-mintázós részét illeti.
Még főiskolán tanultam szobrászatot,meg műveltem is egy darabig,de ilyen kicsiben még soha.
Az anyagokkal kapcsolatban lenne kérdésem.
Említettétek a kisüthető anyagokat és a kétkomponensű társaikat.
A figura (legyen egy teljes alakos 54mm-es) melyik részeit,mely munkafázisokat érdemes a süthetőből,pl FIMO csinálni,és melyek azok,amelyekre mondjuk a green stuff és a Milliput a megfelelő?

A választ köszönöm.

Szia!

Bocs, hogy mindig magam idézem, de pont e kérdések megválaszolására írtam tavaly ezt a tutorialt:
http://http://www.makett.org/viewtopic.php?f=58&t=49
A 2009. 09. 13-ai anyagismertető írásomat ajánlom.
54 mm-es figurához inkább csak a Milliputot ajánlom, míg a törékenyebb bonyolultabb részeihez a Milliput és a Green Stuff tetszőleges keverékét. Ekkora méretben nem fogy majd sok formázó, tehát nem is érdemes más anyaghoz nyúlni.

Köszi szépen a sok fontos információt és jó képeket. Minél hamarabb szerzek ilyen anyagot, esetleg pár szerszámot (egyik makettező/volt makettező - szerintem kicsit szünetelteti:)- ismerősöm unokatestvére abbahagyta a remek hobbinkat :( és neki vannak makettezős holmijai. Hátha vannak ilyesmi eszközei is:) Szerinted jó lesz az a cigizős katona, kb. 10-15cm magassággal? Akkor majd lesznek képek! Még1szer köszönöm!

Marci, a 10-15 cm gyakorlásnak jó méret, de legyen inkább 10 cm, mert kezelhetőbb. Valami egyszerűt találj ki. A cigizős fickón például nehézséget okozhat jó néhány részlet. A sisak elkészítése is gyakorlatot igényel. Legyen mondjuk egy amerikai baka zsebre tett kézzel, akkor nem kell kézfejet formáznod. A fejére pedig tegyél hajat, mert az egyszerűbb, vagy egy simléderes sapkát.

Nem elérhető Marci7

• Felhasználó
« Válasz #41 Dátum: 2010. május 29. - 10:22:00 »
Szia!
Köszi. Ma lehet hogy megyek Tesco felé és akkor vennék kétkomponensű csőtömítőt. Vagy, megnéztem Luckyn és egy 1000-esért kapok Tamiya Epoxy Putty-ot és ki is hozzák - Hong-Kongból!!  :thumbsdown: A váz szerintem így is masszív lesz, mivel vastag rézdrótból forrasztom össze a vázat. (amiről le kell szedni a m.a. burkolatot, talán 1mm-nél is nagyobb átmérőjű maga a drót.) Ezen lesz az anyag. Csak kicsit félek, hogy nem lesz jó hozzá ha csőtömítőt veszek. Te már használtál ilyet?
Nem szeretnék feltétlenül kép(ek) nélkül dolgozni, de olyat nem találtam sajna amit használhatnék :rolleyes:
Ha van képed légyszi küldj mert nekem csak pár van!! :shifty: Ezeknek viszonylag egyszerű a ruhájuk (nincs rajta sok zseb meg ilyesmi) és sok a kép is.

Munkaasztalon:

Nem elérhető Hickory

• Globális moderátor
  • Felhasználó
  • Bádogfejű rakétaember
    • Hickory Model Studio
« Válasz #42 Dátum: 2010. május 29. - 11:48:55 »
Köszönöm Balázs!

Vaksi vagyok. :blush:
Havril István

Nem elérhető Black Army

• Adminisztrátor
  • Felhasználó
  • Schuller Balázs
« Válasz #43 Dátum: 2010. május 29. - 14:50:42 »
Szia!
Köszi. Ma lehet hogy megyek Tesco felé és akkor vennék kétkomponensű csőtömítőt. Vagy, megnéztem Luckyn és egy 1000-esért kapok Tamiya Epoxy Putty-ot és ki is hozzák - Hong-Kongból!!  :thumbsdown: A váz szerintem így is masszív lesz, mivel vastag rézdrótból forrasztom össze a vázat. (amiről le kell szedni a m.a. burkolatot, talán 1mm-nél is nagyobb átmérőjű maga a drót.) Ezen lesz az anyag. Csak kicsit félek, hogy nem lesz jó hozzá ha csőtömítőt veszek. Te már használtál ilyet?
Nem szeretnék feltétlenül kép(ek) nélkül dolgozni, de olyat nem találtam sajna amit használhatnék :rolleyes:
Ha van képed légyszi küldj mert nekem csak pár van!! :shifty: Ezeknek viszonylag egyszerű a ruhájuk (nincs rajta sok zseb meg ilyesmi) és sok a kép is.

Hidd el, hogy megjön az 11-12 nap alatt.
A csőtömítőnek meg kell tapadnia a dróton, máskülönben nem használnák arra, amire gyártják.
A formázáshoz fölösleges orvosi eszközöket venned, elég néhány saját készítésű fa eszköz, vagy acélhuzalból reszelt.
Képet milliót találsz az Interneten. Kezd egy némettel, hisz arról van bőséggel anyag. Egyszerű viselet az olasz páncélos kezeslábas, amit az SS harckocsizók viseltek:

Többet már csak akkor tudok segíteni, ha elkezdted és van valami látható eredmény.  ;)

Nem elérhető vlevi

• Felhasználó
« Válasz #44 Dátum: 2010. május 29. - 15:37:04 »
Luckytól tényleg itt szokott lenni 1 hét múlva a cucc. Mivel nem sima égipostával, hanem EMS-el küldik, ezért előfordul, hogy szombat reggel hétkor csörög a postás. Legalábbis már velem megtörtént.