Supermarine Seafire

Post Reply
magyaralba
Posts: 72
Joined: 2012.01.24. 10:01

Supermarine Seafire

Post by magyaralba »

Úgy gondolom, hogy a Seafire szakirodalommal nem igazán kényeztet el minket a nemzetközi nyomtatott média. De az 1/72 makettek piacán sincs tolongás. néhány kisszériás cég készítette el fröccsöntött kitjét és talán a csehek a gyanta készletét, de mindegyik ára borsos, főleg ha azt nézzük hogy egy alig tenyérnyi makettről van....

Szóval itt van két remek típuskönyv amit bizton merek ajánlani mindenkinek aki seafire makettet akar elkészíteni.

A Crowood Publication könyve kemény borítós, remek írást tartalmaz a típus kifejlesztéséről, altípusairól, szolgálati idejéről illetve a típus RN kívüli sorsával is foglalkozik. Remek vonalas rajzokkal és korabeli (fekete-fehér fotok, sajnos) fényképek tömkelegével illusztrált könyv.

AZ On the Target series füzete.... mert formátuma szerint füzet remek többnézeti rajzokat tartalmaz  színesben, és sok oldalnézeti rajz is van benne, minden színesben. Minden rajzhoz tartozik egy egy kis magyarázó szöveg mikor hol repülték és milyen eltérések vannak az esetleges standard festésektől illetve milyen egyedi azonosítók és pin-up grafikák voltak festve.

Sajnos egyik könyv sem tartalmaz méretarányos több nézeti vonalas rajzot sem 1/72-ben sem 1/48-ban..... így ezt máshonnan kell beszerezni.... talán SAM Modeller Datafiles vagy a Warpaints series füzetéből.  Ennek ellenére is ajánlom mindenkinek, aki tidja próbáljon rá az Amazonra mert itt kis szerencsével lényegesebben olcsobb mint a kiadóknál.... (én az On the Target füzetet 5 GBP-ért a Crowood könyvet pedig 14 GBP-ért szereztem be...)
Attachments
419gzHpHCmL._SL500_.jpg
51S9trbzV6L.jpg

Post Reply

Return to “Szakirodalom - Repülők”