Szerző Téma: Softskin heads  (Megtekintve 5990 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

Nem elérhető Rumcajsz

• Adminisztrátor
  • Felhasználó
  • Aurea mediocritas
    • makett.org
Re: Softskin heads
« Válasz #30 Dátum: 2009. december 19. - 00:35:36 »
az ibéj úgy műxik mint a közért, közértben csak voltál már :D
Böjthe Krisztián

Nem elérhető Béláim az Úrban

• Figura
  • Felhasználó
    • the body
« Válasz #31 Dátum: 2009. december 19. - 09:47:57 »
Idézetet írta: "rumcajsz"
az ibéj úgy műxik mint a közért, közértben csak voltál már :twisted:
Bódi Krisztián

Nem elérhető Sheeresman

• Felhasználó
« Válasz #32 Dátum: 2009. december 20. - 09:22:36 »
Idézetet írta: "Pet"
Nem tudom hogyan kell ibéjezni. :idea:

" Kérem, mindenki őrizze meg a pánikot, nyugalomra semmi ok"

Nem elérhető Pet

• Felhasználó
« Válasz #33 Dátum: 2009. december 20. - 18:10:56 »
Idézetet írta: "Sheeresman"
Idézetet írta: "Pet"
Nem tudom hogyan kell ibéjezni. :idea:
Igen. Örül is neki a Sheereswoman.
Sziasztok!
P.

Nem elérhető Sheeresman

• Felhasználó
« Válasz #34 Dátum: 2009. december 20. - 19:03:46 »
Hagyjuk a ki a magánéletet. Egyébként nagyon nincs vele baja... :|

" Kérem, mindenki őrizze meg a pánikot, nyugalomra semmi ok"

Nem elérhető Pet

• Felhasználó
« Válasz #35 Dátum: 2010. január 14. - 20:47:35 »
Nagyon leült ez a topic, lányok!
Egyszer, még 1863-ban a Military Modelling-ben megjelent egy cikk, a szerkesztő próbált ötleteket adni a makettgyáraknak, mit is kéne csinálni. Tartok tőle nem a cikk hatására, de azóta ezekből sok minden megvalósult. A javaslatok nagy része páncélos volt természetesen. Csináljunk mi is valami ilyesmit. Talán beregisztrál ide valaki a Dragon-tól, vagy a Tamiya-tól.
Akkor mindjárt Bronco... :evil: : Adler 3gd, Humber FWD, Opel Super6, Opel Capitan
Italeri: Horch Kfz.17, Horc Kabrio, Blitz busz, CMP Chevy F60, Benelli 500, Spa TL37, Fiat 626, Bedford QLD, QLR
Zvezda: MB 4500 Flakwagen verziók, GAZ-63, GAZ-69, GAZ-55,
Tamiya: zért fülkés GMC esetleg rövid tengelytávval, SAS Jeep ( új szerszám ), SdKfz.233 (off), "soft" Dragon Wagon, Ford Sedan
Trumpeter: S-65 Sztalinec, Scammel család, Diamond-T harckocsiszáll., SdKfz.7 elődtípusok, Oshkosh M911
AFV Club: Dodge WC-54, Carryall, M800 család
Miniart: Indian 640B, Einheitsdiesel
Revell: Iltis, MB LG 315, MB 1017
Minimanfactory: UAZ-469, Zil-131, Kaiser M715, IFA 4X4

Nektek mi jönne be?
Sziasztok!
P.

Nem elérhető Sokolka

• Figura
  • Felhasználó
« Válasz #36 Dátum: 2010. január 14. - 20:49:56 »
:lol:  :lol:
Páli Miklós

Quod fuimus, estis; quod sumus eritis!

