Sziasztok!
A Merci félhernyóval kapcsolatban ne legyünk szkeptikusak, tavaly gyakorlatilag a bemutató után pár nappal volt itthon is. Új RSO szerintem is reménytelen, de tegyük a szívünkre a kezünket lányok, a kb. harminc éves, gömbölyű fülkés cuccnál jönnek ki mostanában nagyobb retkek. Érdekes azon is gondolkodni, hogy a hetvenes-nyolcvanas években a Tamiya mert olyan témához nyúlni, mint az LRDG Chevy, vagy a Landrover mentő. És nyílván a piac is jól reagált erre. Most ez, ha már nem léteznének, szinte reménytelen lenne. Manapság minek tapsol a többség? Pz.IV, StuG, E-100. A PM Újdonságok rovatában tettem egyszer egy - mitagadás - rosszindulatú megjegyzést, hogy lassan jöhetnek a német Transformerek. És B.....MEG valamelyik baromarcú csinált is német robotokat, meg hozzá való fritzeket, és veszik is. Meg lehet tekinteni a Blast e-shopjában.
A Tamiya valóban nem aknázza ki a Jimmy-ben, vagy a Blitz-ben rejlő lehetőségeket, és ahogy azt már írtam, a Half-Track széria sorsa is bizonytalan. A GMC-hez van átépítő bőven ( CMK, ADV ), bár inkább vennék egy Tamiya üzemanyagost zárt fülkével, mint még 8-10000.- forintért egy gyanta átépítőt, aminél 80% az esélye annak, hogy méret, vagy alakhibás. Dehát miért szeretjük a softot? Még mindig jobb helyzetben vagyunk, mint az az 1:24-es kamiongyűjtő, aki a 60-as, 70-es évekre gerjed. Sovány vígasz.
Csaocsao!
Peti