2009. október 22. Hunyadi János Általános Iskola, Sopron

Makettezés és a pedagógia együttműködése. Osszuk meg tapasztalatainkat a hobbi népszerűsítéséről.
Black Army
Hozzászólások: 2781
Csatlakozott: 2009.09.08. 00:41
Kapcsolat:

2009. október 22. Hunyadi János Általános Iskola, Sopron

Hozzászólás Szerző: Black Army » 2009.10.22. 00:44

Mai élményemet mesélném el. Egészségnapot tartottak a fenti iskolában és ennek keretében meghívtak hobbistákat – mint a csavargás és drog melletti alternatívákat (bár inkább a számítógép és az Internet cél nélküli használata ellen kellene kampányolni). Két 45 perces előadást kértek, amire önként jelentkezhettek a gyerekek 15 fős csoportokban (felsős korcsoport).
Előadásomhoz dobozos maketteket (repülőt és harckocsit, valamint fröccs öntött figurákat) és műgyanta termékeket vittem, illetve egy koffer összerakott makettet (páncélost, vignettákat, figurákat és mellszobrot). Előbb általánosságban beszéltem arról mi a különbség a modell és makett között, újságokat, katalógusokat adtam körbe. Kérdezgettem, hogy készítettek-e már makettet. Érdekes mód már elég sokan. Sőt van aki folyamatosan rak össze repülőket, és még inkább sőt, volt olyan aki warhammert gyűjt :D
Ezt követően elmondtam, hogy épül meg egy makett, bemutattam néhány eszközt. Megvizsgálhatták a 3/0-ás ecsetem <img src="{SMILIES_PATH}/icon_lol.gif" alt=":lol:" title="nevet" /> (remélem még tudok vele festeni), majd volt aki a matricázás módjáról kérdezett.
Ismertettem a makettező közélet színtereit (nem ejtettem szót a gyerekes vitákról és pártoskodásról). Kaptam jó néhány kérdést is, beszerzési lehetőségekről, technikai ügyekről.
A legérdekesebb számomra az volt, hogy nagyon sokan a warhammer figurák soproni beszerezhetőségéről kérdeztek - persze erre nem tudtam segítő választ adni, csak az Interneten és Pesten kaphatóak. Illetve persze Ausztriában.
No, hát így állt össze egy 45 perces előadás. Buzdítanék másokat is, hogy tartsanak ilyeneket.
Üdv: Schuller Balázs
Kép http://www.blackarmymodells.com

Avatar
HADvezér
Hozzászólások: 269
Csatlakozott: 2009.09.16. 00:46
Kapcsolat:

Re: 2009. október 22. Hunyadi János Általános Iskola, Sopron

Hozzászólás Szerző: HADvezér » 2009.11.08. 23:06

igen ez a jövő. Én benne vagyok, lásd kerekasztal témát. Várom a személyes megbeszélést <img src="{SMILIES_PATH}/icon_e_smile.gif" alt=" :) " title="mosoly" />
üdvözlettel: HADvezér

Kép

Avatar
attis
Hozzászólások: 880
Csatlakozott: 2009.12.08. 08:14

Re: 2009. október 22. Hunyadi János Általános Iskola, Sopron

Hozzászólás Szerző: attis » 2009.12.31. 11:34

Engem a lányom osztályába hívtak technika órára, mivel házak voltak a témák. Vittem 1 miniart-os diot magammal meg T-34-es összeszerelési rajzát meg a dobozát. Ami a döbbenet volt hogy síri csend volt végig. <img src="{SMILIES_PATH}/icon_e_surprised.gif" alt=":o" title="meglepett" /> A tematika egyébkén nálam is az volt hogy álltalános aztán kérdések,.

Válasz küldése

Vissza: “Utánpótlás nevelés”