Német páncélosok festése a háború végén - piros, vagy nem piros???
Moderátor: Rumcajsz
Re:Német páncélosok festése a háború végén - piros, vagy nem piros???
És ha beállítjuk a színeket? ;D
Üdvözlettel:
Böjthe Krisztián
Böjthe Krisztián
Tessék megkérdezni a hölgy ismerősöket is, állítólag jó részük négy szín látó és amúgy is jobban látják a színeket. > 

Jól bekalibráltad a monitorodatromsitsa link írta: Rumcájsz,
így egyértelmű, hogy lila. Apró rózsaszín pillangómintával.
ad![]()

Üdvözlettel:
Böjthe Krisztián
Böjthe Krisztián
Az amerikai egyenruhát is nevezzük sárgának? : 

Ok. De van róla képed? Iratod, jelentésed? Amíg nincs addig ez hipotézis.Medve9 link írta: No most lehet előkapni a farbát, hogy olyan nem volt! ;D
Szerintem.
Feltennél egy angol afrikai színsort?
Csak a vicc kevéért megpróbálnék belőlle keverni zöldessárgát.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rumcajsz 2012.12.10. 05:38-kor.
Üdvözlettel:
Böjthe Krisztián
Böjthe Krisztián
Igen ha halász vízhatlan ruha van rajta.Forintos link írta: Az amerikai egyenruhát is nevezzük sárgának? :![]()

Üdvözlettel:
Böjthe Krisztián
Böjthe Krisztián
Megnéztem a régebben beszerzett RAL katalógusomat. A RAL 7008 Khakigrau és Ral 8000 Grünbraun színek elég közel állnak egymáshoz, mindkettő szürkés-barnának mondható. Kb. olyan sötétek (a mintán), mint az említett Tigrisen az árnyékok. Ezt a színmintát nem is tudtam soha a számok alapján használni, inkább a színválasztékát, név nélkül. Jelen esetben is csak olyan színmintát tudnék hitelesnek elfogadni, ami eredeti festékkel, eredeti technológiával, eredeti anyagra és legalább A4-es felületre készült, ráadásul természetes fényben tanulmányozva. Tudom, ilyen valószínüleg nincs. Az eltelt, több, mint fél évszázadról nem is beszélve. Ha lenne ilyen, akkor lehetne még beszélni a lépték, kosz, stb. módosító hatásairól. A különböző festékgyártók bélyegnyi, papirra nyomott "mintái" szerintem nagyon félrevezetőek.
Kálmán
Kálmán

Innen tűnt el egy két dolog vagy nem ? >
Morti!
Problémád van ezzel?

Morti!
Problémád van ezzel?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára PanzerMatyi 2012.12.10. 07:48-kor.
Mortyi
Sziasztok,
ha az sdkfz sárga/barna/zöld színekre van festve akkor a löveg zöld lenne? Sokkal sötétebb mint a kocsi oldalán a világos (sárga?) foltozás.
Ha zöld a löveg akkor gondolom gyárilag zöldre festették a Pak-ot, és a kész löveget küldték az összeszerelő üzembe.
Lehetséges, hogy egyes sárgának vélt tüzérségi eszközök nem is sárgák hanem zöldek?

Á
ha az sdkfz sárga/barna/zöld színekre van festve akkor a löveg zöld lenne? Sokkal sötétebb mint a kocsi oldalán a világos (sárga?) foltozás.
Ha zöld a löveg akkor gondolom gyárilag zöldre festették a Pak-ot, és a kész löveget küldték az összeszerelő üzembe.
Lehetséges, hogy egyes sárgának vélt tüzérségi eszközök nem is sárgák hanem zöldek?

Á