Illetve tanulmány a kopásokhoz.
Szerintem erre gondolsz, de ez P-40 szárny (ami az angoloknak ment)Roland (Bf-109) link írta: Szia!
A kamuflázs valóban érdekes Spitnél, mármint, hogy kontúros-e vagy sem.
Sajnos most meg nem mondom hol találtam egy fotót, ahol sablonnal festenek Spit szárnyat.
Nos a sablon volt vagy 20-30 mm-es fa lap.
Nem tudom honnan szedték, de a szétszerelt szárnyakat belépőélre állították és így fújták ezekkel a brutál vastag sablonokkal.
Nos ilyen esetben - pláne ha nem is volt óriás a festő koma - el tudom képzelni, hogy halovány átszóródás keletkezett, mert a pisztolyt nem merőlegesen tartotta a felületre.
Sőt van olyan Spit fotóm, ahol a törzsön jól láthatóan éles a kontúr, de a motorburkolat oldalán és alján már hangyányi átszóródás van.
Én azt gondolom makett esetében 72-ben átszóródás nélkül célszerű, míg 48 és afelett nem hiba, ha hajszálnyi átszóródás van.
A Blue-Tac-ot magam nem kedvelem, jónéhány maketten illúzió romboló az a "holdudvar", ami a Blue-tac aláfújás miatt keletkezik.
Az OK, hogy hol nagyobb, hol kisebb az átszóródás, mert nem úgy állt a pisztoly, vagy messzebb-közelebb volt, de ilyen "holdudvaros" festést nem láttam még eredeti fotón sem.
48-ban szerintem 2 mm átmérőjű tamiya szalag görgőkkel, és sablonnal olyan minimális átmenetet lehet fújni, ami szemtávolságból szinte már kontúros.
Hali,ssanyi link írta: Üdv!
Látom jó helyre került!![]()