Na, jó, hogy mondod, kell hozzá víz. Évekkel ezelőtt vettem ilyen lötyit akril higító néven, nagyon olcsón. Sokáig nem használtam, majd most nyár végén pisztolyba használtam. Tényleg vigyázni kell, gyorsan ki kell mosni, mert olyan mint egy lakk, vagy faragasztó. Nagyobb mennyiségben terülve, vagy megülve, hártyásra szárad. Viszont a fújt felületen nagyon szép. Mintha egy félfényes festékkel, avagy egy híg zománcfestékkel fújtam volna. Nagyon jó felületet ad, jobbat mint amit alapból adna a Vallejo.
Az ecsetelős festésnél egy javaslatom van. Problémaforrás lehet az, hogy milyen a palettátok festés közben. Akrilnál nem igazán jók a tégelyes, vagy sík paletták (tudom, valaki erről is csodásan fest). A legpraktikusabb a nedves paletta. Ezt a következőképp is ki lehet alakítani:
Végy egy olyan műanyag tálcát, mint amilyenen a fagyasztott húsok, disznózsír kapható. Ezt mosd el alaposan, szedj le róla minden egyéb csomagolásmaradékot. Majd végy egy törlő szivacsot, ismertebb nevén "viledát", ezt vágd akkorára mint a tálca és helyezd bele. Mos vegyél elő sütőpapírt és ebből is vágj a tálcával megegyező méretű darabot.
Megvan a paletta, most a tálcába tölts annyi vizet, hogy a szivacsot ellepje, ne többet. Majd helyezd rá a sütőpapírt. A sütőpapír felületén ne legyen víz (egy-két csepp nem számít). Kész a paletta. Ilyen felületen a festék 4-6 órán keresztül is friss marad.
Megmondom őszintén, hogy figurán kívül még nem festettem mást ecsettel ezzel a festékkel, de nem is mernék. Ugyanis teljesen újra kellett tanulnom a festést ahhoz, hogy használni tudjam. Ezzel arra utalnék, hogy amikor egy Humbrollal ecsettel repülőt festettem, az teljesen más dolog volt. Vallejoval ezt nem tudod megtenni. Hiába írjuk, hogy jól terül, mert valóban jól terül, de csak rétegesen. Szóval szerintem járművek ecsetes festésére alkalmatlan.