Kéleshalom körzetében valóban nem tudok páncélosok bevetéséről. Lehet, hogy magyar páncélos hagyta el még békekiképzés közben, vagy az 1944 márciusában érkezett német csapatok harcjárműve.Roland (Bf-109) link írta: Szia Norbert!
Kéleshalom.
Egy erdős rész mellett van a tanya.
A cimborám mondta, hogy nemrégiben egyik ismerőse elszaladt az erdőbe könnyíteni magán és egy 3.5 tonnás emelővel jött ki az erdőből, ott találta brunyálás közben az avar alatt.
Ezek szerint a környéken lehetett harckocsi egység, kisebb nagyobb páncélosokkal.
Amit tudok, hogy nemrég a helyi fotótárból előkerült egy fotó, ami elméletileg!!! a jánoshalmi vasútállomáson készült, azon Pz.IV-esek vannak bevagonírozva.
Jánoshalma-Kéleshalom pár km. egymástól.
Üdv.
Milyen emelő?
Moderátor: Rumcajsz
-
Re:Milyen emelő?
- gabig21
Kecel térségében folyó harcokról mit lehet tudni.? Eddig nem sok információt találtam. Esélyes, hogy az emelőm is a környékről származhat.
Herner Gábor ( Panzer IV J early +figurák +dioráma építés alatt)
-
Kecelnél a m. kir. 10. honvéd gyaloghadosztály és a szovjet 34. gárda-lövészhadosztály harcolt. Páncélosok nélkül.gabig21 link írta: Kecel térségében folyó harcokról mit lehet tudni.? Eddig nem sok információt találtam. Esélyes, hogy az emelőm is a környékről származhat.
- gabig21
Köszönöm. Ha nem is onnan akkor talán a környékről származhat. Ki tudja dédapám merre járt a háború idején. :-) Repülőgépek tekintetében van esetleg több információ? A roncskutatás.hun írnak orosz Il-2-esekről Kecel környékén. Állítólag a falunk határában a mocsárba is zuhant egy orosz gép de hallotam már német vadászgép ill.bombázóról is ( stuka) aminek a pilótáját a mocsár melletti közeli domb tetején temették el. De ez is nyilván homályba vész mert nagyon kevés az akkori időben élt mai túlélő. :-(
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gabig21 2014.12.12. 20:41-kor.
Herner Gábor ( Panzer IV J early +figurák +dioráma építés alatt)