Amikor a Párducot megláttam, ledöbbentem :o Azt hittem, h kisebb. A T-34-es játékszernek tűnt mellette... Nemis értem miért nevezik közepes harckocsinak... A Királytigris méreteit nem érzékeltem ennyire - kevés körülötte a hely, nem érvényesül igazán. A modern páncélosok (T-... sorozat) egyértelműen, jóval kisebbek. Egyedül a Leo 2 és Merkava hasonló kaliber (a Merkava bazi nagy

, egy fal mögé van beállítva, majdnem hanyatt estem amikor hirtelen megláttam ;D) Vagy pl. a Fuchs is meglepetés volt, kisebbre számítottam. A T-72-es egy Leo elé van lállítva (nemtom, h csak én gondolom-e, h nem véletlen, h a Leo csöve pont a T-72-re meredezik ;D) és szinte gokartnak tűnik mellette - mondjuk a lövege tiszteletet parancsoló...
Megkopogtattam a Tigris oldalát, hihetetlen a tömege (tudom, h 10 cm acél, de akkor is...) A motortér tetejére nem láttam rá, pedig nem vagyok kis növésű - 200 cm.
Most ismerkedni mentem a múzeumba, nem tudtam pontosan, h mikre számíthatok. Legközelebb tiszteségesen felszerelkezek/rákészülök. Talán szerdán meg tudom ejteni a dolgot