Royal Guard Tie-Interceptor V1; V2 - Revell Snap fast kit
Royal Guard Tie-Interceptor V1; V2 - Revell Snap fast kit
Ahogy a fiammal ügyködtünk az Ő Tie X-1 esén, megtetszett, hogy aránylag gyorsan lehet szép eredményt elérni a snap fast kitteken.
Mindig is vonzottak az Expanded Universum gépei. Kb 5 éve találkoztam először az Uralkodó testőrségéhez tartozó elit pilóták megemlítésével. Amikor megláttam otthon az egyik már megcsinált Tie Interceptort, amelyik megfáradva pihent a polcon, elhatároztam, hogy megcsinálom.
Ahogy kutakodtam, két variációt találtam. Mindkettőt említi a Wookieepedia, illetve van amelyik csak szerepjáték kártyákon, és az új Star Wars X-wing Miniatures Games legújabb kiadásaiban jelentek meg. Ez utóbbi egy "síma" Interceptor, amely a Royal Guard színeiben pompázik (vörös, fekete). Erős a gyanúm, hogy ez utóbbi (a vörösre festett Interceptor), inkább a 181-es osztag egyik ász gépe, de utalásokat nem találtam rá.
A második variáció egy speciális Interceptor, amelyik solarpaneljeit kiegészítő panelekkel látták el. Ez gondolom a sebesség növelésére, és valószínűleg a légköri repülések megkönnyítésére fejlesztették.
Ezért van a címben a V1, és a V2.
Első körben a kiegészítő panelek nélküli gépet csinálom meg.
Mindig is vonzottak az Expanded Universum gépei. Kb 5 éve találkoztam először az Uralkodó testőrségéhez tartozó elit pilóták megemlítésével. Amikor megláttam otthon az egyik már megcsinált Tie Interceptort, amelyik megfáradva pihent a polcon, elhatároztam, hogy megcsinálom.
Ahogy kutakodtam, két variációt találtam. Mindkettőt említi a Wookieepedia, illetve van amelyik csak szerepjáték kártyákon, és az új Star Wars X-wing Miniatures Games legújabb kiadásaiban jelentek meg. Ez utóbbi egy "síma" Interceptor, amely a Royal Guard színeiben pompázik (vörös, fekete). Erős a gyanúm, hogy ez utóbbi (a vörösre festett Interceptor), inkább a 181-es osztag egyik ász gépe, de utalásokat nem találtam rá.
A második variáció egy speciális Interceptor, amelyik solarpaneljeit kiegészítő panelekkel látták el. Ez gondolom a sebesség növelésére, és valószínűleg a légköri repülések megkönnyítésére fejlesztették.
Ezért van a címben a V1, és a V2.
Első körben a kiegészítő panelek nélküli gépet csinálom meg.
"... do or do not. There is no try"
Gaba: Janika, ne lőj olyan gyorsan ...
Én: Miért Gaba?
Gaba: Mert nem tudsz ...
Re:Royal Guard Tie-Interceptor V1; V2 - Revell Snap fast kit
Előkészítve primernek. telefonos kép, sorry, de a fényképező az örök vadászmezőkre költözött. Az új meg beszerzés alatt.
Szóval, megcsiszoltam, tömítettem, újra csiszoltam, panelvonalat karcoltam, maszkoltam (kétfélével), és most a folyékony maszk szárad. Megy rá egy fekete primer, utána egy Humbrol Arrow red.
Szóval, megcsiszoltam, tömítettem, újra csiszoltam, panelvonalat karcoltam, maszkoltam (kétfélével), és most a folyékony maszk szárad. Megy rá egy fekete primer, utána egy Humbrol Arrow red.
Szeretnék némi ötletet meríteni a segítségetekből.
Kéne ennek a jó képességű Interceptornak valami állvány. Hogyan lenne a legegyszerűbb készíteni egyet?
Kéne ennek a jó képességű Interceptornak valami állvány. Hogyan lenne a legegyszerűbb készíteni egyet?
Plexiből ragasztani egy L alakot, univerzum sötétre lefesteni, aztán kisebb nagyobb pöttyökben megfúrni a festést, hogy átjöjjön rajta a fény, mint a csillagoké, és az oldalán dróttal rögzíteni.
Tibai Pista, azaz Doug O'Riordan alias Mason ügynök
Köszi McFrost, nem rossz ötlet. Nekem eszembe jutott, hogy megcsinálhatnám drótból, meg szigszallagból, meg putty-ból, de aztán kukáztam egy talpat a fiamtól.
Már terveztem primerezni, de olyan jó idő volt, hogy inkább ...
De itt egy jobb minőségű kép.

Már terveztem primerezni, de olyan jó idő volt, hogy inkább ...
De itt egy jobb minőségű kép.
Nos ....
Lefújtam Vallejo fekete primerrel ( spray ), és felvittem egy réteg Humbrol Arrow red festéket (spray)
Lebutítva megcsinálom Dr. Bera textúrázós útmutatása alapján majd. :pilóta:
Lefújtam Vallejo fekete primerrel ( spray ), és felvittem egy réteg Humbrol Arrow red festéket (spray)
Lebutítva megcsinálom Dr. Bera textúrázós útmutatása alapján majd. :pilóta:
Bera Károly munkái eléggé megfogtak, és nagyon részletes tutorialt is rakott fel. Megnéztem két dolgot;
1: Meg tudom-e csinálni (igen meg -bár van mit még gyakorolni)
2; Hogy áll a piros TIE-on?
Nos itt az eredmény. A szárnyon annyira nem látható, de a fülkén talán igen.
1: Meg tudom-e csinálni (igen meg -bár van mit még gyakorolni)
2; Hogy áll a piros TIE-on?

Nos itt az eredmény. A szárnyon annyira nem látható, de a fülkén talán igen.
-
:great: :great: :great:
Köszönöm Karesz!
Próbálom a lehető legvékonyabban fújni falkonból ... :-X Hát nem megy. Venni kell airbrush-t, meg kompresszort, nincs mese.
Két réteg még kevés volt. A harmadiknál meg kifényesedett a festék (ami nem baj, mert alapvetően GLOSS), ellenben semmi nem látszik az előző munkákból. :headbang:
Próbálom a lehető legvékonyabban fújni falkonból ... :-X Hát nem megy. Venni kell airbrush-t, meg kompresszort, nincs mese.
Két réteg még kevés volt. A harmadiknál meg kifényesedett a festék (ami nem baj, mert alapvetően GLOSS), ellenben semmi nem látszik az előző munkákból. :headbang:
Két dologra jöttem rá.
1; A 4000-es Mr Hobby csiszoló vászon néha nem elég finom ;D
2; A Humbrol flakonos akril festék elég könnyen megadja magát a vizes csiszoló vászonnak. :whistle:
Milliméterenként csiszolgatom vissza a felületet. Egy húzás, felület vizsgálat lámpa alatt, majd kb fél méter távolságból természetes fénynél, majd megint lámpa alatt. Alakul. :dance:
Képek este.
1; A 4000-es Mr Hobby csiszoló vászon néha nem elég finom ;D
2; A Humbrol flakonos akril festék elég könnyen megadja magát a vizes csiszoló vászonnak. :whistle:
Milliméterenként csiszolgatom vissza a felületet. Egy húzás, felület vizsgálat lámpa alatt, majd kb fél méter távolságból természetes fénynél, majd megint lámpa alatt. Alakul. :dance:
Képek este.