Nem elérhető Polar

• Felhasználó
    • Bolyai Makett Klub Egyesület
« Válasz #37 Dátum: 2010. január 14. - 21:05:54 »
Normális Turán, Zrínyi, Toldi. :(
Ford teherautócsalád 1932-45. V3000, BB, stb.
Aztán lehetne Robur, Barkas, Níva, Trabant Tramp, Nysa, Zuk, és természetesen VW T1-T2-T3  8-)
Polar (Somogyi Balázs)

Nem elérhető Zéé74

• Felhasználó
« Válasz #38 Dátum: 2010. január 14. - 21:35:03 »
Bakker!!!!!!!!!!!!  Ennyi üres üveg nincs itthon :!:  :P
Üdv:   Zéé    

Nem elérhető Pet

• Felhasználó
« Válasz #39 Dátum: 2010. január 14. - 21:37:37 »
Idézetet írta: "Sokolka"
:lol: "Minimanfactory: UAZ-469, Zil-131, Kaiser M715, IFA 4X4"
Majd írok a Jézuskának...  :lol:  ;)
Sziasztok!
P.

Nem elérhető Trucker Tomi

• Felhasználó
    • http://www.armytrucks.blogspot.com
« Válasz #40 Dátum: 2010. január 15. - 11:24:24 »
Én is szeretnék álmodozni!

Jól mondja Don és régen Pippo is sokat emlegette (de most kifelejtette) a 3000-s Fordból már annyi nyomorék gyanta kit jelent meg, hogy már ideje lenne ennek az alapvető gépnek piacra kerülnie müa-ból. Ezért haragszom a hülye japókra, amiért azt a rossz Blitzet hozták ki, ráadásul a korai 4x2-est mint az olaszok anno. Szerintem van remény, hogy az Italeri rádobja a Blitz és a Maultier alvázára a Ford fülkét, mint annak idején a Mercivel tette. Ez ugyan fél megoldás, de ki lehetne belőle indulni. De talán még a Zvezda is ráindul egyszer, az "alap-adapter" 4,5 t-s Mercivel  is ők örvendeztettek meg. Az Italeri koncepciója is érthetetlen, hiszen még azt sem aknázzák ki, ami szinte ingyen van: Miért nem teszik rá az einheitskoffer-t a 3 t-s Mercire??? Lehet, hogy a sok kritika miatt elszégyellték magukat...? Kizárólag a Blitz-et színezik, a Jimmy, a Bedford, a CMP miért nem kap új felépítményt???
Az ICM gondolom azért választotta a Stu-t -nagyon ügyesen- mert hazai vonatkozása jelentős, valamint elég nemzetközi darab, hiszen a Lend-Lease keretében sok náció használta. Akkor viszont -ilyen alapon- a Chevy lehetne a következő, hiszen még Sztálin-orgonával szerelt változata is volt. Aztán jöhetne egy jó kis Scout, valamint a Ford G8T...
Úgy érzem (nem tudom miért) talán egy műszaki teherautó még piacra kerül majd. Természetesen csakis amerikai lehet, egyrészt mert azok a legdögösebbek, meg mert szintén sok ország alkalmazta. Melyiket? Diamond T vagy Ward La France. De inkább a T, mert azt tovább lehet fejleszteni vontatónak és billencsnek. Ezek persze bonyolult szerszámokat igényelnek, úgyhogy biztos, hogy kisebb manufaktúrák nem fognak rámozdulni... Ezekkel kapcsolatban csak a Bronco vagy AFV Club jut eszembe, habár az utóbbi a softskin-eket kerüli mostanság...
MiniArt? Nem értem a Bantamot, viszont örülök neki. Valószínűleg csupa kis készlettel fognak jelentkezni (egyelőre).
SKP-nak is szurkolok, egy makett után nehéz bármire is következtetni, de ha az angol vonalon haladnak előre akkor: Humber Snipe, Box, FWD, Bedford MWD vagy Ford WOT, Austin K2-3, valami csapott orrú teherautó, esetleg egy brakedown szettel. Land Rover SI-II-III. De a korai MACK verziók is inkább az angolokhoz köthetők...
BRONCO: Ők jól érzik a hiányzó kategóriákat. Weasel (ilyen-olyan), M5 High Speed tractor, Caterpillar vagy valami ilyesmi, Lanz Buldog. Egy-két szövetséges staffcar és személyautó.
Üdv

Jávor Tamás

http://www.armytrucks.blogspot.com
http://www.6ton6x6.blogspot.com
[url=http://www.junkyardzombies.

