Szerző Téma: Ragasztástechnika  (Megtekintve 4765 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Veteranus

• Felhasználó
Re:Ragasztástechnika
« Válasz #90 Dátum: 2012. január 13. - 06:54:31 »
Bocsánat! Zsugorodik? Ez komoly?

Nem elérhető Forintos

• Felhasználó
« Válasz #91 Dátum: 2012. január 13. - 12:08:19 »
Ilyesmit még nem tapasztaltam (szerencsére).

Nem elérhető Medve9

• Felhasználó
  • Herr Dr. dipl. Ing. von Eisbär
« Válasz #92 Dátum: 2012. január 13. - 16:09:25 »
Kálmán bátyám! Azért nem tapasztaltál ilyet, mert nem vagy lajhár! Magyarul; úgy melózol hozzánk képest, mint akit a tatár kerget.

És igen, az oldószerrel ragasztott lánctalp erősen zsugorodik! Tovább mennék, (remélem nem sokkolom a T. makettolóművészeket) minden ragasztás zsugorodik!!! Csak nem annyira látványosan, mint két, lapjára összeragacsolt, viszonylag vékony lemez, (főleg, ha különböző anyagú) vagy egy hosszú kígyó, ami 3-4mm-es darabkákból van lánc-szerűen összeragasztva, és ezzel gyakorlatilag teljes hosszában oldószerrel van átitatva, képlékennyé téve. Minden ragasztás zsugorodik. És a sokragasztás, sokat zsugorodik. Én azon lepődök meg, hogy van aki ezen meglepődik. Ezért billeg az asztalon, egy ragasztott, nem kellően merevített harckocsi teknő. Dolgozik az anyag. Ha a ragasztott lánc időben felkerül a járműre, ez a zsugorodás eloszlik, nem zavaró. Kissé kiegyenesednek a belógások, ennyi. De ha az összeragacsolt láncot bedobja a makettolóművész a dobozba, és mondjuk még a fedelet is ráteszi, vagy pláne, ha behajítja egy nájlontasakba is, hogy még véletlenül se tudjon az oldószer a lehető legrövidebb időn belül a műanyagból távozni, egy-két hét elteltével kijön a szeme a csodálkozástól, mint a csigának. A lánca, mondjuk egy KV-2 esetén, 10-15mm-rel lesz rövidebb. Olyan mint a mesében. Aki nem hiszi, járjon utánna! Garantáltan beválik, ki van próbálva.
Ezért szeretem a horror árban vesztegetett, összepattintós, vagy csapolt workable láncokat. Aki rakott már össze Modelkasten Sdkfz 7-es láncot, az tudja miről beszélek.
Szeressük a medvéket !               Medve

Elérhető Sokolka

• Felhasználó
  • Sokolka
« Válasz #93 Dátum: 2012. január 13. - 18:36:09 »
Ez így van!

Én is megsz****** a Dragon Pz. I. szemenkénti készletével  :-[
Négyszer újraszámoltam a tagokat, annyira nem akartam elhinni mi történt  >:( kénytelen voltam egy fémet beszerezni végül, mert már festés után történt a dolog...

Nem elérhető Forintos

• Felhasználó
« Válasz #94 Dátum: 2012. január 14. - 19:52:46 »
Hát most direkt megnéztem a kb. negyedéve elkészített Nashorn láncát, még festésre vár 2 "C" formában összeragasztva és hajszálra olyan pontos,mint amikor még alakítható volt ??? Drukkoltam, mert nem szoktam sokáig hagyni , de lehet, hogy mivel nagyon kevés ragasztót használok, azt is csak a tagok közepén, ezért nem zsugorodott. Vagy nem tudom... :) Tervem szerint nemsokára felteszem a képeket, milyen formában állítom össze a szemenkénti műanyag láncokat. Mivel soha nem volt problémám velük (nem úgy, mint a Friullal), még szeretem is őket. Lehet, hogy az őrangyalaim ilyenkor is segítenek? :D
Üdv: Kálmán

Nem elérhető Medve9

• Felhasználó
  • Herr Dr. dipl. Ing. von Eisbär
« Válasz #95 Dátum: 2012. január 14. - 20:05:11 »
Hát, most sajnálom, hogy dühömben a kukának adtam még anno a KV-2-es láncát! Amikor készítettem, mindennel tisztában voltam azok közül, amit a fentiekben leírtam. Mindössze csak siettem az összeállításnál, és nem ügyeltem a ragasztó mennyiségére. Már akkor éreztem, hogy sok lesz, de hát ekkora rutinnal, csak nem fogom elcseszni! Dehogynem. A minimális oldószerfelhsználás a titok nyitja.
Szeressük a medvéket !               Medve

Nem elérhető Forintos

• Felhasználó
« Válasz #96 Dátum: 2012. január 14. - 20:09:33 »
Hát piszokul rámijesztettél! :o ???

Nem elérhető Karesz

• Felhasználó
« Válasz #97 Dátum: 2012. február 07. - 00:01:44 »
Sziasztok,

A Pink ZAP CA-t oldja a debonder?
Ill. a Debonder menyire "egészségtelen", mondjuk ha összeragasztom az újjam és avval akarom szétszedni???

Biztos írtátok és vissza is olvastam csak most nem találom:(

Köszönöm
Karesz
-=KaresZ=-

Elérhető Vadász

• Globális moderátor
  • Felhasználó
    • http://www.vadaszlakasberendezes.hu/.
« Válasz #98 Dátum: 2012. február 07. - 00:32:16 »
Sziasztok,

Ill. a Debonder menyire "egészségtelen", mondjuk ha összeragasztom az újjam és avval akarom szétszedni???

Köszönöm
Karesz

Mindenesetre kevésbé egészségtelen mintha úgy hagynád

Nem elérhető Karesz

• Felhasználó
« Válasz #99 Dátum: 2012. február 07. - 00:44:17 »
Sziasztok,

Köszönöm
Karesz

Mindenesetre kevésbé egészségtelen mintha úgy hagynád

;D

- Mi az amit iszol?
- Pillanatragasztó.
- Micsoda?!?!
- Hhmmhmmóóó...
 :D
-=KaresZ=-