Colonial Viper Mk2, Revell 1/35

Post Reply
El Diablo
Posts: 6
Joined: 2013.02.06. 23:24

Colonial Viper Mk2, Revell 1/35

Post by El Diablo »

Az a nap is úgy indult, mint a többi. Egy jó nagy adag lelkesedéssel, mely egyik kedvenc tv-sorozatom, a Battlestar Galactica egyik főszereplője felé irányult. Ez a "kolóniai Vipera" :-) Az egyetlen dolog, ami képes volt távol tartani a cylonok által kiirtott emberiség maroknyi túlélőjének otthonául szolgáló szedett-vedett flottától az újra és újra felbukkanó cylon raidereket.
Az első (eredeti) BSG sorozat kicsit meseszerű Star Wars koppintásnak tűnik, de voltak azért emlékezetes pillanatai. Pl. a Viperák indítása az alagútszerű katapultból :-)
Egy makettező fórumon hirdette valaki eladásra szánt Viperáját. Meg is beszéltük az átvétel a közelgő mosonmagyaróvári versenyre. A nagy lelkesedést már mondtam. Hamar hozzá is láttam, mivel a kevés alkatrész és egyszerű kidolgozás gyors eredménnyel kecsegtetett. Kb. negyed tubus tömítőpaszta felhasználása után kicsit alábbhagyott a lelkesedés, később közbejöttek ilyen-olyan más munkák, ami miatt félretettem. Más makettek festése közben azért előkerült, mert a maradék festéket el lehetett ide használni :-) Így készülgetett, végül a tévéasztalon landolt, mert állítva máshol nem fért volna el ez a nagy dög. Így rakosgattam este át a munkaasztalomra, hogy ne takarja a tv-t, reggel vissza a tv elé, hogy ne legyen útban :-) Ez így ment kb. 1,5 évig (Nem vicc :D ). Most szerintem nagyjából kész. Nem ez életem legjobb munkája, de legalább már nem kell itt rakosgatni :-)

A makett: Revell gyártmány, pozitív panelvonalas, kevés alkatrésszel (Futóműre és kabinbelsőre ne számítson senki, de a kabintető is szürke műanyag, viszont ehhez is kapunk fekete matricát...). Az illesztések elég rosszak, a matricákat érdemes átfújni szórópisztollyal, mert túlságosan újszerűek, ilyen Viperát nem látni a filmben. Én egy világosabb árnyalattal fújtam meg a belsejét.
Az egész festés hasonló módon készülgetett. Fehér alap, szürke árnyékolás.
Bocs, hogy sötétek lettek a fotók.

Image
Image
Last edited by El Diablo on 2013.08.07. 22:11, edited 1 time in total.

Black Army
Posts: 2781
Joined: 2009.09.08. 00:41
Contact:

Re:Colonial Viper Mk2, Revell 1/35

Post by Black Army »

Jól néz ki. A leírt hátrányok miatt gondolom, a sötét fotók csak az előnyére válnak. Egyébként hangulatos így és ha nem szabadkoztál volna, akkor hihető lett volna, hogy direkt ilyen.  ;)
Üdv: Schuller Balázs
Image http://www.blackarmymodells.com

El Diablo
Posts: 6
Joined: 2013.02.06. 23:24

Re:Colonial Viper Mk2, Revell 1/35

Post by El Diablo »

Már készül a kistestvére :-) Az amerikai Sci-High készítette el műgyantából az Mk.2 új sorozat-béli 1/72-es mását. Kis mérete ellenére szerintem egy fél kávéskanálnyi tömítőpasztát már benyelt :-)

Képek a kész makettről 2-3 év múlva ;-)

User avatar
Bubu
Posts: 678
Joined: 2009.11.04. 02:18

Re:Colonial Viper Mk2, Revell 1/35

Post by Bubu »

Nekem nagyon tetszik! Várom a kistestvérét!  ;)

Üdv:Bubu
"Sok minden megbocsátható az ember életében, de a barátság elárulása soha!"

El Diablo
Posts: 6
Joined: 2013.02.06. 23:24

Re:Colonial Viper Mk2, Revell 1/35

Post by El Diablo »

Kösz. A kicsi már mókásabb lesz. Van hozzá sok matrica, de a csíkokat már festeni kell és a kabintetőhöz csak egy húzóformát és átlátszó műanyaglapot adtak :-) Közben ma fotóztam. Ezek a képek már világosabbak.

Image
Image
Image

Post Reply

Return to “Galéria - Sci-Fi, Post Apocalyptic”