Nem elérhető Pet

• Felhasználó
« Válasz #41 Dátum: 2010. január 15. - 22:46:34 »
Nem felejtettem ki semmit, csak hagytam Neked is :roll:  a buszt, mert ott el lehet kenni a teher több hibáját.
 Az SKP-nál tényleg esélyes a Ford WOT2, mert éppen kiadtak egy monográfiát róla, de így várom a Morris FAT-ot is. Igazából azt hittem az lesz a "secret surprise", nem a Tilly. Kicsit szkeptikus vagyok az SKP-t illetően. Ez egy családi vállalkozás, így elég nehéz kinyögni fröccs maketteket. A Tilly-n is vagy két évet ültek. Másrészt a makett sem a legjobb első ránézésre, butaság volt egy igazi fényképe mellé rakniuk a kész makettet.
A legbíztatóbb a Trumpeter, és a Hobby Boss. Láthatólag nagyok a lehetőségek, és vagdalkoznak jobbra-balra, gőzmozdony, MaZ, SdKfz.7., LAV, Thor, stb. Itt még bármi lehet.
Jó látni az Italerinél az olasz cuccokat, szerintem a Fiat teher nagyon érik. Még gondoltam GMC-re, CMP-re Bofors-al, ez nagyon adná magát. Tény, hogy a Bof elég gáz :(
A Miniart titka valószínűleg egy jó manager lehet, láthatólag a dioráma vonal bejött náluk, pengék a figurák, különlegesek a járművek, és az egészet eladja már a brutál dobozgrafika. Egy kis cég így tud mozogni. Párducokkal már nem lehet.
Sziasztok!
P.
Sziasztok!
P.

Nem elérhető avirex

• Felhasználó
« Válasz #42 Dátum: 2010. január 16. - 20:00:10 »
Én az orosz járműveket hiányolom a piacról pl. Kraz, Frog7, Zis E 134, de a Trumpeter is variálhatná a Zil 157-et tartályos,vagy dobozos felépítménnyel. 72-es méretben szinte minden van amit csak el lehet képzelni,nem értem 35-ben miért hanyagolják a témát.

Nem elérhető Rumcajsz

• Adminisztrátor
  • Felhasználó
  • Aurea mediocritas
    • makett.org
« Válasz #43 Dátum: 2010. január 16. - 20:05:46 »
Szerintem a Zis zsákutca a trumpeternél. De tényleg jühetne pár orosz is jó minőségben... :D
Böjthe Krisztián

Nem elérhető Trucker Tomi

• Felhasználó
    • http://www.armytrucks.blogspot.com
« Válasz #44 Dátum: 2010. január 16. - 21:54:24 »
Idézetet írta: "avirex"
Én az orosz járműveket hiányolom a piacról pl. Kraz, Frog7, Zis E 134, de a Trumpeter is variálhatná a Zil 157-et tartályos,vagy dobozos felépítménnyel. 72-es méretben szinte minden van amit csak el lehet képzelni,nem értem 35-ben miért hanyagolják a témát.

Szerintem a drága szerszámköltségek miatt nem ugranak nekik 35-ben, no meg 72-ben diorámakiegészítőnek is jók repülők mellé... Egyel több ok, ugye. Bár én annak is örülnék, ha egy-két dobozost kivitelt kiadnának a már meglevő alapokra, akár csak olyan italerisen... A feljavítást meg bízzák a kis manufaktúrákra meg a makettezőkre.
Üdv

Jávor Tamás

http://www.armytrucks.blogspot.com
http://www.6ton6x6.blogspot.com
[url=http://www.junkyardzombies.