Page 1 of 1

A5M2B - 1/72 Clear Prop !

Posted: 2019.05.30. 07:20
by Kató
Üdv. Mindenkinek !

A móvári versenyen vettem ezt a kis szépséget , ott debütált a makett és a gyártó is . A Clear Prop ! egy új ukrán cég (bár a névről én inkább egy mosogatószerre asszociálok ... :D ) , ez a harmadik makettjük .
A műanyag alkatrészek gyönyörűek , és még kapunk hozzá egy komplett gyanta motort , egy kisebb maratást , maszkolót , esztergált pitotcsövet és antennaárbócot , valamint Cartograf matricát . A makett részletességére jellemző , hogy csak a kabin 'majd 50 frőccsöntött és maratott alkatrészből áll ... 1/72-esről beszélünk ! A maratott/film műszerfal helyett inkább a műanyag/matrica verziót használtam , plasztikusabb és színesebb . Még 5 drótdarabot építettem bele feljavításként , és megfelelőnek ítéltem .

Image

Image

Re: A5M2B - 1/72 Clear Prop !

Posted: 2019.05.30. 23:05
by Roland (Bf-109)
Szia!

Figyelek, mert itt lapul a 32-es tesója a polcon.
Amit én még ragasztás előtt megtennék, hogy nagyon híg fehér művészolajjal a kabin nagyobb felületeit (ülés, oldalfalak paneljei...stb.) áthúznám, mert egy kicsit statikus, sötét így.
Aztán szárazecsettel szintén kiemelném az éleket.

Melyik festés lesz?

Re: A5M2B - 1/72 Clear Prop !

Posted: 2019.05.31. 06:05
by Kató
Kiemeltem az éleket , igaz , nem fehérrel , hanem egy világos sárgás zölddel . Ez a képeken annyira nem jön ki . Egyébként , amilyen kicsi a kabin nyílása , nem hiszem , hogy sok fog látszani belőle . Főként , hogy ez a nem túl nagy példányszámban gyártott zárt kabintetős verzió . Még a nyitott kabintető is korlátozza a "látóteret" .
Három piros farkú natúr fém festés van hozzá és egy zöld-barna terepszínű Hemp hassal . Én ez utóbbit készítem el .

Re: A5M2B - 1/72 Clear Prop !

Posted: 2019.06.06. 17:42
by Uly
Ezt a gyártót én is megismertem közelebbről. Egy ik termékét beszereztem én is. Remélem sok ilyen szépet fognak még kiadni. Várom a folytatást tőlük.
Enyém ez,(Gloster pioneer) ha valaki nem ismerné a gyártót :
https://clearpropmodels.com/gloster-pioneer
Fullextrásnak mondanám a készleteket.

Követem az építésedet. :D Hajrá!

Re: A5M2B - 1/72 Clear Prop !

Posted: 2019.06.16. 06:57
by Kató
Lassan kezdenek összeállni a fődarabok . Az illeszkedések egész jók . Egyedül az nem tetszik , hogy a szárny alsó- és felső felének illesztése nem követi a fékszárny vonalát , hanem rajta fut keresztül . Illetve a géppuskák csövének szánt nyílást a tűzfalon igencsak ki kellett mélyíteni mert "felnyomta a csöveket az égbe" . Részben már tömítettem , összességében kellemes eddig .

Image


Image